RTX3070
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9,079
- İsim
- RTX 3070
- İlgilendiği Kategoriler
- Windows ve teknik sorunlar
Son zamanlarda PC'mde bir süreden sonra sürekli yetersiz RAM hataları alıyordum ve programlar ve oyunlar çöküyordu. Birkaç saatlik bir araştırmadan sonra sorunun kaynağı belli oldu. LightingService.exe (ASUS Armoury Crate'in RGB LED ışıklandırma kontrolü için kullandığı bir uygulama) 1 milyon tane handle açmış. Bu problemin en kötü yanı da şu, bu sorunu görev yöneticisinden asla direkt olarak göremezsiniz. Sistemde 32 GB RAM var, boşta 20 GB RAM var ancak bu hatayı alıyordum, HWInfo'da 'virtual memory committed' altında oransal olarak gözüküyor.
Kontrol etmek için şunları yapın:
1. Görev yöneticisini açın
2. Ayrıntılar sekmesine gelin
3. Sütunların birine sağ tıklayıp "Sütunları seç"e tıklayın.
Ardından da "Tanıtıcılar"ı açın.
4. Tanıtıcılar sekmesine tıklayın (çok olan ilk başa gelecek şekilde sıralanacak)
LightingService.exe'ye bakın. Bu uygulamanın çok büyük bir sayısı olmaması lazım. Mesela ben 3 cihazda kontrol ettim ikisi benimdi, 600 bin, 1 milyon ve 25 bin gibi değerler gördüm bunların hepsi sorunun işaretçisidir. Aslında ideali yaklaşık 2500 ama sorun bu işlemi yaptığınızda hala devam edebilir ama bu kadar büyük etkisi olmaz.
Eğer ki sorun sizde de varsa öncelikle Armoury Crate'i bu araçla temizlemeniz lazım:
Bunu indirip Armoury Crate'i silin. Ardından aynı sayfadaki install tool ile geri yükleyin.
Bugün bir güncelleme yayınladılar, bu güncelleme sorunu çözmedi. Hala saniyede 2 tane handle çağırıyor. Ancak sorun eskisi gibi değil. Birazdan bir daha silip yükleyeceğim ama bu sorunun şu anlık çözümü bu.
Ayrıca mağduriyetinizi ROG Forum'da belirtebilirsiniz. ASUS gibi bir firma için büyük rezalet, özellikle de forum post'una bakarsanız bu kadar kişi de etkilenmiş. Daha en az buradakinin 10 katı sayıda kişi bu sorunu yaşadığını bilmiyordur bile.
Not: En sonki yaptıkları güncelleme ile bu sorun düzelmiş gibi duruyor.
Kontrol etmek için şunları yapın:
1. Görev yöneticisini açın
2. Ayrıntılar sekmesine gelin
3. Sütunların birine sağ tıklayıp "Sütunları seç"e tıklayın.
Ardından da "Tanıtıcılar"ı açın.
4. Tanıtıcılar sekmesine tıklayın (çok olan ilk başa gelecek şekilde sıralanacak)
LightingService.exe'ye bakın. Bu uygulamanın çok büyük bir sayısı olmaması lazım. Mesela ben 3 cihazda kontrol ettim ikisi benimdi, 600 bin, 1 milyon ve 25 bin gibi değerler gördüm bunların hepsi sorunun işaretçisidir. Aslında ideali yaklaşık 2500 ama sorun bu işlemi yaptığınızda hala devam edebilir ama bu kadar büyük etkisi olmaz.
Eğer ki sorun sizde de varsa öncelikle Armoury Crate'i bu araçla temizlemeniz lazım:
Armoury Crate - Support
www.asus.com
Bunu indirip Armoury Crate'i silin. Ardından aynı sayfadaki install tool ile geri yükleyin.
Bugün bir güncelleme yayınladılar, bu güncelleme sorunu çözmedi. Hala saniyede 2 tane handle çağırıyor. Ancak sorun eskisi gibi değil. Birazdan bir daha silip yükleyeceğim ama bu sorunun şu anlık çözümü bu.
Ayrıca mağduriyetinizi ROG Forum'da belirtebilirsiniz. ASUS gibi bir firma için büyük rezalet, özellikle de forum post'una bakarsanız bu kadar kişi de etkilenmiş. Daha en az buradakinin 10 katı sayıda kişi bu sorunu yaşadığını bilmiyordur bile.
Faulting application AacAmbientLighting.exe and Armoury Crate v5.7.9
I am a long time Asus lover, but my patience is severely being tested with Armoury Crate - after issues with earlier versions of Armoury Crate there was a period of stability, and with the latest version of Armoury Crate (v5.7.9.0) I am now getting intermittent crashes with the...
rog-forum.asus.com
Not: En sonki yaptıkları güncelleme ile bu sorun düzelmiş gibi duruyor.
Son düzenleme: