Amd vs nvidia kim alır?

Nvidia vs amd

• Oy kullanan toplam üye
    72
  • Anket kapatıldı .
FP olarak Amd
Üst seviyede ise Nvidia tartışmasız lider. Alt grupta ise Amd yıllardır lider bana göre.

Ama Amd çok paragöz firma, işlemcilerde inteli geçince fp olmaktan çıktı geçirdikçe geçiriyor. Eğer olurda ekran kartlarında öne geçip tekelleşirse Nvidia ve İnteli mumla ararız.

Kesinlikle Nvidia ama sorsan ben bir daha sistem alcak olsam Türkiye şartlarında kesinlikle amd alırdım pek bir farkı yok gibi benim için artık

Şİrket değeri, ürettiği katmadeğer, ve teknoloji konusunda nvidia açık ara önde. Ama bu forumda genelde konuşulana göre yani şöyle cevap vereyim. Video edit, yayın, yapay zeka ile falan uğraşmayacaksan amd kartlar daha f/p. Yayında da gene kurtarır da. Nvidia kadar değil. Özellikle 6000 serisinden sonra yazılım desteği olarak da çok iyi topladılar. 9000 serisi ile de artık nvidiaya daha da yakınlar. Bildiğimiz yapay zeka destekli dlss mantığında ürün yapmaya başladılar. Geç oldu ama yapabildiler. Tekel olmasındansa rekabet her zaman iyidir. Bu durum bize yani tüketiciye yarar. (y) :peepokalp:

Adam en baba kart demiş yani en üst segment
Ortada üst segment AMD kart yok ki 9070XT çıktı en yüksek, olmayan şeyi nasıl kıyaslayalım? 3090 ve 6900XT denilebilir mesala, 2. elde biri 20-24K biri 12-14K olduğundan AMD derim şahsen

Şu anlık Nvidia önde, ama bence önümüzdeki yıllarda AMD yavaş yavaş zirveyi ele geçirecek gibi. Adamlar işlemcide Intel’i geçti, ekran kartlarında da Nvidia’yı geçerlerse çok güzel olur. Nvidia’nın tekelleşmesi gerçekten çok sinir bozucuydu. AMD, RX 9000 serisiyle güzel bir başlangıç yaptı. Umarım gelecekte daha da iyi olup Nvidia’yı geride bırakır.

RX 9090 XTX ayak sesleri geliyor bu sessizliğin içinden. İleride olay kopar benden söylemesi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,043
Üyeler
174,814
Son üye
biryus
Geri