Neler Yeni

Çözüldü✓ Asus Rog Strix Scar 18 Valorant'ta Kasıyor!

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
Merhaba arkadaşlar ben öyle çok oyun oynayan biri değilim fakat oynadığım zamanlarda da oyunda sorun yaşamak istemeyende biriyim ve sadece Valorant oynamama rağmen bunun için özel olarak oyuncu laptopu aldım fakat inanın laptop'tan soğudum ve bu durumun bir teknik arızamı yoksa sistemsel bir hatadan mı kaynaklı bilmiyorum bunun için sizlere sorayım dedim.

Cihaz:
Asus Rog Strix Scar 18
Nvidia GeForce RTX 4090 Laptop GPU
13th Gen Intel® Core™ i9-13980HX
64GB Ram
2TB Memory

Şeklinde bir sisteme sahibim cihazı alalı 8,9 ay olmuştur bir kere fan arızasından kaynaklı servise gitti geldi tamir ettiler fakat şu anda da performanstan aşırı kayıp verdiğini düşünüyorum Valorant gibi bir oyunda bile beni yarı yolda bırakıyor ben RX470 masaüstülü bir bilgisayar kullanmıştım o bile bundan iyiydi bezdim yeminime.

ekstradan bir bilgiye veya test yapmama ihtiyacınız var ise lütfen belirtin yapayım teşekkürler.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,460
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Windows updateleriniz tam mı, bir de nvidia uygulamasından driverları güncellediniz mi, birkaç gün önce yeni driver gelmişti belki bir sorun oluşturmuştur.

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows updateleriniz tam mı, bir de nvidia uygulamasından driverları güncellediniz mi, birkaç gün önce yeni driver gelmişti belki bir sorun oluşturmuştur.
Nvidia ve Intel'in uygulamaları yükle ve evet tüm güncellemeler yapıldı.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,460
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
Çözünürlük ve aldığınız fps nedir hocam?
Vsync açık iken maksimum 225, kapalıyken 200, 300 arası. Ama inanın o kadar donma kasma takılma var ki asla 200, 300 olduğuna inanmam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görselleride kontrol edebilirsiniz güncellemeler sorunsuz, hepsi güncel.

Ekler

• Intel.png
    Intel.png
    216.2 KB · Hit: 32
  • Nvidia.png
    Nvidia.png
    1 MB · Hit: 32
  • Windows.png
    Windows.png
    140.8 KB · Hit: 31

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,460
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Vsync açık iken maksimum 225, kapalıyken 200, 300 arası. Ama inanın o kadar donma kasma takılma var ki asla 200, 300 olduğuna inanmam.

Görselleride kontrol edebilirsiniz güncellemeler sorunsuz, hepsi güncel.
Valla hocam ilginç, windows arama yerine grafik ayarları yazıp bu kısmı bi değiştirin varsayılandaysa, belki biraz fayda eder ama tam kurtarmaz yine de. Neden olduğunu anlayamadım.
1733562378324.png

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
Bir ara tekrardan böyle bir performans düşüklüğü yaşamıştım hatta ciddi bir düşüştü oyun kasıyordu nedenini sonradan fark etmiştim ekran kartım aktif değildi yani sadece işlemciye yük biniyordu ve yeniden başlattığımda bu sorun çözülmüştü fakat şu an ise ne kadar güncellesem ne kadar yeniden de başlatsam sorun çözülmüyor. Bilgisayarımda Windows'un, Intel'in, Asus'un ve Nvidia'nın uygulamaları yüklü ve bunlar sistem hakkında söz sahibi yani istedikleri ayarları uygulama yetkisine sahipler merak ettiğim şu; Acaba bu kadar çok karar verici'nin olmasından kaynaklı mı sistemde bir kararsızlık oluşuyor? Yani her biri kendi ayarını uygulamaya çalıştığı için mi bu performans düşüklüğü? Çünkü sisteme binen yük %30 civarlarında ve kayda değer tek bir kaybın olmaması gerekir iken tam tersi cihaz ölüyor ölüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
yolcu arslan
Bende pek oyun oyyan biri değilim bende bunun 4080lisi var.Ama bende hiçbir oyunda daha sorun çıkmadı.
Ben şahsen güncelleme yapmam. Belki nvidia sürücülerini geriye doğru güncelleyerek deneyebilirsin.

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert Güler
Armoury Create üzerinden anlık ekran resmi iletebilir misin ?

Bende asus kullanıyorum muhtemelen oradan kaynaklıdır

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
Bende pek oyun oyyan biri değilim bende bunun 4080lisi var.Ama bende hiçbir oyunda daha sorun çıkmadı.
Ben şahsen güncelleme yapmam. Belki nvidia sürücülerini geriye doğru güncelleyerek deneyebilirsin.
Hocam Nvidia'da çok garip bir firma saçma saçma güncellemler paylaşıyorlar yok bilmem şu oyuna dlss desteği geldi hadi güncelle yok bilmem şu oyuna RTX desteği geldi hayatımda asla görmediğim duymadığım oyunlar için sürekli sürücü güncelliyorum ve bunları tercihe göre değil direkt zorunlu bir şekilde insana dayatıyor. Hiçbir performans güncellemesine rastlamadım şu ana kadar Nvidia tarafında, sürekli hikaye temalı oyunlar için DLSS, RTX güncellemeleri geliyor ve hepside genellikle yarım GB boyutunda.

Armoury Create üzerinden anlık ekran resmi iletebilir misin ?

Bende asus kullanıyorum muhtemelen oradan kaynaklıdır
Buyur;

Ekler

• Asus.png
    Asus.png
    1.8 MB · Hit: 33

kemalc

80+
ekran kartsız laptopum bile sorunsuz oynatıyor hocam sizde bi sorun var format atın :D

chatgpt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
ChatGPT
ekran kartsız laptopum bile sorunsuz oynatıyor hocam sizde bi sorun var format atın :D
Tüm bilgisayarı sıfırlamak yerine sadece ayarları sıfırlayabilir miyim? Ve bu ayarlardan kasıt nedir sadece Windows ayarları mı?

Hocam Nvidia'da çok garip bir firma saçma saçma güncellemler paylaşıyorlar yok bilmem şu oyuna dlss desteği geldi hadi güncelle yok bilmem şu oyuna RTX desteği geldi hayatımda asla görmediğim duymadığım oyunlar için sürekli sürücü güncelliyorum ve bunları tercihe göre değil direkt zorunlu bir şekilde insana dayatıyor. Hiçbir performans güncellemesine rastlamadım şu ana kadar Nvidia tarafında, sürekli hikaye temalı oyunlar için DLSS, RTX güncellemeleri geliyor ve hepside genellikle yarım GB boyutunda.

Buyur;
Bu arada belirtmekte fayda var oyundayken çekilmiş bir ekran kaydı değildir sadece Chrome'un açık olduğu bir anda çekilmiş ekran kaydıdır.

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert Güler
Hocam ultimate moda alıp bilgisayarı yeniden başlatır mısınız ?

Görüntüyü sadece ekran kartından alsın bide o şekilde deneyelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,039,472
Üyeler
164,848