mamusk
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 597
- İsim
- Muhammet Sadık Ceyhan
Selam dostlar bugün 500 üncü mesajıma özel 5 aydır kullandığım mouse um Gladius II Core u inceliyoruz.
gelmesi tam bir hafta sürdü. O zamandan beridir kullanıyorum.
Kutunun ve kutulamanın oldukça kaliteli olduğunu söyleyebilirim.
Aydınlatmasının doygun olduğunu söyleyebilirim renkler gerçekten hoş duruyor, fakat fotoğrafta o kadar güzel çekemedim.
Bu şekilde 4 Farklı modu var yazılımında.
İsterseniz ROG logosunu ve scroll tuşunu birbirinden bağımsız aydınlatabiliyorsunuz yazılımı üzerinden ona birazdan geliceğiz.
sol tarafında ise iki adet makro tuşu bulunuyor:
Yandaki ROG detayı hoş olmuş.
Mouse sensör olarak PMW 3327 sensörünü kullanıyor ve en büyük eksisi bu olabilir;
çünkü bugün 200 tl ye alabiliceğiniz Logitech MX518 mouse bile (Tabi karanlıkta görebilirseniz)
HERO 16K gibi PMW 3327 den daha iyi olan bir sensör kullanıyor, yani mouseun en büyük eksiği
kesinlikle bu.
Peki PMW 3327 kötü bir sensör mü? Hayır
Peki 300 tl lik mouse a PMW 3327 konulur mu?
Orası tartışılır işte, bence konulmaz.
Kablosunun 2 metre uzunluğu var bence gayet yeterli.
Ağırlık olarak 92,5 gram ağırlığı var,ağır olmadığını hafif sayılabiliceğini söyleyebilirim.
Tutma tarzı olarak ise Asusun sitesinde şunlar yazıyor;
Avuç içi tutuş
Pençe tutuş
Parmak ucu tutuş.
Sizinde gördüğünüz gibi yazılım Türkçe ve oldukça güzel az önce de dediğim gibi scroll tuşunu ve logoyu ayrı aydınlatabiliyorsunuz.
İstediğiniz makronuzu atayabiliceğiniz bir yer de mevcut:
yani tek odağı sensörü iyi olsun diyen adam için alınmaz.
Dostlar ilk defa bir inceleme yaptım,500 mesaja özel böyle bir şey yapmak istedim,yapması çok vaktimi aldı,yinede aklınıza takılan bir şeyler olursa elimden geldiğince cevaplıyacağım, şimdiden hepinize çok teşekkürler seviliyorsunuz <3
1-Kargo sürecim:
Öncelikle ürünü 300 TL ye 30 Eki 2020 tarihinde Gaming gecesinden aldım,ve öbür cuma geldi yanigelmesi tam bir hafta sürdü. O zamandan beridir kullanıyorum.
2-Kutu içeriği:
Kutunun içinden tabikide mouse,kullanım kılavuzu ve garanti belgesi çıkıyor,sticker vb yok.Kutunun ve kutulamanın oldukça kaliteli olduğunu söyleyebilirim.
3-Tasarım ve Aydınlatma:
Mouse un iki yerden aydınlatması var scroll tuşu ve üzerindeki ROG logosu:Aydınlatmasının doygun olduğunu söyleyebilirim renkler gerçekten hoş duruyor, fakat fotoğrafta o kadar güzel çekemedim.
Bu şekilde 4 Farklı modu var yazılımında.
İsterseniz ROG logosunu ve scroll tuşunu birbirinden bağımsız aydınlatabiliyorsunuz yazılımı üzerinden ona birazdan geliceğiz.
Geldik Tasarıma
Tasarım herkes tarafından göreceli bir şey olduğu için size kalmış; ama şahsen bana gayet güzel geldiğini söyleyebilirim.sol tarafında ise iki adet makro tuşu bulunuyor:
Yandaki ROG detayı hoş olmuş.
3-Sensör ve Teknik Özellikler:
İşte geldi zurnanın zırt dediği yere sensör konusu;Mouse sensör olarak PMW 3327 sensörünü kullanıyor ve en büyük eksisi bu olabilir;
çünkü bugün 200 tl ye alabiliceğiniz Logitech MX518 mouse bile (Tabi karanlıkta görebilirseniz)
HERO 16K gibi PMW 3327 den daha iyi olan bir sensör kullanıyor, yani mouseun en büyük eksiği
kesinlikle bu.
Peki PMW 3327 kötü bir sensör mü? Hayır
Peki 300 tl lik mouse a PMW 3327 konulur mu?
Orası tartışılır işte, bence konulmaz.
Kablosunun 2 metre uzunluğu var bence gayet yeterli.
Ağırlık olarak 92,5 gram ağırlığı var,ağır olmadığını hafif sayılabiliceğini söyleyebilirim.
Tutma tarzı olarak ise Asusun sitesinde şunlar yazıyor;
Avuç içi tutuş
Pençe tutuş
Parmak ucu tutuş.
4-Yazılım ve Makro
Öncelikle mouse ROG Armoury yazılımını kullanıyor,yazılımın çok başarılı olduğunu söyleyebillirim;Sizinde gördüğünüz gibi yazılım Türkçe ve oldukça güzel az önce de dediğim gibi scroll tuşunu ve logoyu ayrı aydınlatabiliyorsunuz.
İstediğiniz makronuzu atayabiliceğiniz bir yer de mevcut:
-5 Uzun Kullanım ve Terletme:
Mouse u 6 saatten fazla tuttuğum olmuştur çok terletmeyen bir mouse olduğunu söyleyebilirim,terleme olayı insandan insana da değişiyor biraz.Veeee Sonuç!
RGB si ve tasarımıyla oldukça iyi olan Gladius II, sensörden ne yazıkki kaybediyor ama yinede ihtiyaçlar doğrultusunda 300 tl bandında yinede F/P bir mouse diyebiliriz.Kimler Almalı?
Tasarımımı yaparım photoshopumu yaparım ama oyunu mu da oynarım gözüme güzel gelsin kaliteli olsun sensör benim için önemli değil diyen adam için alınabilir, yada ben oyuncuyum kardeşim ama benim için öyle milimetrik farklar önemli değil beni üzmesin yeter diyen için de alınabilir.Kimler Almamalı?
Online Fps oyunları oynuyorum en ufak fark hareket benim için önemli diyen adam için alınmayabilir,ama alınadabilir çünkü sensörü kötü değil sadece o fiyata daha iyi sensörler varyani tek odağı sensörü iyi olsun diyen adam için alınmaz.
Kapanış!
Dostlar ilk defa bir inceleme yaptım,500 mesaja özel böyle bir şey yapmak istedim,yapması çok vaktimi aldı,yinede aklınıza takılan bir şeyler olursa elimden geldiğince cevaplıyacağım, şimdiden hepinize çok teşekkürler seviliyorsunuz <3