Çözüldü✓ Anakart gigabayt b450 h2 yanlış bios yükleme

1NT3L

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar.

Gigabayt b450 h2 anakart mevcut elimde amd işlemci ve amd ekran kartı kullanıyorum amd kendi uygulamasında bir özelliği kullanmak için bios güncellemesi yapmam gerektiğini fark ettim bios güncelleme yapmak istedim ve bunu icin biraz

Rufus üzerinden flaş belleği boş olarak fat 32 birimine biçimlendirme yaptım

Dosyaları içine attım flaş içine attığım dosyalar
F32 tarihi 2019
F40
F41

Ama benim bios f61 ve o bios tarihi 2022

F32 kurduktan sonra pc kendini reset attı ve siyah ekranda kaldı napsam açılmıyor görüntü hiç yok hersey çalışıyor fanlar ışıklar

İnternet'eki her türlü yolu denedim bir bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Yazarken eksik veya hatalı yazdıysa anakarttaki eeprom çipini söküp kendin başka bir bilgisayardan o çipe biosu yüklemen lazım

Yazarken eksik veya hatalı yazdıysa anakarttaki eeprom çipini söküp kendin başka bir bilgisayardan o çipe biosu yüklemen lazım

Ben kendim araştırdım çip meselesini yani pc anlıyorum ama her şeyi yazıldığı gibi yaptım ters gidicek bir şeyde yoktu sadece pc on çıkışına taktım flaş belki ordan gücü kesip kendini resetlemiste olabilir yarıda kalmış bir bios güncellemesi gibi ama şuan pc güç tuşu kasayı sadece açıyor basılı tuttuğunda geri kapatmıyor büyük bir ihtimalle bios gitti bunu teknik servise göndersem veya bir anakart tamircisi çünkü çipi sokucek ve tekrardan onu lehimlicek bir ekipmanın yok birda çipi tekrar yazmaya bir bilgim yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben eski bios yazmış oldum sürümü de eski seneside oda yapmış olabilir ama hem bios pilini çıkardım bekledim hemde orda bios eski fabrika ayarinami ne donuruyormus com bisey adını hatırlamıyorum şuan işte ona tornavida deldirdim ama bunlar iş görmedi

Son düzenleme:
En son kurabildiğin BIOS hangi tarihliydi? Bios sürüm düşürmeye izin veriyor muyduki?

Güncelleme yapmadan önceki bios tarihi 2022 idi benim yüklemeye çalıştığım f32 2019 olan bir bios kurmaya çalıştım kurulurken %50 yada %60 sistem kendi yeniden başlatti3ve görüntü gelmedi

Bunun için bir izin fln istemedi direk onayladı

Fark etmez 3. 4. nesil bir işlemci olur.
Tamam onuda deneyeceğim yarın bir bilgisayarcı ile konuştum durumu anlattım onun elinde parça olduğu için orda deneye bilirim çünkü elimde amd ait bir işlemci yok

Güncelleme yapmadan önceki bios tarihi 2022 idi benim yüklemeye çalıştığım f32 2019 olan bir bios kurmaya çalıştım kurulurken %50 yada %60 sistem kendi yeniden başlatti3ve görüntü gelmedi

Tamam onuda deneyeceğim yarın bir bilgisayarcı ile konuştum durumu anlattım onun elinde parça olduğu için orda deneye bilirim çünkü elimde amd ait bir işlemci yok
Fark etmez hocam. Elinde dediğim nesilden bir işlemci varsa bios son sürüme güncellesin sorun büyük ihtimalle düzelir. Umarım BIOS brick olmamıştır geçmiş olsun.

Genelde güncelletmiyor ya da uyarıyor öncesinde aslında ilgin. Eğer o sürümse Ryzen 1000 ya da 2000 serisi bir işlemci lazım muhtemelen.

Fark etmez hocam. Elinde dediğim nesilden bir işlemci varsa bios son sürüme güncellesin sorun büyük ihtimalle düzelir. Umarım BIOS brick olmamıştır geçmiş olsun.
Bios brick olduysa yeniden bios mu yazılması gerekir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,061
Üyeler
183,942
Son üye
KokushıboY
Geri