🔥İndirim AOC AG275QXN 2K 165 Hz 5.999 TL

7800x3d ve 5070ti sistem topluyorum. Buna ek olarak ise 2k monitör alıcam. Rampage Ellipse ve Samsung Odyssey G65B arasındayım fakat 2 monitör kullanıcam sistemimde. Bu monitörün fiyatı ise benim baktıklarımın yarı fiyatı. Başlangıçta bu monitörü alsam, ileride ise benim aklımda olan monitörlerden birini alsam mantıklı olur mu? Hangi oyunları oynuyorsun diye sorucak olursanız ise her türlü oyunu oynuyorum. Sistemi toplayınca ise ağırlıklı olarak hikayeli oyunlar oynıyacağım, tabi ki fps oyunları da hiç oynanmıyacak değil. Eski sistemim de VA panel düşük bütçeli bir monitör vardı ve fps oyunlarında (cs2) aşırı yavaş hissetiriyordu. Nasıl anladın derseniz bir diğer sistemimde IPS panel monitör vardı ve IPS'den VA'ya geçince oyun oynanmaz bir hal alıyordu. Kısacası bana bir akıl verin, şimdi yada yarın satın alabilirim.

Sistemi toplayınca ise ağırlıklı olarak hikayeli oyunlar oynıyacağım
Böyleyse eğer konuda ki monitörü alabilirsin. FPS oyunlarında ghosting hissetmezsin ama IPS biraz daha hızlı gelir. Overdrive modunu gelir gelmez medium yapın burası önemli.

7800x3d ve 5070ti sistem topluyorum. Buna ek olarak ise 2k monitör alıcam. Rampage Ellipse ve Samsung Odyssey G65B arasındayım fakat 2 monitör kullanıcam sistemimde. Bu monitörün fiyatı ise benim baktıklarımın yarı fiyatı. Başlangıçta bu monitörü alsam, ileride ise benim aklımda olan monitörlerden birini alsam mantıklı olur mu? Hangi oyunları oynuyorsun diye sorucak olursanız ise her türlü oyunu oynuyorum. Sistemi toplayınca ise ağırlıklı olarak hikayeli oyunlar oynıyacağım, tabi ki fps oyunları da hiç oynanmıyacak değil. Eski sistemim de VA panel düşük bütçeli bir monitör vardı ve fps oyunlarında (cs2) aşırı yavaş hissetiriyordu. Nasıl anladın derseniz bir diğer sistemimde IPS panel monitör vardı ve IPS'den VA'ya geçince oyun oynanmaz bir hal alıyordu. Kısacası bana bir akıl verin, şimdi yada yarın satın alabilirim.
2 monitör için toplam bütçe ne kadar

Genellikle hikayeli oyunlar mı oynuyorsunuz?

Hayır. Kaliteli VA paneller, kaliteli IPS paneller gibi yüksek renk gamutu sunar. Hatta genel olarak VA ile IPS benzer renk gamutu sunuyor. VA panel çok yüksek kontrast oranı sunar, IPS panelden 3 kat yüksek. Bu sayede siyahları oldukça koyudur, hikayeli oyunlarda ve dizi filmlerde keyif verir.

Alıntıyı görüntüle
Soldaki bir IPS monitör, sağda ki ise konuda ki AG275QXN. Kontrast farkı kendini çok belli etmiş.
@schuma_ Görsel için etiket.
Hocam bu monitörü daha yeni 6.5k'ya aldım ama VA panelin renkleri daha yoğun geldi.
LOL,cs,bf,dbd,arma,l4d2 tarzı oyunlar oynuyorum.
İade etmeli miyim sizce?

Son düzenleme:
2 monitör için toplam bütçe ne kadar
Bütçe aklımda olan Rampage ve Samsung monitör kadar. 2. monütör ise böyle indirimli yakaldığımda almayı düşünüyorum. 2. monitöre de 5.000, 6.000 anca veririm işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyleyse eğer konuda ki monitörü alabilirsin. FPS oyunlarında ghosting hissetmezsin ama IPS biraz daha hızlı gelir. Overdrive modunu gelir gelmez medium yapın burası önemli.
Overdrive modu ne oluyor hocam tam olarak? Bir de fps oyunlarında çok üzer mi?

Kazık.
Tam size uygun.

Hocam bu monitör nasıldır, açıklamada Asus tuf yazıyor ama görseller Asus rog. Googledan baktığımda da bu seri numarası Asus rog çıkıyor ama bilemedim.

Hocam bu monitörü daha yeni 6.5k'ya aldım ama VA panelin renkleri daha yoğun geldi.
LOL,cs,bf,dbd,arma,l4d2 tarzı oyunlar oynuyorum.
İade etmeli miyim sizce?
Etme. IPS size daha uygun.

Overdrive modu ne oluyor hocam tam olarak? Bir de fps oyunlarında çok üzer mi?
Overdrive modu gecikme süresini ayarlıyor. Ama bunu çok yükseltirseniz eğer bu seferde overshoot oluşur. Bu monitör medium overdrive modunda iyi gecikme sunuyor ve overshoot yok. FPS oyunlarında ghosting hissetmezsiniz ve akıcı olur ama IPS biraz daha hızlı gelir.

Bu monitörün ufo testi. VA'ya göre çok iyi performans göstermiş:

Bu arada çok detaylı monitör tercih rehberi konusu yaptığımdan dolayı sorulara yanıt veremiyorum. Tamamlanınca sizden beğeni beklerim.

Monitörü sipariş ettim. Sizin bilgilendirmeleriniz önemli düzeyde yardımcı oldu. Teşekkürler. @İsimbulamajim
Overdrive modunu gelir gelmez medium yapmayı unutmayın burası çok önemli.

Son düzenleme:
Etme. IPS size daha uygun.

Overdrive modu gecikme süresini ayarlıyor. Ama bunu çok yükseltirseniz eğer bu seferde overshoot oluşur. Bu monitör medium overdrive modunda iyi gecikme sunuyor ve overshoot yok. FPS oyunlarında ghosting hissetmezsiniz ve akıcı olur ama IPS biraz daha hızlı gelir.

Bu monitörün ufo testi. VA'ya göre çok iyi performans göstermiş:

Bu arada çok detaylı monitör tercih rehberi konusu yaptığımdan dolayı sorulara yanıt veremiyorum. Tamamlanınca sizden beğeni beklerim.

Overdrive modunu gelir gelmez medium yapmayı unutmayın burası çok önemli.
Valla aldım hocam yav saolasın konu için Allah razı olsun. Beğeni senin köpeğin olsun resmen insanlar için mesai harcıyosun burda. Konunun linkini atar mısın bitince?

IPS panel hep iyi veya VA panel hep kötü diye bir şey yok, çoğu monitördeki dandik IPS panel kaliteli bir VA panelden daha kötü

vade farksız 5 taksitle çektim umarım pişman olmam 27 inç 1080 monitörden geçeceğim hiç va panel kullanmadım tırsıyorum biraz :d

vade farksız 5 taksitle çektim umarım pişman olmam 27 inç 1080 monitörden geçeceğim hiç va panel kullanmadım tırsıyorum biraz :d
Hayırlı olsun. Overdrive modunu gelir gelmez medium yapın. Özellikle hikayeli oyunlarda ve dizi fimlerde siyah farkını ciddi şekilde hissedeceksiniz.

Geri