Neler Yeni

ARAÇ LASTİK BASINÇ UYARISI

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Arkadaşlar merhaba 4 adet 0 lastik aldım ancak dün lastik basınç uyarısı yandı gittim havasına bakayım dedim 30 31 arasıydı yani çok fazla düşük değildi ancak az önce tekrar yanmaya başladı sizce sıkıntı lastikte mi sensörde mi ama lastik almadan önce ötmemişti hiç

lcecube

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Gürol kara
Lastık basınç tuşu olmalı bir yerde ona basılı tutarsanız hem kadrandan hatayı siler hemde hatayı kayıt altına alır.(ikaz sesini duyana kadar basılı tutun.)servise gittiğinizde kontrol ederler aracın beynine bağlanınca.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Musab Güner
İlgilendiği Kategoriler
R6
Arkadaşlar merhaba 4 adet 0 lastik aldım ancak dün lastik basınç uyarısı yandı gittim havasına bakayım dedim 30 31 arasıydı yani çok fazla düşük değildi ancak az önce tekrar yanmaya başladı sizce sıkıntı lastikte mi sensörde mi ama lastik almadan önce ötmemişti hiç
Lastik sibopdan hava kaçırıyor olabilir basınc düştüyse biryerden kaçak vardır sensorde sıkıntı olduğunu sanmıyorum

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lastık basınç tuşu olmalı bir yerde ona basılı tutarsanız hem kadrandan hatayı siler hemde hatayı kayıt altına alır.(ikaz sesini duyana kadar basılı tutun.)servise gittiğinizde kontrol ederler aracın beynine bağlanınca.
Lastik basınç uyarısını silebiliyorum zaten ancak tekrar geliyor onu anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Lastik sibopdan hava kaçırıyor olabilir basınc düştüyse biryerden kaçak vardır sensorde sıkıntı olduğunu sanmıyorum
Bende öyle düşünüyorum açıkçası bir yerden hava kaçırıyor bence

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet

nurettinsevinc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Nurettin Sevinç
Lastik havalarını yapmadan önce aracın kullanım kitapçığından bakmanızı öneririm. Hava basıncını ayarladığınız yerdeki cihaz hatalı gösterdiği için az veya fazla hava basıyor olabilirsiniz. Ek olarak araç modeline ne bilmiyorum ama bazı jantların içerisinde lastik sensörü oluyor zarar görmüş olabilir.

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Lastik havalarını yapmadan önce aracın kullanım kitapçığından bakmanızı öneririm. Hava basıncını ayarladığınız yerdeki cihaz hatalı gösterdiği için az veya fazla hava basıyor olabilirsiniz. Ek olarak araç modeline ne bilmiyorum ama bazı jantların içerisinde lastik sensörü oluyor zarar görmüş olabilir.
Civic 2018 araç da 32 oluyor basınç hep 32 yapıyordum zaten inşallah zarar falan görmemiştir

lcecube

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Gürol kara
Civic 2018 araç da 32 oluyor basınç hep 32 yapıyordum zaten inşallah zarar falan görmemiştir
Şu aklıma geldi.lastikleri değiştirirken basınç sensörünün birine zarar vermiş olabilirler.o yüzden hata veriyordur muhtemelen.

nurettinsevinc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Nurettin Sevinç
Şu aklıma geldi.lastikleri değiştirirken basınç sensörünün birine zarar vermiş olabilirler.o yüzden hata veriyordur muhtemelen.
Benim hatırladığım hyundai accent araçlarda direk sensör vardı. Zarar görünce sürekli ikaz veriyordu. Ama birçok modelde fren sisteminden algılıyor diye biliyorum.

Baktırmakta fayda var hocam. Kafanız rahat olur en azından.

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Teşekkürler sağolun

Top Bottom