Anakart boyutu performansı etkiler mi

Hayır. MiniATX en iyisi.

Etkilemez ama mini sistemlerde dar alana güçlü sistemler kurulduğu için hava sirkülasyonundan dolayı sistem biraz fazla ısınır ama normal bir kasaya mini bir anakart koymanız size bir eksi yaratmaz

Ben ATX ciyim aga :D Anakart dediğin biraz geniş olacak. Ekran kartını falan taktığın zaman her şey iç içe olmayacak. :D

Bazı modellerde ki ses yalıtımı, mosfet soğotucuları anakart büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor o yüzden ben etkiler diyorum dolaylı yoldan

Şöyle düşünüyorum. her şey iç içe küçük bir alanda. Sıcak havayı dışarı atabilöek için alttan yukarı diğer parçayı ısıtıcak. Atx olursa 2 tane m2 takarsın yayla gibi. Pin yuvaları birbirinin dibinde değildir. Bir pin takacan diye 3 5 tanesini söktürmez.
Bazı modellerde pasif soğutmalar vrmde daha iyi atxlerde.
Ses kondansatörleri biraz daha parçalardan uzak daha az bozulma olur.

Atx candır matx heyecan

Bazı modellerde ki ses yalıtımı, mosfet soğotucuları anakart büyüklüğüne göre değişiklik gösterebiliyor o yüzden ben etkiler diyorum dolaylı yoldan
Anakart büyüklüğü küçülünce genelde aynı mosfeti, donanımı anakarta sığdırma maliyeti artıyor. Aynı ayarda bir model alırsan pek fark olmuyor yani ama ITX anakartlar daha pahalı oluyor ve dendiği gibi parçalar dip dibe durduğu için ısınma olabiliyor.

Neden fark etsin ki?

Geri