AOC 25G3ZM GÖZ KONFORU

gallax420

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
467
Öncelikle, önceki monitörüm Samsung Odyssey G4 idi. O monitörle ilgili de bir yazı yazmıştım ancak maalesef göz konforu açısından rahat edemediğim için iade etmek zorunda kaldım. Uzun araştırmalarım sonucunda AOC 25G3ZM modelini almaya karar verdim. Bu monitör bir VA panel, dolayısıyla kendi artı ve eksi yönleri aşağıda belirttiğim gibi

Artıları

• Pivot desteği olması büyük bir avantaj. Dikey kullanım isteyenler için gayet pratik.
  • Ölü piksel çıkmadı, panel kalitesi gayet başarılı.
  • Ayakları oldukça sağlam, monitör sallanmıyor ve masada sabit duruyor.
  • VA panele göre siyahlar gerçekten çok iyi, renkler de gayet canlı ve dengeli.
  • Göz konforu bu monitörün en öne çıkan özelliği. Reddit’te bu konuda yazılmış olumlu yorumları gördükten sonra almaya karar vermiştim. Deneyimim sonucunda da göz konforunun, önceki Samsung Odyssey G4’e kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Uzun kullanımda gözümü ne ağrıtıyor ne de yakıyor.
  • Ghosting konusunda da başarılı. Overdrive ayarı “Medium”da gayet dengeli, ne belirgin ghosting var ne de overshoot problemi.
  • Yazılımsal kontrol açısından da kullanışlı. G-Menu normalde biraz bug’lu çalışıyor ama “i-Menu” yazılımını yükleyince sorun kalmıyor. Bilgisayar üzerinden monitör ayarlarını yapmak çok daha basit hale geliyor.Keşke Samsung G4’te böyle bir yazılım olsaydı

Eksileri

• Dürüst olmak gerekirse, benim açımdan belirgin bir eksi yönü yok.

Genel Değerlendirme

Monitör tasarım olarak eski modelim olan AOC 24G2SP’ye oldukça benziyor, sadece ayak yapısı biraz farklı ve boyutu 24 inç yerine 24.5 inç. Bu monitörü özellikle göz konforu için tercih ettim ve bu konuda beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

Daha önce AOC’nin yumuşak görüntü sunan bir monitörünü kullandığım için gözlerim bu tarza alışmıştı. Bu yüzden Samsung G4’e geçtiğimde pek rahat edemedim. Ancak 25G3ZM ile uzun süreli kullanımda gözlerim gerçekten rahat etti

aşağıda linkte bıraktığım gibi benim alma sebebim bu yazı oldu aşağıya inin direkt monitörü aldığı zamanı ve memnun kaldığı şeylere bakın yorumlarda da neden bunu tercih ettin ile alakalı sorulara kendisi bolca cevapta verdi

Hocam ipsye göre tercih edilir mi? Lenovo R25i-30 ips var bende genel olarak görüntü kalitesinden memnunum. Buna geçersem daha kötü bir görüntü kalitesiyle karsılaşır mıyım? Hem hikayeli hem fps oyuncusuna önerir misiniz?

Hocam ipsye göre tercih edilir mi? Lenovo R25i-30 ips var bende genel olarak görüntü kalitesinden memnunum. Buna geçersem daha kötü bir görüntü kalitesiyle karsılaşır mıyım? Hem hikayeli hem fps oyuncusuna önerir misiniz?
iade ettiğim samsung g4 ten bile daha iyi srgb renkleri var ve kontrast olarak daha iyi

https://www.displayspecifications.com/en/model/febd2dd5 aoc25g3zm

https://www.displayspecifications.com/en/model/76742c7e samsung g4

daha önce aoc 24g2sp uzunca kullandım ve samsung g4 e göre de diyebilirim ki gerçekten kaliteli renkleri var ben de VA panelden hep tedirgin olurdum acaba soluk mu diye kendim hep ips kullanmış biri olarak bu aoc 25g3zm renkleri iyi soluk değil

bu da aoc 24g2sp nin renkleri

iade ettiğim samsung g4 ten bile daha iyi srgb renkleri var ve kontrast olarak daha iyi

https://www.displayspecifications.com/en/model/febd2dd5 aoc25g3zm

https://www.displayspecifications.com/en/model/76742c7e samsung g4

daha önce aoc 24g2sp uzunca kullandım ve samsung g4 e göre de diyebilirim ki gerçekten kaliteli renkleri var ben de VA panelden hep tedirgin olurdum acaba soluk mu diye kendim hep ips kullanmış biri olarak bu aoc 25g3zm renkleri iyi soluk değil

bu da aoc 24g2sp nin renkleri

Anladm hocam teşekkür ederim

cs2 için hangi aoc modeli tercih edilir? dell alienware aw2525hm düşünüyorum ama bi de lenovo legion 25-10'u övenler var

Reddit'de böyle bir konu daha var.
Anlaşılan bazı kişilere IPS panel iyi gelmiyor. Benim tahminim bence herkesin gözünü zamanla bozacak bir panel. Kimisi 10 sene sonra bozulur kimisi 1 sene sonra. Bu yüzden ben IPS kullanıyorum sorun yok diyen kişiye ben inanmıyorum. Kendimde ve IPS aldıgım bir arkadaşımda bu sorun yaşandı. Arkadaşım gözlerinin zamanla bozulup rahatsızlandıgını söyledi ama hala kullanıyor.

Reddit'de böyle bir konu daha var.
Anlaşılan bazı kişilere IPS panel iyi gelmiyor. Benim tahminim bence herkesin gözünü zamanla bozacak bir panel. Kimisi 10 sene sonra bozulur kimisi 1 sene sonra. Bu yüzden ben IPS kullanıyorum sorun yok diyen kişiye ben inanmıyorum. Kendimde ve IPS aldıgım bir arkadaşımda bu sorun yaşandı. Arkadaşım gözlerinin zamanla bozulup rahatsızlandıgını söyledi ama hala kullanıyor.
ips monitörlerin bazılarındaki karıncalanma tabi bizim gözle göremediğimiz ama gözümüzün algıladığı ve göz kaslarının gerçekten yoruldugu dalgalanmalar oluyor bazı ipslerde bu belirgin değilken bazılarında fazlaca belirgin 20 dk bakınca göze ağrı girme yanma felan oluyor bir de tabi kontrast oranı yüksek olması da önemli ben daha önceki monitörüm ips di çok büyük problem çıkarmıyordu ama karanlıkta gözümü ağrıtıyordu bakamıyordum sonra ips aldım o zaten korkunçtu direkt iade ettim şimdi de bu va monitöre geçtim bir daha yeni bir monitör alırsam kaliteli bir va tercih edeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

özellikle nano ips çok göz ağrıttığı ile ilgili kullanıcı yorumları beni gerçekten o tür monitörlerden kaçınmaya itti sağolsun attığım reddit postundaki adamın önerisi ile bu monitörü iyi ki almışım dedim ve kendi yorumları beni içine daha çok çekti nano ips den uzak dururum sanırım :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada attığınız konu için teşekkür ederim gerçekten faydalı

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,034
Üyeler
184,373
Son üye
Furkan zıvalı