❌İndirim Bitti! ASUS PRIME RADEON RX 9070 XT OC 16GB 30.942 TL

Power limit %30 düşür, paylaştığım videodaki gibi undervolt yap. Tabii her kartın silikon kalitesi farklı olduğu için birebir aynı ayarları uygulayamazsın. Deneme yanılma yoluyla stabil ayarları bulman lazım. 2x8 pin idarelik sadece, uzun vade için yetmez. 3x8 pin psu'ya geçmen lazım. Bir süre idarelik undervolt ile kullan yani. Paran varsa da yeni bir psu alıp geç. Yani ileride psu değiştirmeni öneriyorum.
Alırım hocam gerekirse ya sorun değil. Attığınız 5.3K olan değil de daha uygun, bir model bulabilirsem ona yöneleyim.
Arkadaşı biri bunu attı, iyzico felan kullanıp 3.8K'ya düşüyor galib alsam mı bunu ?

Alırım hocam gerekirse ya sorun değil. Attığınız 5.3K olan değil de daha uygun, bir model bulabilirsem ona yöneleyim.
Arkadaşı biri bunu attı, iyzico felan kullanıp 3.8K'ya düşüyor galib alsam mı bunu ?
Evet iyi bir psu, alınır. Yeşilde ve mavi forumda konu açıp @andarhan adlı arkadaşımızı etiketle. En iyi öneriyi o yapar. Teknik bilgisi sağlam çünkü.

çok yüksek watt istemiyorsanız bu üründe bakabilrisiinz ama enermax da iyidir

Belki de dediğiniz gibidir çok bilgili değilim. 2K'da kullanıyor oluşumun belki etkisi vardır vs. Soğutmadan kastınız neresi peki, ekran kartı mı yoksa hava soğutma mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman mecbur alınacak.
4k olsa belki, 2k'da etki etmemesi lazım kesinlikle. Ekran kartı ve işlemcinin sıcaklık geçmişine bakmak lazım. Anlık zirve yapıyosa macun fan vs. bi kontrol etmek lazım.

çok yüksek watt istemiyorsanız bu üründe bakabilrisiinz ama enermax da iyidir

Sessiz, full moduler, coil-whine'sız olması tercihlerim. Yüksek, düşük pek farketmiyor, öncelik fiyat ve tercihlerimi tutması. 1200W ürünün yalın fiyatı 5300 TL ise çok iyi midir bilemedim. İlla ki iş görür ama sanki sorun çıkartır gibi. Çünkü attığınızdaki gibi 850W Tam Modulerler ile 1200W tam modüler fiyat aynı olunca bir kuşkulu bakıyorum.

4k olsa belki, 2k'da etki etmemesi lazım kesinlikle. Ekran kartı ve işlemcinin sıcaklık geçmişine bakmak lazım. Anlık zirve yapıyosa macun fan vs. bi kontrol etmek lazım.
oralarda da benim bilgim çok yetersiz ve uğraşabilecek yeterliliğim yok :(

Hocam güç limitini düşürürsek performans düşürmüş oluyoruz doğru mudur ? Ben zaten 6700 XT'den geçeceğim ve iyi performans alabilmek adına aldım. O yüzden güç tüketimi yaparak idare edebilmem için söylüyorsunuz galiba ama varsayalım yeni bir PSU alıp tam performans almak istiyorum, o zaman F/P ne önerirsiniz ? Çünkü zamanında gerçekten bu High Power 600W 80+'ı uyguna almıştım ve gayet sorunsuz çalıştı çok şükür. Bunun gibi hem uygun hem sıkıntı çıkarmayacak bir öneride bulunabilir misinz ? Başka arkadaşlar da destek olabilir :)
Dostum için rahat olsun tak kullan 9070XT yi hiç bir problem çıkmaz.

Yok peak yapıyormuş da 400W görüyormuş hiç bir şey olmaz zaten işlemcin 65W tdp en ama en uç senaryoda bile anlık güç kaynağına binecek peak yük 500W dır, ortalamada 380-400W tüm bileşenler dahil bu da 600W Gold bir PSU için sorun teşkil edecek bir yük değil. Zaten PSU lar kapasitelerinin ortalama %10 üstüne çıkabiliyorlar yani 650-660W gibi yükler görülebilir bu da ne PSU yu bozar, ne bileşenleri zaten PSU larda bununla ilgili koruma bile var OPP diye.

Gönül rahatlığıyla kullan, indirimlerle de ortalama 750-850W bir PSU kovala.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,206
Üyeler
183,075
Son üye
walith
Geri