Neler Yeni

ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
kral hangi modeli düşünüyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

örnek atıcaksak hpyi direkt kapatmaları gerekir hocam bunların doğru kıstaslar oldugunu düşünmüyorum
Ben rog strix g18 g814jz modeli ile ilgileniyorum kanka

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam peki bu sorun olduğunda iade etmeyi denedin mi sen ve denediysen iadeyi kabul etmediler mi?
tabii ki denedim, satıcı kabul etmedi. Rapor istedi, asus tarafı rapor vermeyi reddetti.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
Allah asus rog yerine omen öneren de gösterdi ya bu ülkede daha neler görücez artık

Çalıştığım ofise 2 tane G18 alındı. Fazlasıyla iyi gözüktü bana, daha 1 ay bile olmadı ama kullanlar çok memnun
Hocam sizin ofise hangi g18 alındı 4080 li mi 4070 li mi veya başka versiyon mu? Ve bilgisayarı tam yükte zorladılar mı hiç

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam sizin ofise hangi g18 alındı 4080 li mi 4070 li mi veya başka versiyon mu? Ve bilgisayarı tam yükte zorladılar mı hiç
Zorlasa da maksimum güç ile çalışamıyor. dynamic boost çalışmıyor adaptör yetmediği için.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
Her yerde paylaştım, tweeler attım ama kimse ilgilenmiyor.

burada bütün yaptığım aktiviteleri, tweetlerimi, linkedin paylaşımlarımı, şikayetvar gönderilerimi vs görebilirsin.
Valla kanka, sorun tamamıyla satıcı ile ilgili gibi görünüyor.
Asus'un doğrudan satış yapmaması ve müşteri ile ilgilenmemesi firmanın kurumsal davranışı, ben de sevmiyorum böyle tavırları ama yapacak bir şey yok.
Düşük kapasite adaptör meselesine gelince; normalde firmaların yerel konfigurasyonlar ile çıkagelmesi laptop endüstrisinde gördüğümüz bir şey. Ben şahsen bu satış stratejisine karşıyım. Modeller, skular vs derken tam bir keşmekeş oluyor. Ama yapıyorlar işte. Senin g15'in ekran çözünürlüğü vs ne? Tam detayları verebilir misin? Gpu vs?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bahri Karakoç
Arkadaşta bu rog strixlerden var 713IC ile biten modeli, garantiye gitmemesine veya içini açmamış olmamıza rağmen vidaları düşüyor, geçenlerde de ekranı kapatırken çıt diye ses geldi inşallah bir yeri kırılmamıştır :D

GRDL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mehmet Gürdal
https://www.amazon.com.tr/ASUS-G814JZ-N6023-I9-13980HX-RTX4080-FREEDOS/dp/B0BZVXG1BY/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=3V6JJ4JP330L6&keywords=Rog+Strıx+G18+G814jz&qid=1680357456&s=computers&sprefix=rog+strıx+g18+g814jz,computers,124&sr=1-1 knk bu bilgisayarı düşünüyorum da amazonda yeni satışa çıkmış sanırım, bataryada problem olsa bile amazonda iade ile ilgili problem yaşamam diye düşünüyorum sen ne diyosun? alınır mı
İlk birkaç gün adeta sırat köprüsünden geçer gibi dikkat edin laptoba. Affedilmez şu 3 günahı varmı bakın; coil whine, backlight bleed, gereksiz ısınma ve kapanma.
Elbette bunları tüm güncelleme ve ayarları yaptıktan sonra yapın

:D eğer bu sorunlar olmaz ise keyfinize bakın. O modelin o fiyatta pek rakibi yok, sadece scar g16 o onu geçiyor ki o da miniled ekranı ve kozmetik artısı nedeniyle.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
İlk birkaç gün adeta sırat köprüsünden geçer gibi dikkat edin laptoba. Affedilmez şu 3 günahı varmı bakın; coil whine, backlight bleed, gereksiz ısınma ve kapanma.
Elbette bunları tüm güncelleme ve ayarları yaptıktan sonra yapın

:D eğer bu sorunlar olmaz ise keyfinize bakın. O modelin o fiyatta pek rakibi yok, sadece scar g16 o onu geçiyor ki o da miniled ekranı ve kozmetik artısı nedeniyle.
Hocam ısınma kapanma olayı batarya azalma olayı çok önemli bunlar kronik sorun olabilir belki ama coil whine ve ışık sızması şans işi bu 2 sorun olursa iade değil de ürün değişimi isterim ama batarya da sıkıntı olmaz inşallah olursa iade yaparım büyük ihtimal, alırsam tabi :D

Arkadaşta bu rog strixlerden var 713IC ile biten modeli, garantiye gitmemesine veya içini açmamış olmamıza rağmen vidaları düşüyor, geçenlerde de ekranı kapatırken çıt diye ses geldi inşallah bir yeri kırılmamıştır :D
Sizin dediğiniz modele baktım hocam onlar 2022 versiyon

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,315
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
https://www.amazon.com.tr/ASUS-G814JZ-N6023-I9-13980HX-RTX4080-FREEDOS/dp/B0BZVXG1BY/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=3V6JJ4JP330L6&keywords=Rog+Strıx+G18+G814jz&qid=1680357456&s=computers&sprefix=rog+strıx+g18+g814jz,computers,124&sr=1-1 knk bu bilgisayarı düşünüyorum da amazonda yeni satışa çıkmış sanırım, bataryada problem olsa bile amazonda iade ile ilgili problem yaşamam diye düşünüyorum sen ne diyosun? alınır mı
Ben bi daha asus almam, HP OMEN my love :love:

Valla kanka, sorun tamamıyla satıcı ile ilgili gibi görünüyor.
Alakası yok, asus sitesinde belirtmeliydi. Ürün kusurlu, adaptörü yetersiz koydukları için 120W ekran kartını 100W kullanmak zorunda kalıyorum. Bataryadan güç çeken bir tasarım yapıyorsa da MSİ gibi belirtmesi lazım.

Satıcı iade almıyor, asus mühendislik hatasını kabul etmiyor.
yapacak bir şey yok.
Bir daha asus almam da önermem de. :)
Düşük kapasite adaptör meselesine gelince; normalde firmaların yerel konfigurasyonlar ile çıkagelmesi laptop endüstrisinde gördüğümüz bir şey.
Bütün dünyada bu şekilde, amerikada ama değişimini sağlamışlar sorunu fark edildikten sonra, oradaki artık ürünler Türkiyede satılıyor.
Senin g15'in ekran çözünürlüğü vs ne? Tam detayları verebilir misin? Gpu vs?
Ekran 2k
3060 (120W) ama adptör yetmediği için 100W, pil azalmasın dersen 80W kullanmak zorundasın.
Ryzen 7 6800HS (35W)
16 ram
1TB ssd

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ömer acar
Ben bi daha asus almam, HP OMEN my love :love:

Alakası yok, asus sitesinde belirtmeliydi. Ürün kusurlu, adaptörü yetersiz koydukları için 120W ekran kartını 100W kullanmak zorunda kalıyorum. Bataryadan güç çeken bir tasarım yapıyorsa da MSİ gibi belirtmesi lazım.

Satıcı iade almıyor, asus mühendislik hatasını kabul etmiyor.

Bir daha asus almam da önermem de. :)

Bütün dünyada bu şekilde, amerikada ama değişimini sağlamışlar sorunu fark edildikten sonra, oradaki artık ürünler Türkiyede satılıyor.

Ekran 2k
3060 (120W) ama adptör yetmediği için 100W, pil azalmasın dersen 80W kullanmak zorundasın.
Ryzen 7 6800HS (35W)
16 ram
1TB ssd
Kral attığım lenovo hakkında ne düşünüyosun

G16 aldım oldukça memnunum, başlangıçtaki coil whine harici hiç bir sorunu yok o da bir sorun olarak sayılmıyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi ışık sızmasıda yok. Batarya, mazleme kalitesi ve sıcaklık olarak gerçekten muazzam bir cihaz. Düşük fan sesiyle piyasadaki çoğu laptopun tam fan ile soğutamayacağı kadar soğuk çalışıyor, İade ettiğim victus ilk dakika tam fanda 101 görüyordu :D.
Hamza hocam bütün asus konularına spawnlanıyor :D alırken beni de baya düşündürmüştü ancak şuan bozulsa gider tekrar aynısını alırım. Cihaz mü kem mel.
Milleti yanıltmaktan başka bir iş yaptığı yok zaten 😀 Ben de g16 yı kullanıyorum en ufak bir sorun yok. Çok övdüğü omen laptop forumlarda sorun ile dolu :)
Üniversitede teoride gördüğü 2 3 teknik kelime Asus mühendislerine ahkam kesmesi komedi ötesi 😂

Top Bottom