Araba Kaldırma Sorunu

Sınavda nelere baktıklarını gösteren bi belge vardı onu buluyum atıcam birazdan ordaki hataları yapmadığın sürece geçersin

yokuşta öyle zaten hocam da normalde de kaldırınca "motoru bağırtma" maddesini olustururmu diye dedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayır hocam 2. kaldırışımda acele edip kaldırıyorum da onu demek istedim :D . full gazdan devam ozaman
yok 2 bin devirde kimse bişey demez
redline da gitmessen problem yok

3 kere stop hakkın yok. 2.de kalırsın
kim diyo acaba ?
şuana kadar kimseyi 2. de bırakmadık
yıllardır yönetmeliğin dedi 3 hakları var
3 kere stop ettiren kalır.

bana işimi öğretme
başladın 1. kez stop ettin devam
2. kez stop ettin devam
3. kez stop edersen kalırsın

kim diyo acaba ?

bana işimi öğretme
2. kez stop ettin devam
e ozaman kolaymış hocam. 1 kere hak verse yeter. oda nazar boncuğu

2 sarı ya da 1 kırmızı yapmadığın sürece geçersin
eyvallah hocam bakacağım sağolun

ehliyet eğitimini bitirdim. arabayı kullanmayı öğrendim falan filan güzel ama, zaten kendi eski arabamda gaz verip güzelce kaldırıyordum. ama kurs arabası clio (2020+) olduğu için pratik , hızlı kalkar diye gaz vermeden debriyaj ile kaldırmaya alıştım. hoca böyle yaparsan araba stop edebilir dedi. tam bu konuşmayı eğitimim bitince konuştuğumuz için artık deneme şansım kalmadı. arabayı kaldırırken 2k~ devirde kaldırsam sorun olurmu. gaz verip ufak ufak debriyajdan çekerim.

+ olarak 25mt ve paralel dip dibe. paralelden çıkarken debriyajı kaldırıyorum. yokuş kalkış desteği olduğu için çok pratik kalkıyo. yer düz. yavaşlasın diye debriyaja biraz basıyorum. sonra 2. basışımda kaçırıyorum stop ediyor. onun yerine debriyajı kavramaya getirip orda 2 3 dakika tutup sadece fren ile dur kalk yapsam arabaya sorun eder mi? sınav esnasında.
yandaki hoca ile sohbet edem adamla iyi ilişkiler kur
adam kıl değilse büyük te hata yapmazsan bırakmaz zaten
1. önceliğin ana kurallara uyup hocayla sohbet etmek olsun

gerçekten işe yarar yani
ama kılsa
4 4 lük bile yapsan kalabilirsin

kolay zaten
bizde sınava 135 kişi girer her dönemde
ve bunun ortalama da yanlızca 20 si kalır
kalanlarda ya gerçekten sıkıntılıdır
Yada büyük bir hata yapmıştır

kim diyo acaba ?

bana işimi öğretme
2. kez stop ettin devam
Yahu bir de işimi öğretme demiş. Her önüne gelen kurs açınca böyle oluyor. Hemen git eline bir ek-4 al. Ek dörtte göreceğin üzere aracı kaldırırken stop ettirme sarı madde. Sarı maddede hata yapma şansın 1 kez var. İkincide kalırsın. Keşke işinizi bilseniz de adam akıllı yapsanız. Ayrıca sen kim olarak bırakmamış oluyorsun? Bırakma işi senin değil, sınav komisyonunun kararına bağlı. Senin de buna yapacak bir şeyin yok.

Dostum sen bu adamı dinleyip de komisyon üyesiyle sohbet etme. Sen işine odaklan.

kafan rahat olsun. debriyajdan ayağını çekerken debriyajın kavramaya başladığını hissedersin zaten o sıra hafifçe gaz vermeye başla.

Dostum sen bu adamı dinleyip de komisyon üyesiyle sohbet etme. Sen işine odaklan.
çok doğru sadece kendine odaklan yoksa sıkıntı yaşarsın. ben arabayı süreken arkada 4 kişi dedikodu masası vardı. 3 hoca bir de kurs yerinden bir abi.

kafan rahat olsun. debriyajdan ayağını çekerken debriyajın kavramaya başladığını hissedersin zaten o sıra hafifçe gaz vermeye başla.

çok doğru sadece kendine odaklan yoksa sıkıntı yaşarsın. ben arabayı süreken arkada 4 kişi dedikodu masası vardı. 3 hoca bir de kurs yerinden bir abi.
O da yönetmeliğe aykırı. Araçta sadece sınav başkanı, sınav komisyon üyesi, aday sürücü ve usta öğretici bulunabilir. Hala bu asalak sınav komisyonları işlerini doğru düzgün yapmıyor. Öğle arası gelse de kurs sahibi bize bedava yemek ısmarlasa diye asalaklık yapıyorlar.

Aynen kardeşim aras kargo :) eğitmen bunu diyor heyet ne alaka?
valla senin eğitmenin umurumda değil benim ki özellikle uyardı ve heyetinde bırakma sebebi olarak gösterdiğini gördüm

Kalmıyor asıl istop ederse kalır
bizim burada bırakıyorlar özellikle uyardı benim eğitmenim yarım yapma diye ve eğitim olarak derste de aldık kurs hocası orada da uyardı yaparsın ama fark ederse isterse bırakır dedi

O da yönetmeliğe aykırı. Araçta sadece sınav başkanı, sınav komisyon üyesi, aday sürücü ve usta öğretici bulunabilir. Hala bu asalak sınav komisyonları işlerini doğru düzgün yapmıyor. Öğle arası gelse de kurs sahibi bize bedava yemek ısmarlasa diye asalaklık yapıyorlar.
vallahi doğrumu bilmem bizim burada sürücü kursu özellikler kız kursiyerlik bırakıyor hatası yokken sebebi de heyetle anlaşıp kızlar zaten geçemiyor gibisinden para koparmak için bırakıyorlarmış arkadaşımı da durduk yere bir eşy yokken bitişe gelmek üzereyken dur demişler neden demiş öyle demişler

valla senin eğitmenin umurumda değil benim ki özellikle uyardı ve heyetinde bırakma sebebi olarak gösterdiğini gördüm

bizim burada bırakıyorlar özellikle uyardı benim eğitmenim yarım yapma diye ve eğitim olarak derste de aldık kurs hocası orada da uyardı yaparsın ama fark ederse isterse bırakır dedi

vallahi doğrumu bilmem bizim burada sürücü kursu özellikler kız kursiyerlik bırakıyor hatası yokken sebebi de heyetle anlaşıp kızlar zaten geçemiyor gibisinden para koparmak için bırakıyorlarmış arkadaşımı da durduk yere bir eşy yokken bitişe gelmek üzereyken dur demişler neden demiş öyle demişler
Bizim buralarda bakıyo diye bi şey yok yönetmelikte ne yazıyorsa o. Yarım debriyaj yaptı diye sınavdan bırakılan kimseyi de duymadım.

Geri