Neler Yeni

Aşı yaptıracak mısınız?

Aşı yaptıracak mısınız?

• Oy kullanan toplam üye
    247
  • Anket kapatıldı .

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Buradakilerin çoğu zaten 18 yaş altı
Büyük ihtimalle size seyreltilmiş doz uygulanacak o yüzden endişe etmenize gerek yok.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Şunu ekleyeyim şu an yeni yapılan binaların çoğunda yeni yeni teknolojiler kullanılıyor. Bilim çerçevesinde geleceği tartışılıyor ve uygulanıyor binalarda. 5 yıl sonra 10 yıl sonra ne olacağını bilemiyoruz ama rahatlıkla tahmin ediyoruz. Bilimde kesinlik olmadığından ben sana 5 yıl sonra ne sinovac ne de biontech için bir şey diyemem her ne kadar bu mrna aşıları 4. Günde yok ediliyor olsa bile. Sadece bilgilerimizle ölçüyoruz ve bir şey olmayacağının kanaatini getiriyoruz.
Peki. Bende sana şöyle diyeyim, bilim şuanda aşıların yan etkilerinin gelecek yıllarda ölümleri arttıracağını söylüyor. Ufak bir araştırmayla bulabilirsin. Üretici firma bile sorumluluk almıyorken, gençlerde ölüm oranı aşırı düşük olan bir virüs için hangi sebeple aşı olayım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olma kardeşim ne agresifliği fikir veriyoz. Ben oldum ölmedik 5 yıl bekle ben ölmezsem sende olursun.
5 yıl sonra ölmezsen beni bul, bende aşı olucam.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
bilim şuanda aşıların yan etkilerinin gelecek yıllarda ölümleri arttıracağını söylüyor.
Bilim söylemiyor
Tamamen popülist söylemle kaostan nemalanmaya çalışanlar söylüyor. Mrna aşılarının ileride öldürmesi için hiçbir sebep yok

Yaşını bilmediğim için öneri veremiyorum.

Üretici firma bile sorumluluk almıyorken,
Hiçbir ilaç firması bir ölümde herhangi bir şeyde sorumluluk almaz. Basit bir parolda dahil bu senin sorumluluğundadır.

gençlerde ölüm oranı aşırı düşük olan bir virüs için hangi sebeple aşı olayım
Post covid duymuşsundur diye düşünüyorum. Kuzenim 20 yaşında geçen sene korona geçirdi hala aritmi sürüyor. Dedem 65 yaşında post covidden dolayı kireçlenme yaşadı ve sinirleri harap oldu.

Hiçbir aşı covidden tehlikeli olamaz.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,967
İsim
göksel yurtcan

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Not 4 : aşı olmamak senin bir hakkındır ama aşı olmazsan maske ve mesafeye aşı olanların hakkına girmemek için dikkat etmek zorundasın.
Not 5 : 18 yaş altındaysan endişelenmene gerek yok , sizin için kesin öneriler henüz yok.

Not 6 : umarım bu bela hiçbirimize bulaşmadan yok olur da gider

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Bilim söylemiyor
Tamamen popülist söylemle kaostan nemalanmaya çalışanlar söylüyor. Mrna aşılarının ileride öldürmesi için hiçbir sebep yok

Yaşını bilmediğim için öneri veremiyorum.

Hiçbir ilaç firması bir ölümde herhangi bir şeyde sorumluluk almaz. Basit bir parolda dahil bu senin sorumluluğundadır.

Post covid duymuşsundur diye düşünüyorum. Kuzenim 20 yaşında geçen sene korona geçirdi hala aritmi sürüyor. Dedem 65 yaşında post covidden dolayı kireçlenme yaşadı ve sinirleri harap oldu.

Hiçbir aşı covidden tehlikeli olamaz.
Popülist söylemler değil. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor. Şuanda aşı olabilecek yaştayım.
Kuzenin ve dedene geçmiş olsun, hasar bırakma ihtimalide var tabii ki ancak bu ihtimalde gerçekten düşük.

Not 4 : aşı olmamak senin bir hakkındır ama aşı olmazsan maske ve mesafeye aşı olanların hakkına girmemek için dikkat etmek zorundasın.
Not 5 : 18 yaş altındaysan endişelenmene gerek yok , sizin için kesin öneriler henüz yok.

Not 6 : umarım bu bela hiçbirimize bulaşmadan yok olur da gider
Aşı madem koruyor, aşı olan kişiler virüsten neden korkuyor ? :D aşı koruyorsa korkmanıza gerek yok.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Popülist söylemler değil. Yapılan çalışmalar bunu gösteriyor. Şuanda aşı olabilecek yaştayım.
Kuzenin ve dedene geçmiş olsun, hasar bırakma ihtimalide var tabii ki ancak bu ihtimalde gerçekten düşük.
Gerçekten düşük değil
Hangi çalışma yapılmış bana örnek atar mısın

Örneğin covidin kalpte rahatsızlık bırakma oranı %4
Bu düşük mü?

Aşı madem koruyor, aşı olan kişiler virüsten neden korkuyor ? :D aşı koruyorsa korkmanıza gerek yok.
Sizlerin vücutları yeni varyantlar için bir konak oluyor. Sizlerin hasta olmaması lazım ki bu virüs de bitsin.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Aşı yaptırmayanları Avrupa almıyor. Yurt dışına çıkamıyorsunuz.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ayrıca tamamen açılmak için toplum bağışıklığı gerekiyor. Ben kendimi koruyor olabilirim ama senin ölme riskinin olduğu sürece ben de tam açılamam.

Ha dersen ki aşı olmayanları da kısıtlamalara tutun. Bu da insani bir yaklaşım olmuyor.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Gerçekten düşük değil
Hangi çalışma yapılmış bana örnek atar mısın

Örneğin covidin kalpte rahatsızlık bırakma oranı %4
Bu düşük mü?

Sizlerin vücutları yeni varyantlar için bir konak oluyor. Sizlerin hasta olmaması lazım ki bu virüs de bitsin.
Senin söylediğin %4'lük ihtimalin kaynağını görmek isterim.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Ayrıca tamamen açılmak için toplum bağışıklığı gerekiyor. Ben kendimi koruyor olabilirim ama senin ölme riskinin olduğu sürece ben de tam açılamam.

Ha dersen ki aşı olmayanları da kısıtlamalara tutun. Bu da insani bir yaklaşım olmuyor.
Aşı olmayanları kısıtlamaya tabi tutmak insani bir yaklaşım değil ve anayasaya göre zaten böyle bir şey olamaz.
Biontech varyantlara karşı etkili diye duymuştum, etkili değil ise Sinovac aşısından bir farkı kalmıyor.

Top Bottom