kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi
geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?
şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı
normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile
EDIT:
arkadaşlar yok mu çözüm önerisi olan denemedigimiz şey kalmadı gerçekten
itopyayı arıyoruz hiç uğraşmıyor direk istanbuldaysanız getirin diyor sadece
biosu sıfırladık windowsu sıfırladık ekran kartına oc yapmayı bile denedim xmp açık
tüm amd sürümlerini denedim neredeyse hepsini ddu ile kaldırıp tekrar kurdum yok düzelmiyor
sorun donanımsal dicem fakat ilk hafta böyle bir sorun yoktu amd güncelleştirmeden önce gayet rahat akıyordu sistem
ÇOĞU ARKADAŞ DAHA KONUYU OKUMADAN AMD FANBOYLUGU YAPIYOR BURADA YAŞADIGIM BİR SORUNDAN BAHSEDİYORUM VE BUNU 2 AYRI SİSTEMDE YAŞADIM BEN DE AMD KULLANIYORUM FAKAT BU BİR GERÇEK SÜRÜCÜ ÇÖKMESİ YAŞANIYOR ŞUAN DONANIMSAL BİR SORUN DEĞİL
Alıntıyı görüntüle