Apple müzik vs Spotify

Apple müzikle dinlemek çok daha keyifli ama müzik önermesi olsa çok kötü diyeceğim de şarkı önermesi yok radyo oluştur demeden şarkı önermiyor radyo oluşturuncada Spotify gibi iyi öneriler yapamıyor.
Ayrıca Spotify gibi senkronizasyonumda yok müziği saatimden bile değiştirebilmek çok fazla kullandığım bir şey apple da saat için uygulama bile yok.
Siz hangisini tercih ediyorsunuz?
Senelerdir Spotify kullanıyorum ama yeri geldi muud da kullandım yeri geldi deezerde kullandım yeri geldi apple music de kullandım. Ses kalitesi olarak Spotify en iyisi değil ama en iyi keşfet, radyo, yeni müzik bulma, bunları en iyi Spotify yapıyor, bunlarda Spotifyı en iyi platform yapıyor çünki ses kalitesi her şey değil. Apple müzik androidde çileden başka bir şey değil maalesef, uygulama donuyor, müzik açılmıyor, müzikler kendi kendine duruyor. Evet ses kalitesi en iyi apple müzikte ama 3-5k lık kulaklıkta bile Spotifydan ayıramadım ses kalitesini (evet apple müzikten flac dinledim) . Ben Spotify öneririm ama bazı kişiler yt premium dahil olduğu için yt müzik tercih ediyor, bu da gayet mantıklı.

Aplle Muzik Kulanan var mi 💀

Yani hic kullanmadim ama bir ara meraktan goz atmistim ve rezalet bir seydi kesinlikle yani spotify vs'de kullanmiyorum (pek sarki dinleyen birisi degilim XD) ama spotify'da goz atmistim ve kesinlikle copk daha iyi duruyor

@Mithril pc nin ses kartıyla mı yoksa Android telefonla mı denediniz sadece?
Telefonda önemsenecek fark olmasada apple müzik daha derinden daha tatlı bir ses verirken Spotify yüzeysel kalıyor.

@Mithril pc nin ses kartıyla mı yoksa Android telefonla mı denediniz sadece?
Telefonda önemsenecek fark olmasada apple müzik daha derinden daha tatlı bir ses verirken Spotify yüzeysel kalıyor.
Ses kartıyla hem telefonda hemde pc de denedim, derinden daha tatlı bir ses vermesine katılıyorum ama Spotifyın keşfetinden vazgeçecek kadar bir tatlılık yok bu sesde. Apple müziği 2 aylık süreçte kullandım ve sadece 3 şarkı tek keşfede bildim ama Spotify da haftada 4-5 şarkı keşfediyorum birde böyle düşünün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Apple cihaz kullanılmıyorsa apple müzik bir seçenek olmamalı.

Apple müzik tartışmasız tüm platformlardan daha iyi müzik çalsada ses kartı ve eq platformdan çok daha önemli.
Telefonda ne kullanıldığının önemi yok ses kartı yok eq yok zevk yok.
What ?? Bir platform nasil oluyorda ses kalitesini etkiliyor HSDFHSADFHDFSGHDSFH

Asil ses kalitesini etkileyen sey platformlar yazilimlar vs. degil, Ses kalitesini etkileyen sey dosya formati ve bitrate'i dir. ve aralarinda o kadarda fark yok hatta spotify 320kbps kullaniyorken apple 256kbps kullaniyor yani spotify daha iyi ama apple bir ara yanlis hatirlamiyorsam ''Lossless'' secenegi getirdi bu sayede (CD kalitesinde, 16-bit/44.1 kHz ve hatta Hi-Res 24-bit/192 kHz) secenegi sunmus tabi o kadar anlamiyorum ama bi baktim daha kayipsiz ve iyi bir ses veriyormus ''Kaliteli ekipman ile'' ama yine dedigim gibi aradaki fark cok azmis

Yani eger telefon veya siradan bir kulaklik (AirPods'larda dahil) ile dinliyorsan ki oyle muhtemelen ardaki ses farkini anlayamazsin sadece daha yuksek kaliteli ekipmanlarda bu fark ,fark edilebiliyor ve o'da aman aman bir fark degil cok az bir fark

Yani Kisaca Tamamen Psikolojik bu yuzden ''Apple müzik tartışmasız tüm platformlardan daha iyi'' diye Abartma istersen sakin ol

Son düzenleme:
Spotify > Youtube Music > Apple music.

Evet hocam basit bir arayüz var keyfinize göre müzik indirip dilerseniz çalma listesi yapabilirsiniz tek sorunu rastgele çalma yok müzikleri indirip öyle rastgele açmanız lazım bazen Spotify da durex reklamı çıkarsa kapatıp myt müziğe geçiyorum 😀
şarkıları karışık dinleme olsa çoktan geçerdim ama karışık çala bastığında bir liste oluşuyor ve değişmiyor

Ayrıca apple'ın kendi playlistleri çok keyifliymiş

Spotify babadır. Arayüzü basit, kullanılabilir ve alışmış olduğum şekilde. Ses kaliteside zaten normal bir kulaklıktan dinleyince bir farkı olmuyor. Spotify ın her yıl verdiği rapor vs bile çok ufak ama tatlı olaylar. Arkadaşlarınla blend yapıyosun falan iyi detaylar. Belki apple music te de vardır çok fazla incelemedim ancak çevremde apple music kullanıp böyle şeyler yapanlar görmedim. Mesela yıl sonunda herkes spotify istatistiklerini paylaşırken apple music istatistiğini paylaşmıyor. Böyle ufak detaylar eğelenceli kılıyor. Son olarak spotify tüm platformlarda optimize olarak çalışıyor.

Geri