Bende de Amd nin ekran kartı olan Rx 570 4gb var ve Son driver güncellemelerini yapınca büyük fps kaybı yaşamıştım. Daha sonra Amd'nin kendi sitesinde ekran kartımı aratarak driverlarından yanında Önerilen yazanı indirip kurdum bilgisayarıma ve fps neredeyse yarı yarıya arttı.Dostlar konumun amacı genel olarak bi fikir çıkarabilmek gözlemlerime göre amdnin 5000 serisi kartlarında hatta nadir de olsa 500 serisi kartlarında sürekli yazılımsal, kısmen donanımsal olan;
Oyun Crashleri
Anlık Frame (FPS) kayıpları
Siyah ekran sorunları
Görintü gitme sorunları
Wattman hataları
Freesync bugları.
Bunlara birçok kez rastladım çoğunu düzelttiklerini iddia etselerde ben birçok kez karşılaştım ve karşılaşmaya devam ediyorum, forumda konularıma göz atanlar anlar zaten Valorant, Pes, CSGO gibi oyunlarda hala bunlar devam ediyor, sadece ben değil forumda baya bi kişi gördüm aynı sorunu yaşayan.
Kısacası Nvidianın biraz pahalı olması ama yazılımları ve optimizasyonları daha iyi yapması Amdnin F/P liğine karşı galib gelebilir mi yani dostlarım sorum şu ekran kartı alacak olsaydınız (şuan için söylemiyorum, fiyatlar ortalamadır.)
300tl ucuza 5500xt 4gb almak yerine 1650super 4gb mı alırsınız?
Bir sorum daha olacak sizce AMD bu sorunları çözebilme kabiliyetine sahip mi? Sahipse tahmini olarak ne zaman çözer?
Edit: Amd yi kötülemiyorum
Ekran kartım:
Sapphire Pulse 5500xt 8gb
Ne ironisi ? Ha "(!)" sembolünü niye koydum diye soruyorsan söyleyeyim , süs olsun diye koydumİroni?
Alakası yok. Fanboyluğunuz yüzünden ihtar yiyorsunuz .dBoş yorumlarınız yüzünden ve benim kendi isteğim arzum amacı ile yazdığım yorumdan ihtar yiyorum çok trajikomik
Dostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsinNeyle uğraşacaksın? Ne optimizasyonu kardeşim? Firmalar oyunları optimize ediyor kartlar değil.
Kafam rahat edecek ne kardeşim? Nereden biliyorsun Nvidia'nın sütten çıkmış ak kaşık olduğunu!
Hangi ekran kartının hangi soğutma performansı daha iyi? Ne bu tek model mi çıkıyor ekran kartları? Yanlış bilgilendirme.
Ben böyle bir şey mi dedim kardeşim? Boş boş nedenler belirterek Nvidia fanboyluğu yapmanıza cevap veriyorum
Sizce pek beğeniye ihtiyacım var gibi mi duruyor? .d
Varya redmental, kafayı senin yüzünden sıyırdım desem yeridir, ne dediğin anlaşılmıyor gibi konuşuyorsun(!)Ne ironisi ? Ha "(!)" sembolünü niye koydum diye soruyorsan söyleyeyim , süs olsun diye koydum
Ayn knk cahilce.Dostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsin
Ben mi cahil yanıtlar veriyorum? Allahım kafayı yiyeceğim!Dostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsin
Böyle yorumlar yapıp adama cahil demen komikDostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsin
Anlaşılmayacak bir şey yok ki , AMD alınmaz diyorum. İntel yeni çıkardığı kartlar ile hepsini tokatlıyor zaten. Şimdilik GTX 1650 , RX 550 gibi çöp kartlar piyasada F/P gibi gösterilip satılıyorken başka bir şey alınmaz. Bu arada AMD > İntel < NVİDİA.Varya redmental, kafayı senin yüzünden sıyırdım desem yeridir, ne dediğin anlaşılmıyor gibi konuşuyorsun(!)
Neyse amd yeni driver yap. :d
Bi çözebilsem şu sorunları dünya benim olacak
Amd alınmaz ve AMDB büyüktür İNTEL :dAnlaşılmayacak bir şey yok ki , AMD alınmaz diyorum. İntel yeni çıkardığı kartlar ile hepsini tokatlıyor zaten. Şimdilik GTX 1650 , RX 550 gibi çöp kartlar piyasada F/P gibi gösterilip satılıyorken başka bir şey alınmaz. Bu arada AMD > İntel < NVİDİA.
Çok çaktırma orayı para verdik o kadar övmek lazım.Amd alınmaz ve AMDB büyüktür İNTEL :d