YazılımKafa
80+ Gold
Herkese iyi günler. Yeni aldığım laptop u incelemek istedim. Merak edenler varsa bu sayede görmüş olurlar. Laptop modeli :
Rtx 4070 ekran kartı (140w)
Crucial 32 GB (2X16) 5200 mhz ram (bunları kendim taktım normalde ram 16 gb tı)
2560x1440p 240hz ips ekran
280w adaptör ile geliyor.
Test sonuçlarını koyuyorum. Testleri yaparken laptop standı olarak iets gt600 modelini kullandım ve hem laptop hem standın fanları son hızda çalıştı.
Testlerden göreceğiniz üzere işlemci çok ısınıyor maalesef. Tek problemim bu. Onun dışında memnunum. Asus Armoury Create uygulaması çok iyi çalışıyor. Klavyesi rgb ve pek çok modu var. Belli sıcaklığın altındayken fanları hiç çalıştırmıyor ama işlemci ısındığı için buna denk gelmek çok zor. Klavyede 5 adet makro tuşu var. Bunlarda oldukça güzel bence. Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz tabii ki. İlk incelemem. Aklıma gelenleri söyledim. Fanlar tam güçte 6000 rpm civarı hızda dönüyor ve 50 desibel civarı sesi oluyor
Güncelleme:
İşlemci çok ısındığı için detaylı araştırma yaptım. Undervolt için bir uygulama buldum. Bu uygulama ile sıcaklık sabitleme gibi şeyleri yaptım. Sıcaklığı 80 e sabitledim . Bunun sonucunda 26 k olan cinebench skoru 24k ya düştü. 15 derece sıcaklık için %7 performans düşüşü benim için önemli değil. Performans bana fazlasıyla yetiyor. Maksat işlemci ya da anakart zarar görmesin. Uygulama linki
github.com
Detaylı ama kullanması basit bir uygulama. Şöyle önemli bir bilgi yazayım. Uygulamayı başlangıçta otomatik açılsın şeklinde seçmeyin. Çünkü yaptığınız ayından dolayı mavi ekran vs verirse otomatik açılışta yine aynısı olabilir. Kendiniz açın.
Asus Rog Strix G17 G713PI-LL080
Ryzen 9 7845HX işlemciRtx 4070 ekran kartı (140w)
Crucial 32 GB (2X16) 5200 mhz ram (bunları kendim taktım normalde ram 16 gb tı)
2560x1440p 240hz ips ekran
280w adaptör ile geliyor.
Test sonuçlarını koyuyorum. Testleri yaparken laptop standı olarak iets gt600 modelini kullandım ve hem laptop hem standın fanları son hızda çalıştı.
Testlerden göreceğiniz üzere işlemci çok ısınıyor maalesef. Tek problemim bu. Onun dışında memnunum. Asus Armoury Create uygulaması çok iyi çalışıyor. Klavyesi rgb ve pek çok modu var. Belli sıcaklığın altındayken fanları hiç çalıştırmıyor ama işlemci ısındığı için buna denk gelmek çok zor. Klavyede 5 adet makro tuşu var. Bunlarda oldukça güzel bence. Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz tabii ki. İlk incelemem. Aklıma gelenleri söyledim. Fanlar tam güçte 6000 rpm civarı hızda dönüyor ve 50 desibel civarı sesi oluyor
Güncelleme:
İşlemci çok ısındığı için detaylı araştırma yaptım. Undervolt için bir uygulama buldum. Bu uygulama ile sıcaklık sabitleme gibi şeyleri yaptım. Sıcaklığı 80 e sabitledim . Bunun sonucunda 26 k olan cinebench skoru 24k ya düştü. 15 derece sıcaklık için %7 performans düşüşü benim için önemli değil. Performans bana fazlasıyla yetiyor. Maksat işlemci ya da anakart zarar görmesin. Uygulama linki
GitHub - JamesCJ60/AMD-APU-Tuning-Utility: Unlock the full potential of your Zen-based APU with AMD APU Tuning Utility!
Unlock the full potential of your Zen-based APU with AMD APU Tuning Utility! - GitHub - JamesCJ60/AMD-APU-Tuning-Utility: Unlock the full potential of your Zen-based APU with AMD APU Tuning Utility!
Ekler
Son düzenleme: