Neler Yeni

AMD VS NVİDİA! (ekran kartı)

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Arif güngör
Dostlar konumun amacı genel olarak bi fikir çıkarabilmek gözlemlerime göre amdnin 5000 serisi kartlarında hatta nadir de olsa 500 serisi kartlarında sürekli yazılımsal, kısmen donanımsal olan;
Oyun Crashleri
Anlık Frame (FPS) kayıpları
Siyah ekran sorunları
Görintü gitme sorunları
Wattman hataları
Freesync bugları.

Bunlara birçok kez rastladım çoğunu düzelttiklerini iddia etselerde ben birçok kez karşılaştım ve karşılaşmaya devam ediyorum, forumda konularıma göz atanlar anlar zaten Valorant, Pes, CSGO gibi oyunlarda hala bunlar devam ediyor, sadece ben değil forumda baya bi kişi gördüm aynı sorunu yaşayan.
Kısacası Nvidianın biraz pahalı olması ama yazılımları ve optimizasyonları daha iyi yapması Amdnin F/P liğine karşı galib gelebilir mi yani dostlarım sorum şu ekran kartı alacak olsaydınız (şuan için söylemiyorum, fiyatlar ortalamadır.)
300tl ucuza 5500xt 4gb almak yerine 1650super 4gb mı alırsınız?

Bir sorum daha olacak sizce AMD bu sorunları çözebilme kabiliyetine sahip mi? Sahipse tahmini olarak ne zaman çözer?

Edit: Amd yi kötülemiyorum
Ekran kartım:
Sapphire Pulse 5500xt 8gb
Bende de Amd nin ekran kartı olan Rx 570 4gb var ve Son driver güncellemelerini yapınca büyük fps kaybı yaşamıştım. Daha sonra Amd'nin kendi sitesinde ekran kartımı aratarak driverlarından yanında Önerilen yazanı indirip kurdum bilgisayarıma ve fps neredeyse yarı yarıya arttı.

Örnek vermek gerekirse CS:GO'da dust2 de tünelde 150-160 fps görürken şuan 300'lere dayanıyor. Bence tercihin 5500xt olmalı hem daha ucuz hemde doğru driver kurulursa çok güçlü bi ekran kartı. Ama gtx nasıl olur bilmiyorum daha önce kullanmadım ona yorum yapamam.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML

Akdogan55

80+
Neyle uğraşacaksın? Ne optimizasyonu kardeşim? Firmalar oyunları optimize ediyor kartlar değil.

Kafam rahat edecek ne kardeşim? Nereden biliyorsun Nvidia'nın sütten çıkmış ak kaşık olduğunu!

Hangi ekran kartının hangi soğutma performansı daha iyi? Ne bu tek model mi çıkıyor ekran kartları? Yanlış bilgilendirme.

Ben böyle bir şey mi dedim kardeşim? Boş boş nedenler belirterek Nvidia fanboyluğu yapmanıza cevap veriyorum

Sizce pek beğeniye ihtiyacım var gibi mi duruyor? .d
Dostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsin

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Ne ironisi ? Ha "(!)" sembolünü niye koydum diye soruyorsan söyleyeyim , süs olsun diye koydum :)
Varya redmental, kafayı senin yüzünden sıyırdım desem yeridir, ne dediğin anlaşılmıyor gibi konuşuyorsun(!) 😅
Neyse amd yeni driver yap. :d
Bi çözebilsem şu sorunları dünya benim olacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum konuştukça batıyorsun çok cahil yanıtlar veriyorsun. Uzatmana gerek yok benim fikrim benim yorumum hayatta amd ile alışveriş yapmam ne yazarsan yaz muhatabım değilsin
Ayn knk cahilce. 😆

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Ben mi cahil yanıtlar veriyorum? Allahım kafayı yiyeceğim!

"Nvidia daha soğuk çalışıyor" gibi yanlış bir bilgiyi veren adam mı cahil diyor bana? .d

SlimShady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Faruk Tahta
Böyle yorumlar yapıp adama cahil demen komik

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Varya redmental, kafayı senin yüzünden sıyırdım desem yeridir, ne dediğin anlaşılmıyor gibi konuşuyorsun(!) 😅
Neyse amd yeni driver yap. :d
Bi çözebilsem şu sorunları dünya benim olacak
Anlaşılmayacak bir şey yok ki , AMD alınmaz diyorum. İntel yeni çıkardığı kartlar ile hepsini tokatlıyor zaten. Şimdilik GTX 1650 , RX 550 gibi çöp kartlar piyasada F/P gibi gösterilip satılıyorken başka bir şey alınmaz. Bu arada AMD > İntel < NVİDİA.

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Yine sorun çözemeden fanboy kavgası çıktı. Forum da yaramadı neyse ben gittim şu çaresiz halimi teselli etmeye.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Ben de 5600 XT ile PC'den soğutacak düzeyde sorunlar yaşayıp durdum, sonra 1660S'e geçince bayağı rahatladım.

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Anlaşılmayacak bir şey yok ki , AMD alınmaz diyorum. İntel yeni çıkardığı kartlar ile hepsini tokatlıyor zaten. Şimdilik GTX 1650 , RX 550 gibi çöp kartlar piyasada F/P gibi gösterilip satılıyorken başka bir şey alınmaz. Bu arada AMD > İntel < NVİDİA.
Amd alınmaz ve AMDB büyüktür İNTEL :d

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular