❌İndirim Bitti! ASUS PRIME RADEON RX 9070 XT OC 16GB 30.942 TL

Yanlış bir noktaya değinmediniz ama ben Lol ve TFT, zaman zaman PUBG ve diğer oyunları oynayan birisiyim. Çok değil sadece 6-7 ay önce LoL'de bile kartı 2K'da kullanırken sorun yaşamazken bugünlerde oyun 25 dk'yı geçince hafif kasılmalar oluyor. Tüketim çılgınlığı konusunda tamamen hemfikirim ama zamanında kullandığınız 850M laptop ve hala kullandığınız 6600 zamanında bu kadar hızlı ilerlemiyordu. Devir değişti ve yapay zeka yardımıyla da her sene çok büyük güncellemeler geliyor, önceki senelerde versiyonlar arası performans neredeyse 10% bile değişmezken.
rx 6600 yapay zeka destekliyor, fsr ve fmf kullanıyorum. O kadar eski br kart değil. Dediğinizi anlıyorum görüntü üretme teknolijileri kas gücüne oranla daha hızlı bir sıçrayış sağladı ekran kartı tarafında.

Yanlış bir noktaya değinmediniz ama ben Lol ve TFT, zaman zaman PUBG ve diğer oyunları oynayan birisiyim. Çok değil sadece 6-7 ay önce LoL'de bile kartı 2K'da kullanırken sorun yaşamazken bugünlerde oyun 25 dk'yı geçince hafif kasılmalar oluyor. Tüketim çılgınlığı konusunda tamamen hemfikirim ama zamanında kullandığınız 850M laptop ve hala kullandığınız 6600 zamanında bu kadar hızlı ilerlemiyordu. Devir değişti ve yapay zeka yardımıyla da her sene çok büyük güncellemeler geliyor, önceki senelerde versiyonlar arası performans neredeyse 10% bile değişmezken.
Lol'ü 850m ile son ayarlarda oynuyordum 2gb kart. Başka bir sorun olmasın?

6700 XT kullanıyorum, WattMan almadım 3 sene olacak neredeyse. Bende ön yargılıydım ve Nvidia almak isterken bütçe dolayısı ile aldığım kartta sıkıntı yaşamadım. Tabii ki Nvidia her zaman önde olacak çünkü genele hitap ediyor ama ben bugün önümüzdeki günlerde 42K'ya 5070 Ti getirtmeyi düşünürken 11K fark verecek kadar da sorun çıkaracağını sanmıyorum, umarım da böyle olur :)
hocam sizin için efsane bir alışveriş oldu 6700xt yi zaten direk elini öpene 8.5-9 k ya verisin kart size 31- 9 : 22 k bedava

Teşekkürler hocam bakacağım, başka öneriniz olursa yazın lütfen + 1200W biraz gereksiz olmaz mı ?
Hocam dediğim gibi kampanyayla çok iyi fiyata geldiği uzun vadeli bir düşünceyle attım psu tier listte B tier bir psu.

Teşekkürler hocam bakacağım, başka öneriniz olursa yazın lütfen + 1200W biraz gereksiz olmaz mı ?
Bu modele bakabilirsin.

PSU konusunda teknik bilgiye sahip olan kişilerden aldım bu öneriyi. Kafan rahat olabilir yani. Bu arada yeşil veya mavi forumda @andarhan ve @oreki bu iki arkadaşı etiketleyip öneri alabilirsin. 9070xt prime modelinin yetip yetmeyeceği ve undervolt mevzusuna da değinirler. Nitro vb modeller için tavsiye etmesemde pulse ve prime gibi modeller için yeteceğini düşünüyorum. Bu arada 3x8 pin gerektiyor 9070xt. Senin psu da 2x8 varsa o biraz kötü.

Lol'ü 850m ile son ayarlarda oynuyordum 2gb kart. Başka bir sorun olmasın?
İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Dönem değişiyor, bizim basit oyun ya fazla güç çekmiyor dediğimiz lol, tft, valo bile yerine göre sorun yaratabiliyor. Lakin şöyle basit söyleyeyim, şimdi sistemimle Pubg 2K'da high ayarlarda bahsi geçen oyunlarla yakın değerler alıyorum. Ben 4 sene 950M'miydi neydi o tarz laptopla sorunsuz oynadım ama artık yetmiyor maalesef.

İşte tam olarak bundan bahsediyorum. Dönem değişiyor, bizim basit oyun ya fazla güç çekmiyor dediğimiz lol, tft, valo bile yerine göre sorun yaratabiliyor. Lakin şöyle basit söyleyeyim, şimdi sistemimle Pubg 2K'da high ayarlarda bahsi geçen oyunlarla yakın değerler alıyorum. Ben 4 sene 950M'miydi neydi o tarz laptopla sorunsuz oynadım ama artık yetmiyor maalesef.
Hocam mac'ler bile açıyor son ayar. Riot'un sitesinde 1 gb vram açar diyor. 2 gb önerilen diyor. Oyun aynı oyun değişen bişi yok teknik gereksinim anlamında gözünü seveyim. 25 dk'yı geçince kasma donma oluyosa soğutmayla ilgili bir sorunv ardır büyük ihtimal, kart darboğaza düşüyodur.

Bu modele bakabilirsin.

PSU konusunda teknik bilgiye sahip olan kişilerden aldım bu öneriyi. Kafan rahat olabilir yani. Bu arada yeşil veya mavi forumda @andarhan ve @oreki bu iki arkadaşı etiketleyip öneri alabilirsin. 9070xt prime modelinin yetip yetmeyeceği ve undervolt mevzusuna da değinirler. Nitro vb modeller için tavsiye etmesemde pulse ve prime gibi modeller için yeteceğini düşünüyorum. Bu arada 3x8 pin gerektiyor 9070xt. Senin psu da 2x8 varsa o biraz kötü.
1748340597495.webp

İnternette böyle buldum ama galiba yeterli mi limit düşürüp kullansam ?

Hocam mac'ler bile açıyor son ayar. Riot'un sitesinde 1 gb vram açar diyor. 2 gb önerilen diyor. Oyun aynı oyun değişen bişi yok teknik gereksinim anlamında gözünü seveyim. 25 dk'yı geçince kasma donma oluyosa soğutmayla ilgili bir sorunv ardır büyük ihtimal, kart darboğaza düşüyodur.
Belki de dediğiniz gibidir çok bilgili değilim. 2K'da kullanıyor oluşumun belki etkisi vardır vs. Soğutmadan kastınız neresi peki, ekran kartı mı yoksa hava soğutma mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9070xt için 3 tane pcie gerekiyor zaten istesenizde çalıştıramazsınız

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

8+8+8 pcie
O zaman mecbur alınacak.

Alıntıyı görüntüle
İnternette böyle buldum ama galiba yeterli mi limit düşürüp kullansam ?
Power limit %30 düşür, paylaştığım videodaki gibi undervolt yap. Tabii her kartın silikon kalitesi farklı olduğu için birebir aynı ayarları uygulayamazsın. Deneme yanılma yoluyla stabil ayarları bulman lazım. 2x8 pin idarelik sadece, uzun vade için yetmez. 3x8 pin psu'ya geçmen lazım. Bir süre idarelik undervolt ile kullan yani. Paran varsa da yeni bir psu alıp geç. Yani ileride psu değiştirmeni öneriyorum.

Belki de dediğiniz gibidir çok bilgili değilim. 2K'da kullanıyor oluşumun belki etkisi vardır vs. Soğutmadan kastınız neresi peki, ekran kartı mı yoksa hava soğutma mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman mecbur alınacak.
arkadaşın önerdigi psu gayet iyi ama kutu içerisinde 2 tane pcie diyor

1748340884955.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,246
Üyeler
183,080
Son üye