Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
1732043247747.png

arada da böyle uyarı atıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

7700XT ryzen 5 7600 sistemi aldım aynı şekil de her şeyi denedim, yapmadığım tek şey kalmadı. Ta ki o düşünce gelene kadar. Satıp RTX 4070 Aldım ferahladım rahatladım, gençleştim resmen bu kadar mı fark eder olayını yaşadım. Sat Nvidiaya geç, başka bir problem yoksa parçalarda.
aynı hata mı vardı sizde de hocam

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda

Oguz...

80+ Bronze
Wimdows un intel ve nvidia desteği güzel ondan sorun az oluyor. Amd yazılımcıları sürücü güncellemelerini hazırlasın

TahinPekmez

80+ Silver
Amd sistemlerde donanım stabilize cok önemli. ama benim kafama taktigim amd kullanicisi olarak fsr 3 cok kötü. ve ayni şekilde sundan 100/100 eminim ki amd saç ve su gibi yada ağaç yapraklari gibi detaylari işlemeyi beceremiyor. 2k ultra da gözüme batar oldu bu detay.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile

EDIT:

arkadaşlar yok mu çözüm önerisi olan denemedigimiz şey kalmadı gerçekten
itopyayı arıyoruz hiç uğraşmıyor direk istanbuldaysanız getirin diyor sadece

biosu sıfırladık windowsu sıfırladık ekran kartına oc yapmayı bile denedim xmp açık
tüm amd sürümlerini denedim neredeyse hepsini ddu ile kaldırıp tekrar kurdum yok düzelmiyor
sorun donanımsal dicem fakat ilk hafta böyle bir sorun yoktu amd güncelleştirmeden önce gayet rahat akıyordu sistem

ÇOĞU ARKADAŞ DAHA KONUYU OKUMADAN AMD FANBOYLUGU YAPIYOR BURADA YAŞADIGIM BİR SORUNDAN BAHSEDİYORUM VE BUNU 2 AYRI SİSTEMDE YAŞADIM BEN DE AMD KULLANIYORUM FAKAT BU BİR GERÇEK SÜRÜCÜ ÇÖKMESİ YAŞANIYOR ŞUAN DONANIMSAL BİR SORUN DEĞİL
Alıntıyı görüntüle
Hocam Son Zamanlarda Özellikle son 2-3 aydır Forumda bu sorunu yaşayan NVDİA Kullanıcılarıda gördüm bu yüzden bence sorun AMD ile falan alakalı değil hatta direk ekran kartlarıyla alakalı değil başka bir şey ama Hayla nolduğunu bilmiyorum bakın az araştırın göreceksiniz ki son aylarda bir çok kullanıcı bunu yaşad8

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
Sat kartı kardeşim, sat sat. Ben asla AMD Almayacağım bir daha, NVIDIA ne kadar pahalı olsa da, sorun çok az yaşıyoruz AMD'ye nazaran. AMD de sorun yaşamayanlar uzman olmuş gerçekten, anlamıyorlar ne tür sorun olduğunu, gerçekten 5 kişi alsa 3'ü sorun yaşıyor. Şans işi bilhassa.

Örümcek Adam

80+ Bronze
hocam imzamdaki sistem de dediğiniz sorunu hiç yaşamadım. en güncel sürücüyü kullanıyorum. kullandığınız ek yazılımlar sürücüyü bozuyor olabilir.

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
Hocam Son Zamanlarda Özellikle son 2-3 aydır Forumda bu sorunu yaşayan NVDİA Kullanıcılarıda gördüm bu yüzden bence sorun AMD ile falan alakalı değil hatta direk ekran kartlarıyla alakalı değil başka bir şey ama Hayla nolduğunu bilmiyorum bakın az araştırın göreceksiniz ki son aylarda bir çok kullanıcı bunu yaşad8
Valla aynı sorunu ben yaşadım 4070'e geçince hiçbir sıkıntım kalmadı.

Euphe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
erhan pekdur
Herkes AMD uzmanı olmuş, kendileri sorun yaşamıyorlar diye ürün kusurusuz sanıyorlar :D
Siz beğenseniz de beğenmeseniz de amd kullanan 10 kişiden 8i sorun yaşamaya devam edecek ve bu amdnin umrunda değil yıllarca da umrunda olmadı.
Hiç sormayın şu postun altını okudukça sinirlendim bende 6700xt kullandım 2 yıldan uzun süre 2 hafta önce sattım kasayı son 5 ay harici sürekli sorunluydu mavi ekran verip siyahta kalıyordu yada direkt siyah oluyordu yazılımsan bir ton problemi mevcut herkes her şeyi biliyor burada :D

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Mazlum Pınar
BIOS üzerinden yapılması gereken ayarları yaptın mı? Ayrıca o soğutucu ile boştayken 60 derece olması bile mucize olur çünkü ben bile Peerless assasine 3 fan takarak aynı işlemciyi zor 35 derecelere indirdim. 300 lira bile olmayan soğutucudan nasıl verim alırsın ki stok soğutucunun bir tık üstü bile denmez bence. i7 4790 işlemciyi bile %60 kullanımda 65-70 derecelerde tutan soğutucu sonuçta. (Kullanıcı yorumları)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
hocam imzamdaki sistem de dediğiniz sorunu hiç yaşamadım. en güncel sürücüyü kullanıyorum. kullandığınız ek yazılımlar sürücüyü bozuyor olabilir.
hocam ben de yaşamıyordum ta ki driveri güncelleyene kadar bu sefer önceki sürüme geçsem de düzelmiyor
windowsu sıfırladım durum aynı normal desktopta gezinirken bile takılıyor

BIOS üzerinden yapılması gereken ayarları yaptın mı? Ayrıca o soğutucu ile boştayken 60 derece olması bile mucize olur çünkü ben bile Peerless assasine 3 fan takarak aynı işlemciyi zor 35 derecelere indirdim. 300 lira bile olmayan soğutucudan nasıl verim alırsın ki stok soğutucunun bir tık üstü bile denmez bence. i7 4790 işlemciyi bile %60 kullanımda 65-70 derecelerde tutan soğutucu sonuçta. (Kullanıcı yorumları)
hocam sogutucuyu değiştim ısı değerleri de 60 derecelerde

biostan xmp falan her şeyi açtım ramler 5600mhz de stabil calisiyor

Fanzi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Enis
pro sürücü ile dener misin ddu ile temiz kurulum yap. Sistem sıcaklıklarını furmark ile test et hw info programını kullanabilirsin.

Top Bottom