beyhanbehrem
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce farklı bir sistemde Apex Legends oynarken hiçbir sorun yaşamıyordum. Ancak yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve o zamandan beri tuhaf bir problemle karşılaşıyorum.
Sorun şu şekilde: Apex Legends'a giriş yaptıktan sonra genellikle 2–3 maç oynadıktan sonra oyun bir anda donuyor ve hiçbir hata mesajı vermeden masaüstüne atıyor. Oyun kapanıyor ama ne bir crash report, ne de sistem uyarısı geliyor. Sanki “sessizce çöküyor” gibi.
Yaptıklarım:
Oyunu tamamen silip yeniden yükledim (Steam tarafında denendi)
Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol ettim
Ekran kartı ve sistem sürücülerim güncel
Sıcaklıklar normal, sistem yük altında stabil (HWInfo ile izledim)
RAM testi (TestMem5) yaptım, 0 hata çıktı
Sistemim:
Ryzen 7 9800X3D
ASUS ROG Strix B850-I (Mini-ITX)
64GB G.Skill Trident Z5 DDR5 6000MHz CL28 (EXPO aktif)
RTX 4070 Ti Gaming OC
Samsung 990 Pro 2TB NVMe
Cooler Master NCORE 100 MAX (850W PSU + 120mm sıvı soğutma)
Şüphelendiğim noktalar:
RAM EXPO profiliyle 6000MHz çalışıyor. Belki bu frekans Apex ile tam stabil değil.
Oyun motorunun sistemin bazı donanımlarıyla çakışması mümkün olabilir.
PSU kaynaklı ani voltaj düşüşü olabilir mi bilmiyorum ama sistem genel olarak stabil görünüyor.
Aynı sorunu yaşayan veya özellikle sessiz crash (hatasız kapanma) tecrübesi olan varsa, tecrübelerini ve çözüm önerilerini çok merak ediyorum.
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim
Daha önce farklı bir sistemde Apex Legends oynarken hiçbir sorun yaşamıyordum. Ancak yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve o zamandan beri tuhaf bir problemle karşılaşıyorum.
Sorun şu şekilde: Apex Legends'a giriş yaptıktan sonra genellikle 2–3 maç oynadıktan sonra oyun bir anda donuyor ve hiçbir hata mesajı vermeden masaüstüne atıyor. Oyun kapanıyor ama ne bir crash report, ne de sistem uyarısı geliyor. Sanki “sessizce çöküyor” gibi.
Yaptıklarım:
Oyunu tamamen silip yeniden yükledim (Steam tarafında denendi)
Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol ettim
Ekran kartı ve sistem sürücülerim güncel
Sıcaklıklar normal, sistem yük altında stabil (HWInfo ile izledim)
RAM testi (TestMem5) yaptım, 0 hata çıktı
Sistemim:
Ryzen 7 9800X3D
ASUS ROG Strix B850-I (Mini-ITX)
64GB G.Skill Trident Z5 DDR5 6000MHz CL28 (EXPO aktif)
RTX 4070 Ti Gaming OC
Samsung 990 Pro 2TB NVMe
Cooler Master NCORE 100 MAX (850W PSU + 120mm sıvı soğutma)
Şüphelendiğim noktalar:
RAM EXPO profiliyle 6000MHz çalışıyor. Belki bu frekans Apex ile tam stabil değil.
Oyun motorunun sistemin bazı donanımlarıyla çakışması mümkün olabilir.
PSU kaynaklı ani voltaj düşüşü olabilir mi bilmiyorum ama sistem genel olarak stabil görünüyor.
Aynı sorunu yaşayan veya özellikle sessiz crash (hatasız kapanma) tecrübesi olan varsa, tecrübelerini ve çözüm önerilerini çok merak ediyorum.
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim