Anakart bios update için çip değişimi gerekir mi

Efe0101

80+
Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar iyi günler Gigabyte A520M K V2 anakart var sıfır aldım işlemci de Ryzen 5 5600 bios güncellemesi yapılması lazım ama bios flashback tuşu yok bende de eski işlemci yok biryeri aradım 400 TL istedi çip değişimi yapacakmış sizce ne yapayım eski nesil işlemci bulup mu yapayım acil cevap lazım

(AMD 3000 serisi işlemci bulup mu yapayım yani)

Çip değişimi yapılmaz çüşşşşşşş ya eski işlemci yada cha programlayıcı ile yapılır adam akıllı bir yer bulun yada ikinci el r3 3100 alın satarsınız sonra
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O anakart güncel geliyor bu arada kutunun üstünde 5000 ready yazar

Çip değişimi yapılmaz çüşşşşşşş ya eski işlemci yada cha programlayıcı ile yapılır adam akıllı bir yer bulun yada ikinci el r3 3100 alın satarsınız sonra

O anakart güncel geliyor bu arada kutunun üstünde 5000 ready yazar
Evet 5000 ready yazıyor ve ekran kartım olmadığı için bakamıyorum bios güncellemesi gerekir mi diye şimdi bilgisayarcıya götürüp orada deneyeyim mi acaba

Evet 5000 ready yazıyor ve ekran kartım olmadığı için bakamıyorum bios güncellemesi gerekir mi diye şimdi bilgisayarcıya götürüp orada deneyeyim mi acaba
5000 serisi işlemciler için hazır yazıyorsa tak çalıştır.

Çip mi :D dolandırıyor seni

Gerek yok kral yazıyormuş işte
1 hafta önce götürdüğüm başka bir pcci sistemi açtığında bios ekranı gelmemişti o yüzden sorayım dedim yarın ekran kartı alıyorum zaten evde bakicam çip mevzusu da zaten hayatımda ilk defa duydum bu bilgisayarciyi da bana arkadaşım önerdi amcasıymış ve babası ona güvendiği için yıllardır götürüyormus arkadaşım da hiç anlamıyor geçen termal macuna 800 TL Windows kurmaya da 1000 TL istemişler bir daha gitmeyin dedim adam kardeşini dolandırıyor resmen böyle bir şey olabilir mi ya

Çip mi :D dolandırıyor seni
Aynen bios update için çip değişimi, ve 500 TL fiyat istiyor ne şerefsizler var ya

Geri