❌İndirim Bitti! ASUS PRIME RADEON RX 9070 XT OC 16GB 30.942 TL

Alanlara hayırlı olsun, güzel fiyat. MSRP fiyatına düşmüş.

Yalnız şöyle bir noktaya takıldım. 3080, 5070, 6800 kartları olan arkadaşlar kart yenilemeyi düşünüyor. Alışveriş bağımlısı olmuş olma ihtimaliniz bir haylice yüksek. Oyun oynamak için kullanırken hissedilir hiçbir şey fark etmeyecekken, bu yenileme isteği niye? Kapitalist tüketim düzenini beslemeyin. Daha da önemlisi, bu kartı yenileme sürecinde harcadığınız emek çok büyük bir israf. Eski karta ilan aç sat, yeni kartı al kontrol et, yazılım tarafında optimize et vs.

3 yıl önce rx 6600 aldım, kullanıyorum ve işini yapıyor. Ondan önce 8 yıl gtx 850m laptop kullandım. Güzel aletti. Oynamak istediğim oyunları açamadığında değiştirdim. Şu yüzden anlatıyorum: Olmayan bir ihtiyacın talebi için zamanınızı boşa harcamayın.
İki güne sarı sitelerde 32den satışa koyarlar. Takstile alıp enflasyon sayesinde kar etmeye çalışıyorlar.

330w olduğuna dair bir kanıt at önce. TDP değeri zaten 304w, peek değerininde 400w olduğuna dair bir kanıt bekliyorum senden. Çok zeki kardeşim.

Alıntıyı görüntüle
1748339133384.webp

Kart 400W oluyor doğru diyor, fakat undervolt yapmak için kart almıyor çoğu kişi dostum sen mantığı biliyor olabilirsin, ama çoğu kişi anlamaz undervolt felan tak çalıştır kafası oyuncular. 750W Gold PSU öneririm alacak arkadaşlara.

Gigabyte 9070xt videodaki kart

Yalnız şöyle bir noktaya takıldım. 3080, 5070, 6800 kartları olan arkadaşlar kart yenilemeyi düşünüyor. Alışveriş bağımlısı olmuş olma ihtimaliniz bir haylice yüksek. Oyun oynamak için kullanırken hissedilir hiçbir şey fark etmeyecekken, bu yenileme isteği niye? Kapitalist tüketim düzenini beslemeyin. Daha da önemlisi, bu kartı yenileme sürecinde harcadığınız emek çok büyük bir israf. Eski karta ilan aç sat, yeni kartı al kontrol et, yazılım tarafında optimize et vs.

3 yıl önce rx 6600 aldım, kullanıyorum ve işini yapıyor. Ondan önce 8 yıl gtx 850m laptop kullandım. Güzel aletti. Oynamak istediğim oyunları açamadığında değiştirdim. Şu yüzden anlatıyorum: Olmayan bir ihtiyacın talebi için zamanınızı boşa harcamayın.
Bence rx 6600 yetmiyor. Kendim de rx 6600xt kullandım, 1080p tlou high ayarlarda kasıyordu. Tabi benim kullandığım zamanlar frame gen eklenmemişti oyuna. Bir sürü güncelleme almasına rağmen vram ve kas gücü yetersizdi. Black myth wukong, starwars jedi survivor, alan wake 2, silent hill 2 vb yeni oyunlar için yetersiz. 100 fps aaa oyunlar oynadıktan sonra 40-50 fps oyun oynamak artık keyif vermiyor.

6900xt var bende 2'el 13 bin civarı şahsi olarak 9070xt geçmeyi düşünmüyorum 5070ti iyi fiyata düşerse alırım.

Undervolt'u yaptığın zaman güç tüketimi ciddi seviyede düşüyor. %30 bile koyabilirsin. Undervolt ile 2 FPS kaybetmiş ama, güç tüketimi 100w azalmış neredeyse.
Alıntıyı görüntüle
Valla ilginç hocam. Eğer böyleyse ben zaten saatlerini pcde geçiren biri değilim, zaman zaman hikayeli oyunlar oynuyorum zaten. Güç limitini düşürme olayı basit mi peki ? Bilmeyen biri bile basitçe yapabilir mi ? Kaldı ki ben zaten 2K kullanacağım kısmetse.

4k monitör kullanıyorum 3080 vardı ileriye dönük değiştirdim dediğinizin haklılık payı yüksek ama ihtiyaca göre bakmak lazım tabi ekran kartı yetiyorsa o anki sisteminize israf olur.

Alıntıyı görüntüle

Kart 400W oluyor doğru diyor, fakat undervolt yapmak için kart almıyor çoğu kişi dostum sen mantığı biliyor olabilirsin, ama çoğu kişi anlamaz undervolt felan tak çalıştır kafası oyuncular. 750W Gold PSU öneririm alacak arkadaşlara.
Ben zaten 600w uzun süre yeter, psu değiştirmene gerek yok vs demedim. Demek istediğim böyle bir kampanya varken gpu'yu alıp %20-30 power limit bile azaltsan yeterli. 300w altına düştüğü zaman 600w high power gold psu'nun patlayacağını düşünmüyorum, kaldı ki kullanacağı işlemci ''i5 12400f''. Mesela 1 ay %30 power limit ile idare edip sonra psu'yu değiştirebilir. Demek istediğim anlaşılmıyor ki. Stok ayarlarda 3090'a 600w high power gold psu'yu koyup test ediyorlar, furmark testinde patlamıyor da %30 limitli kart mı 600w psu'yu patlatacak?

Valla ilginç hocam. Eğer böyleyse ben zaten saatlerini pcde geçiren biri değilim, zaman zaman hikayeli oyunlar oynuyorum zaten. Güç limitini düşürme olayı basit mi peki ? Bilmeyen biri bile basitçe yapabilir mi ? Kaldı ki ben zaten 2K kullanacağım kısmetse.
Watmann yersen sıfırlanıp duruyor AMD de undervolt çok sıkıntı, 2025 driverlarda düzeltmişlerdır fakat benim 3 yılımı yedi AMD asla önermem normalde ama 30K ya 9070XT alınır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben zaten 600w uzun süre yeter, psu değiştirmene gerek yok vs demedim. Demek istediğim böyle bir kampanya varken gpu'yu alıp %20-30 power limit bile azaltsan yeterli. 300w altına düştüğü zaman 600w high power gold psu'nun patlayacağını düşünmüyorum, kaldı ki kullanacağı işlemci ''i5 12400f''. Mesela 1 ay %30 power limit ile idare edip sonra psu'yu değiştirebilir. Demek istediğim anlaşılmıyor ki.
1 ay içinde PSU alabilirse mantıklı, ama işte PSU değiştimeyi biliyormu kabloları tekrar takıcak sisteme bende onu diyorum herkes anlamıyor bu işlerden zor bir tavsiye veriyorsun yani kankam.

6900xt var bende 2'el 13 bin civarı şahsi olarak 9070xt geçmeyi düşünmüyorum 5070ti iyi fiyata düşerse alırım.
elinizdeki kart efsane kartta amd öldürdü o kötü oldu üstüne zorunlu rt mezara gömmüş oldu kartı

Yanlış bir noktaya değinmediniz ama ben Lol ve TFT, zaman zaman PUBG ve diğer oyunları oynayan birisiyim. Çok değil sadece 6-7 ay önce LoL'de bile kartı 2K'da kullanırken sorun yaşamazken bugünlerde oyun 25 dk'yı geçince hafif kasılmalar oluyor. Tüketim çılgınlığı konusunda tamamen hemfikirim ama zamanında kullandığınız 850M laptop ve hala kullandığınız 6600 zamanında bu kadar hızlı ilerlemiyordu. Devir değişti ve yapay zeka yardımıyla da her sene çok büyük güncellemeler geliyor, önceki senelerde versiyonlar arası performans neredeyse 10% bile değişmezken.

Türkçe anlatımı var. Şansa 9070xt prime modeliyle çekmiş hemde videoyu. Bu arada videonun uzun olduğuna bakmayın, hiç bilmeyene anlatır gibi anlatıyor. Bu yüzden uzun. Mantık kolay yani.
Desktop Screenshot 2025.05.27 - 12.51.39.99.webp

Watmann yersen sıfırlanıp duruyor AMD de undervolt çok sıkıntı, 2025 driverlarda düzeltmişlerdır fakat benim 3 yılımı yedi AMD asla önermem normalde ama 30K ya 9070XT alınır.

1 ay içinde PSU alabilirse mantıklı, ama işte PSU değiştimeyi biliyormu kabloları tekrar takıcak sisteme bende onu diyorum herkes anlamıyor bu işlerden zor bir tavsiye veriyorsun yani kankam.
6700 XT kullanıyorum, WattMan almadım 3 sene olacak neredeyse. Bende ön yargılıydım ve Nvidia almak isterken bütçe dolayısı ile aldığım kartta sıkıntı yaşamadım. Tabii ki Nvidia her zaman önde olacak çünkü genele hitap ediyor ama ben bugün önümüzdeki günlerde 42K'ya 5070 Ti getirtmeyi düşünürken 11K fark verecek kadar da sorun çıkaracağını sanmıyorum, umarım da böyle olur :)

Şansa 9070xt prime modeliyle çekmiş hemde videoyu.
ama bu prime 2025 ocak üretimi bana mayıs lazım diyomuşum gıcıklığına :ROFLMAO:

6700 XT kullanıyorum, WattMan almadım 3 sene olacak neredeyse. Bende ön yargılıydım ve Nvidia almak isterken bütçe dolayısı ile aldığım kartta sıkıntı yaşamadım. Tabii ki Nvidia her zaman önde olacak çünkü genele hitap ediyor ama ben bugün önümüzdeki günlerde 42K'ya 5070 Ti getirtmeyi düşünürken 11K fark verecek kadar da sorun çıkaracağını sanmıyorum, umarım da böyle olur :)
30K ya 9070xt daha mantıklı şuanda geçen bende kavgasını ediyodumda bu fiyatada överiz yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,681
Üyeler
183,158
Son üye
zeyneps
Geri