Neler Yeni

Öneri Anadolu Lisesi

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Donem ortalamalarina ve sinav puanina

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Nitelikliler LGS Puanına, Niteliksizler OBP(Ortaokul Başarı Puanı)'ne bakarlar. Ama iyi çalışman lazım ben geçen sen 420 puan aldım niteliksiz bir Anadolu Lisesindeyim.(İstanbul/Esenyurt'ta oturuyorum.)

RimuruTempestttttt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Anıl
8.sınıf mısın
hayır bazıları okul notlarına gore
LGS puanına bakarak alıyor, başka neye bakacakalar?
LGS ye belırlı yerler bakar uydurmamalısnız okul ortalamasına gore alan okullar var
Nitelikli Liseler ---> LGS puanı
Niteliksiz Liseler ---> 6, 7, 8. sınıf yıl sonu ders ortalamalarının ortalaması
Nitelikli okul ise LGS puanına, nitelikli okul değil ise adrese dayalı okul puanını baz alarak alıyorlar diye biliyorum.
Bazıları ortalamadan alıyor bazıları ise yüzdelik dilimden. Bu arada LGS de istediğiniz puanı alın eger iyi bir yüzdelik dilimde değilseniz istediğiniz okula giremezsiniz puaniniz yetse bile.
Fen liseleri Sosyal bilim liseleri VS LGS puanına bakar
Bak şimdi ben Trabzon'da oturuyorum burada 2 tanesinden örnek vereyim.

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi var ve ortalamaya göre alıyor geçen sene tam hatırlamıyorum ama siteden bir arkadaşım 96.3 ortalamayla girdi

Bir de Kanuni Anadolu Lisesi var ve geçen seneki taban puanı 443 müş. Yani liseden liseye değişir.
öğretmenden öğrendimde geldim benim dediğim okul rtalamaya bakarak alıyormuş peki anadolu lisesinde hangi bölümler var ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Yunus Emre Sağır
öğretmenden öğrendimde geldim benim dediğim okul rtalamaya bakarak alıyormuş peki anadolu lisesinde hangi bölümler var ?
niteliksiz liseler okul puanıyla alır
Mesaj otomatik birleştirildi:

galatasatray lisesi de anadolu lisesidir ama 499 puanla alıyo

RimuruTempestttttt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Anıl

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Sen çok geç kalmışsın.sınav geldi zaten kardeşim be naptın sen yüzdelik dilime bakar.Niteliksiz okul istiyorsan gidersin her türlü.güzel okul istiyorsan en düşük yüzde 8-9 yap.

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Puana bakmaz yüzdelik dilim önemli.okullarin yüzdelik dilimlerine bak değişmez genelde.Puan değişiyor zaten.

RimuruTempestttttt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Anıl
Sen çok geç kalmışsın.sınav geldi zaten kardeşim be naptın sen yüzdelik dilime bakar.Niteliksiz okul istiyorsan gidersin her türlü.güzel okul istiyorsan en düşük yüzde 8-9 yap.
kanka çok iyi derslerim denemelerde falan iyi yapıyorum amaaa her seferinde sayısal batırıyor gerisi çok güzel

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
ben adrese dayalı ve karne notuma göre girdim

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Anadolu'da bölüm olmaz 10.sınıf sonunda sayısal-sözel-eşit ağırlık bölümlerinden birini seçer öyle devam edersin.

Top Bottom