Neler Yeni

ASUS PRİME X670-P WİFİ ALINIR MI

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Yunus Emre Kaplan
İyi anakart almak başınızı rahat ettirir, sorunsuzluk ve stabilite ve yüksek uyumluluk iyidir ve ileride yükseltme imkanlarının kilidini açarsınız, işlemciniz daha verimli çalışır ve sisteminiz daha serin olur yani her türlü avantajlı belli ki bütçeniz de izin veriyor o zaman alabilirsiniz mantıklı bir yatırım.
Tamamdır hocam son kararım marka fark etmezsizin yani illa asus seviyorum diye sadece asuslara değil x870 güzel bir anakart alayım çok sağolun yararlı bilgileriniz için

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih Enes Bakal
İlgilendiği Kategoriler
işlemciler, ekran kartları, anakartlar, çevre birimleri vb.
Tamamdır hocam son kararım marka fark etmezsizin yani illa asus seviyorum diye sadece asuslara değil x870 güzel bir anakart alayım çok sağolun yararlı bilgileriniz için
Asus tarafında Prime hariç her seri üzmez zaten onun dışında Msi tarafında da Pro dışındaki seriler üzmez. Hayırlı olsun güzel tercih.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
9700x için 12k lık bir anakart almak ne kadar mantıklı ? Bu anakartın slotlarını bile dolduramayacaksın. İhtiyacın kadarını alıp diğer bileşenlerini yükseltebilirsin. Şu anakart vatanda 6500 TL ye satıldı. Piyasada kullanamayacağı işlemci yok daha. 4 tane m.2 olsa ne olur 6 tane pcle slotu olsa ne olur. Maks takacağın m.2 2 veya 3 tane. Anakartın bütün özelliklerini kullanmayacaksın. Boşa para vermek gibi bir şey. Orta seviye bir anakart her türlü yeterli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Al sana örnek. Orta seviye bile sayılmaz giriş orta seviye bir B650 anakart. 9700x 105w TDP açık 142w çekiyor Anakartın görüp göreceği maks sıcaklık 55 derece.
1740868795193.png

10 dakika sonra tekrar değerleri atarım.

Ek olarak şunları belirteyim. Eğer render vs işleri ile uğraşmayacaksan ben sadece oyun oynarım diyorsan bu sıcaklıkları görmene imkan bile yok. Çünkü oyunda işlemcin %50 %60 çalışacak %100 hiç bir oyunda çalışmayacak. O yüzden anakarta bu kadar para vermenin bir manası yok.

Kasa fanlarım full yükte bile değil ayrıca önü mesh kasam yok. Hava akışı iyi bir kasa değil. Akvaryum tipli bir kasam var. 10 dakikada çıktığım maks derece 60. Sadece oyunsa işin 60 dereceleri böyle bir anakartta bile göremezsin. %100 yüke sokunca anca görüyoruz işte. Buda 10 dakika sonraki anakart sıcaklıkları.

1740869322386.png

Son düzenleme:

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Yunus Emre Kaplan
9700x için 12k lık bir anakart almak ne kadar mantıklı ? Bu anakartın slotlarını bile dolduramayacaksın. İhtiyacın kadarını alıp diğer bileşenlerini yükseltebilirsin. Şu anakart vatanda 6500 TL ye satıldı. Piyasada kullanamayacağı işlemci yok daha. 4 tane m.2 olsa ne olur 6 tane pcle slotu olsa ne olur. Maks takacağın m.2 2 veya 3 tane. Anakartın bütün özelliklerini kullanmayacaksın. Boşa para vermek gibi bir şey. Orta seviye bir anakart her türlü yeterli.

Al sana örnek. Orta seviye bile sayılmaz giriş orta seviye bir B650 anakart. 9700x 105w TDP açık 142w çekiyor Anakartın görüp göreceği maks sıcaklık 55 derece. Alıntıyı görüntüle

10 dakika sonra tekrar değerleri atarım.

Ek olarak şunları belirteyim. Eğer render vs işleri ile uğraşmayacaksan ben sadece oyun oynarım diyorsan bu sıcaklıkları görmene imkan bile yok. Çünkü oyunda işlemcin %50 %60 çalışacak %100 hiç bir oyunda çalışmayacak. O yüzden anakarta bu kadar para vermenin bir manası yok.

Kasa fanlarım full yükte bile değil ayrıca önü mesh kasam yok. Hava akışı iyi bir kasa değil. Akvaryum tipli bir kasam var. 10 dakikada çıktığım maks derece 60. Sadece oyunsa işin 60 dereceleri böyle bir anakartta bile göremezsin. %100 yüke sokunca anca görüyoruz işte. Buda 10 dakika sonraki anakart sıcaklıkları.

Alıntıyı görüntüle
Tamamdır hocam kasanı merak ettim model nedir

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Tamamdır hocam kasanı merak ettim model nedir
Dragos north

Yani yapacağın işleme göre parça seç. Oyun oynayacak birinin '' Slotlarını bile dolduramayacağı'' bir anakart seçmesi sadece para israfı.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-02-05 saat 01.10.20_4b1ec7eb.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-05 saat 01.10.20_4b1ec7eb.jpg
    187.8 KB · Hit: 8

YunusEmre/07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Yunus Emre Kaplan
Hocam kasan çok güzel görünüyor sistem özelliklerin nedir ben kasa olarak zoko king bakmıştım 7 fanlı olduğu için
sanırım sendeki işlemci soğutucu fanlarını saymazsak 6 fan var kasanın beyaz modeli var mı

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Hocam kasan çok güzel görünüyor sistem özelliklerin nedir ben kasa olarak zoko king bakmıştım 7 fanlı olduğu için
sanırım sendeki işlemci soğutucu fanlarını saymazsak 6 fan var kasanın beyaz modeli var mı
9 fan toplam ama fanlar kasa ile gelmiyor kendim aldım fanları. Beyaz modeli var bu kasanın. Eğer fanlı beyaz kasa istiyorsan. Böyle bir şey alabilirsin. Bende buna geçicem şimdi siyahını aldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,217
Üyeler
169,089
Son üye
bay birileri
Top Bottom