Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Windows 11 mi kullanıyorsun 10 mu ben 11 kullanırken coğu sistemlerimde sorun yasıyorum tavsiyem win 10 a düsmen

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enis
Amd ve Nvidia chipset basıyorum aktif ek iş olarak anakart tamiri.Kimin ne dediği hiç önemli değil.AMD Lanetini almakla hata olmuş, Amd yüzünden çekmediğimiz kalmadı yok yeni nesilde düzeldi vs. dediler onunda tadına baktım oyunun ortasında Siyah ekrandan illallah geldi. Elimde aktif rog 4080 ve 4070S li sistemim var.Yemin ederim alırken 5 bin düşşün yine amd almam.Belli süreden sonre para önemli değil akşam işten gelip 2-3 saat keyfim var onu amd ye ayıramam bu kadar para döküpte.Bol şanslar Hocam Allah size sabır versin.Amd arızasını çözmek Stabilite sağlamak derya deniz uğraş dur.İşlemcisini al ekran kantından uzak durun dostlar, Sağlıcakla.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Windows 11 mi kullanıyorsun 10 mu ben 11 kullanırken coğu sistemlerimde sorun yasıyorum tavsiyem win 10 a düsmen
windows 10 pro hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amd ve Nvidia chipset basıyorum aktif ek iş olarak anakart tamiri.Kimin ne dediği hiç önemli değil.AMD Lanetini almakla hata olmuş, Amd yüzünden çekmediğimiz kalmadı yok yeni nesilde düzeldi vs. dediler onunda tadına baktım oyunun ortasında Siyah ekrandan illallah geldi. Elimde aktif rog 4080 ve 4070S li sistemim var.Yemin ederim alırken 5 bin düşşün yine amd almam.Belli süreden sonre para önemli değil akşam işten gelip 2-3 saat keyfim var onu amd ye ayıramam bu kadar para döküpte.Bol şanslar Hocam Allah size sabır versin.Amd arızasını çözmek Stabilite sağlamak derya deniz uğraş dur.İşlemcisini al ekran kantından uzak durun dostlar, Sağlıcakla.
Teşekkürler hocam valla iyi ders oldu bana
geçen sene ben de aynı sorunu yaşadım rx 6750xt ile eski sürüme geçince düzelmişti
fakat 7700xt de düzelmiyor

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
SERHAT BOZBAYIR
windows 10 pro hocam

Teşekkürler hocam valla iyi ders oldu bana
geçen sene ben de aynı sorunu yaşadım rx 6750xt ile eski sürüme geçince düzelmişti
fakat 7700xt de düzelmiyor
Bilemedim hocam Bende uzun süredir Rx 6700 ve 7700xt kullanıyorum bir problemle karsılasmadım. Aksine 4050 laptop gpumda StarWarsta sürekli crash alıyorum

EsdeathSama

80+ Bronze
Herkes AMD uzmanı olmuş, kendileri sorun yaşamıyorlar diye ürün kusurusuz sanıyorlar :D
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de amd kullanan 10 kişiden 8i sorun yaşamaya devam edecek ve bu amdnin umrunda değil yıllarca da umrunda olmadı.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Herkes AMD uzmanı olmuş, kendileri sorun yaşamıyorlar diye ürün kusurusuz sanıyorlar :D
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de amd kullanan 10 kişiden 8i sorun yaşamaya devam edecek ve bu amdnin umrunda değil yıllarca da umrunda olmadı.
Hocam valla kafayı yemek üzereyim aklım almıyor amd gibi büyük bir cip üreticisi firma nasıl böyle bir hata yapabilir diye
bir de geçen sene çıkmış kart 7700 xt

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Sorunsuz olmadıgını söylemedim. Ancak son zamanlarda laptopumda da yasadıgım arkadaslarımında yasadıgı Valorantla ilgili birkaç problemden ve Windows 11 in hala stabil olmadıgını söyledim. Konu sahibi işletim sistemini belirtmemiş Valoranttan başka bir örnekte vermemiş. Benim ön yaklasımım son zamanlarda yasadıgım bu sorunlara göre olması çok normal. Aldığınız her hatayı AMD sanmayın

Oguz...

80+ Bronze
Hocam valla kafayı yemek üzereyim aklım almıyor amd gibi büyük bir cip üreticisi firma nasıl böyle bir hata yapabilir diye
Windows güncellemeleri ile çakışmasıylada olabiliyor win 11 se böyle sorunlar normal durmadan değişiklik yaptıklarından

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Windows güncellemeleri ile çakışmasıylada olabiliyor win 11 se böyle sorunlar normal durmadan değişiklik yaptıklarından
windows 10 hocam sıfırladım sorun aynı

Konu sahibi işletim sistemini belirtmemiş Valoranttan başka bir örnekte vermemiş.
sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık

EsdeathSama

80+ Bronze
Amd yazılımı çok kırılgan hocam, binanıza gelen elektriği bile beğenmemiş olabilir.
Aynı kartı veya herhangi bir radeon kartı kullanıp bende sorun yok diyenlerin kafa yapısını anlamıyorum. Bir gün kendilerinin başına geldiğinde de ben aynı cevabı vereceğim. Uğraşsın dursunlar o zaman.

Sorun valoranta özel de olabilir bu aralar çok mavi ekran sorunu düşüyor özellikle vanguard ile alakalı. Sizin fps drop sorunuyla da alakası olabilir.

Oguz...

80+ Bronze
Sorunsuz olmadıgını söylemedim. Ancak son zamanlarda laptopumda da yasadıgım arkadaslarımında yasadıgı Valorantla ilgili birkaç problemden ve Windows 11 in hala stabil olmadıgını söyledim. Konu sahibi işletim sistemini belirtmemiş Valoranttan başka bir örnekte vermemiş. Benim ön yaklasımım son zamanlarda yasadıgım bu sorunlara göre olması çok normal. Aldığınız her hatayı AMD sanmayın
Son win11le ilgili güncelleme geldi laptoba daha demin bir kasıntı gibi bir şey hissettim sanki hantallaştı

Şu .net framework güncellemelerinden sonrada oluyor

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Amd yazılımı çok kırılgan hocam, binanıza gelen elektriği bile beğenmemiş olabilir.
Aynı kartı veya herhangi bir radeon kartı kullanıp bende sorun yok diyenlerin kafa yapısını anlamıyorum. Bir gün kendilerinin başına geldiğinde de ben aynı cevabı vereceğim. Uğraşsın dursunlar o zaman.

Sorun valoranta özel de olabilir bu aralar çok mavi ekran sorunu düşüyor özellikle vanguard ile alakalı. Sizin fps drop sorunuyla da alakası olabilir.
hocam wolfteamda bile oluyor normal youtube da takılırken bile
ekran kartını ddu ile siliyorum daha iyi en azından kasma takılma yaşanmıyor browserda

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile

EDIT:

arkadaşlar yok mu çözüm önerisi olan denemedigimiz şey kalmadı gerçekten
itopyayı arıyoruz hiç uğraşmıyor direk istanbuldaysanız getirin diyor sadece

biosu sıfırladık windowsu sıfırladık ekran kartına oc yapmayı bile denedim xmp açık
tüm amd sürümlerini denedim neredeyse hepsini ddu ile kaldırıp tekrar kurdum yok düzelmiyor
sorun donanımsal dicem fakat ilk hafta böyle bir sorun yoktu amd güncelleştirmeden önce gayet rahat akıyordu sistem

ÇOĞU ARKADAŞ DAHA KONUYU OKUMADAN AMD FANBOYLUGU YAPIYOR BURADA YAŞADIGIM BİR SORUNDAN BAHSEDİYORUM VE BUNU 2 AYRI SİSTEMDE YAŞADIM BEN DE AMD KULLANIYORUM FAKAT BU BİR GERÇEK SÜRÜCÜ ÇÖKMESİ YAŞANIYOR ŞUAN DONANIMSAL BİR SORUN DEĞİL
Alıntıyı görüntüle
7700XT ryzen 5 7600 sistemi aldım aynı şekil de her şeyi denedim, yapmadığım tek şey kalmadı. Ta ki o düşünce gelene kadar. Satıp RTX 4070 Aldım ferahladım rahatladım, gençleştim resmen bu kadar mı fark eder olayını yaşadım. Sat Nvidiaya geç, başka bir problem yoksa parçalarda.

Top Bottom