🔥İndirim Asus Tuf Gamıng B650E-E WIFI6E 5200 MHz 8499TL

Aga sen ne anlatıyon Allah aşkına PCI-e hattı ile faz yapısının ne alakası var? nereden öğreniyorsunuz bu bilgileri gerçekten ilginç. Faz yapısı dediğin olay biri direkt CPU için diğeri de soc içindir ki soc içinde yine ayrıca cpu ya ayrılan birim vardır onun dışında gpu, çevre kontrolcüleri, wi-fi, usbler vs tonla şey var.

Ben görüp görebileceğin en tırt anakartlardan biri olan x470 gaming plus max kullanıyorum MSI tarafından 11 faz diye satılıyor ama gerçekte 4+3 faz ve ben bununla 3080 den tut 4080 e tonla kart kullandım şuan da 9070XT var hiç bir kart ile en ufak sorun sıkıntı da yaşamadım.
Bana reddiye yapmadan önce bari ai'den araştırsaydın kardeşim. Anakartın vcore + soc fazları PCI-e hattına güç sağlar ve bu fazların kalitesi PCI-e hattının ne kadar stabil ve az parazitli olduğunu belirler. PCI-e hattının sadece kontrol kısmı CPU'dadır. İşlemci, PCI-e hattına güç sağlamaz veya sinyali düzenlemez. İşlemci PCI-e hat yönetiminde sadece orkestra şefliği yapar.

Ayrıca o anakartla o fazlarla sıkıntı yaşayacağın anlamına gelmez. Benim faz yapım seninkinden çok çok daha düşük kalitede ve reddit gibi birçok platformda benim anakartımın fazlarıyla PCI-e naks error hatalarıyla karşılaşan çok fazla kullanıcı var.

Geri