ASUS Dual ve TUF 5060 TI ekran kartlarından hangisini seçmeliyim?

CLister

80+
Reaksiyon skoru
54
Merhabalar, toplayacağım sistem için NVIDIA RTX 5060 TI 16 GB ekran kartı modelini ve üretici olarak da ASUS'u seçtim. Ancak ASUS'un bu ekran kartını ürettiği iki seri olan Dual ve TUF serileri arasında kararsız kaldım. Ve özelliklere baktığımda kayda değer bir fark olmadığını gördüm. Ayrıca aradaki 6 bin TL'lik fiyat farkı da beni Dual serisine doğru itti. Sizce bu iki modelden hangisini tercih etmeliyim?
Bu iki ekran kartının linkleri:
  1. https://www.akakce.com/ekran-karti/...6g-128-bit-gddr7-16-gb-fiyati,1017823498.html
  2. https://www.akakce.com/ekran-karti/...-gddr7-16-gb-fiyati,1017831573.html#m-gallery

tuf alıp napıcan gözünü seviyim kart 200 watt falan çekiyor zaten. tuf 5060 tiya yetecek bütçen varsa direkt galax 5070 al
12 GB ekran kartına pek sıcak bakmıyorum, ancak sizce bahsettiğim bu iki ekran kartı arasında kayda değer bir fark cidden yok mu?

12 GB ekran kartına pek sıcak bakmıyorum, ancak sizce bahsettiğim bu iki ekran kartı arasında kayda değer bir fark cidden yok mu?
5060ti 16 gb vrami nerdeyse hiç bir zaman kullanamıyor

fps olarak fark olmazki hocam. Sadece tasarım ve soğutma olarak olur. Ben 5060 bakınıyorum. galax 14.5 asus 18 19 o kadar vermeyi benim içim el vermiyor dual al geç. 5k cebine koy.

kanka o iki kart arasındaki tek fark sıcaklık değeri olur o da max 5 derece falandır yani öyle söylim. asus dual 60 derecede çalışıyorsa tuf 55 derecede çalışır yani performansa en ufak bir katkısı yok.

eğer 5070 almama nedenin vramden ötürüyse oyun testlerine bak üretkenlikteki performanslarına bak daha az vrami olmasına rağmen 5070 her açıdan daha üstün bir kart. 5060 ti dan nereden baksan %40 %50 daha performanslı, böyle bi hataya düşme direkt 5070 al derim ben. vram her şey demek değil 5060 ti 16gb zaten oyunlarda maximum 10gb vram falan kullanabiliyor kartın gücü o kadar çünkü, testlerine de bakabilirsin. ama 5070 12gb vramin tamamını kullanabiliyor çünkü daha güçlü bir kart

12 GB ile 16 GB VRAM arkasında pek bir fark yok mu diyorsunuz yani hocam?
4k raytracing açıp full grafik ağır bir oyun oynarsanız falan anca 13 14gb ram yer 5060 ti ama kaç fps oynatır Allah kerim

Asus ekran kartlarında seriler, yüksekten düşüğe doğru genelde "ROG --- TUF --- ProArt --- Dual --- Prime" diye gider.

kanka o iki kart arasındaki tek fark sıcaklık değeri olur o da max 5 derece falandır yani öyle söylim. asus dual 60 derecede çalışıyorsa tuf 55 derecede çalışır yani performansa en ufak bir katkısı yok.

eğer 5070 almama nedenin vramden ötürüyse oyun testlerine bak üretkenlikteki performanslarına bak daha az vrami olmasına rağmen 5070 her açıdan daha üstün bir kart. 5060 ti dan nereden baksan %40 %50 daha performanslı, böyle bi hataya düşme direkt 5070 al derim ben. vram her şey demek değil 5060 ti 16gb zaten oyunlarda maximum 10gb vram falan kullanabiliyor kartın gücü o kadar çünkü, testlerine de bakabilirsin. ama 5070 12gb vramin tamamını kullanabiliyor çünkü daha güçlü bir kart
Haklısınız, performans farkı çok fazla fark etmeyebilir ancak ben bu sistemi toplarken sadece kısa vadede performansı değil aynı zamanda gelecekte de bilgisayarı kullanırken sorun yaşamamak istiyorum. Zaten ben bu bilgisayarı alırken minimum 7-8 yıl kullanacağım diye hedef koydum kendime. O yüzden bu bilgisayarı aldıktan 2-3 yıl sonra sırf VRAM yetersizliğinden dolayı ekran kartını değiştirmek istemiyorum.

Ancak yine de ilk paragrafta söylediklerinizde yüzde yüz haklısınız, seçimimde bunu dikkate alacağım. Teşekkürler.

Haklısınız, performans farkı çok fazla fark etmeyebilir ancak ben bu sistemi toplarken sadece kısa vadede performansı değil aynı zamanda gelecekte de bilgisayarı kullanırken sorun yaşamamak istiyorum. Zaten ben bu bilgisayarı alırken minimum 7-8 yıl kullanacağım diye hedef koydum kendime. O yüzden bu bilgisayarı aldıktan 2-3 yıl sonra sırf VRAM yetersizliğinden dolayı ekran kartını değiştirmek istemiyorum.

Ancak yine de ilk paragrafta söylediklerinizde yüzde yüz haklısınız, seçimimde bunu dikkate alacağım. Teşekkürler.
zaman geçtikçe kullanılan vram miktarı yarım gb falan artıyor o kadarda önemli bir şey değil yani bu olay. ama içine hangisi siniyorsa onu al daha iyi olur tabi

5060ti 16 gb al geç
Forumdaki arkadaşlara diyeceğim şu agalar bileni var bilmeyeni var bazı insanlar laf anlamaz. Siz sorduğu soruya cevap verin geçin bence iki dakika araştırma yapan adam 5070 ile 5060ti arasında kalmaz zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,095
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri