Neler Yeni

Asus X555LN Laptop soru

MyperQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Arkadaşlar selam ortalama 5-6 yıldır kullandığım Asus X555LN Notebooka sahibim. Bu laptopu olabildiğince upgrade etmek istiyorum çünkü bu laptopu seviyorum şuanlık işlemcisi intel core i5 4210u CPU' ya sahip işlemci bazında bu notebooku işlemcisini anakartına göre olabildiğince en üst seviyesine upgrade edebilirmiyim bu birinci soru. Ram bazında 6GB RAM e sahip DDR3L 1600Mhz e kadar destekliyor ve tek slot yeri var sanırım dahili 4Gb rami var o tek slota DDR3L 16Gb 1600Mhz varmı bilmiyorum en fazla ne kadar takabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. İntelin işlemci max ram desteği 16GB olarak gözüküyor. Buna istinaden max kaç gb RAM takabilirim?

ram.PNG

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Arkadaşlar selam ortalama 5-6 yıldır kullandığım Asus X555LN Notebooka sahibim. Bu laptopu olabildiğince upgrade etmek istiyorum çünkü bu laptopu seviyorum şuanlık işlemcisi intel core i5 4210u CPU' ya sahip işlemci bazında bu notebooku işlemcisini anakartına göre olabildiğince en üst seviyesine upgrade edebilirmiyim bu birinci soru. Ram bazında 6GB RAM e sahip DDR3L 1600Mhz e kadar destekliyor ve tek slot yeri var sanırım dahili 4Gb rami var o tek slota DDR3L 16Gb 1600Mhz varmı bilmiyorum en fazla ne kadar takabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. İntelin işlemci max ram desteği 16GB olarak gözüküyor. Buna istinaden max kaç gb RAM takabilirim?

Alıntıyı görüntüle
İşlemci yükseltme olayı sayılı laptoplarda işlemcisi masaüstü işlemciler gibi çıkabiliyor. Anakartına uygun bir işlemci takıp kullanabilirsin. Ram kısmına gelirsek 16GB'a kadar maksimum DDR3L veya LPDDR3 1600Mhz'e kadar Ram takviyesi yapabilirsin. Laptop üzerinde 2 Bellek kanalı olduğu yazıyor Çift kanal 8 kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
İşlemci yükseltme olayı sayılı laptoplarda işlemcisi masaüstü işlemciler gibi çıkabiliyor. Anakartına uygun bir işlemci takıp kullanabilirsin. Ram kısmına gelirsek 16GB'a kadar maksimum DDR3L veya LPDDR3 1600Mhz'e kadar Ram takviyesi yapabilirsin.
Tek slot varsa 16 GB yapamaz. DDR3L olarak en yüksek 8 GB'lık bellekler var.

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Tek slot varsa 16 GB yapamaz. DDR3L olarak en yüksek 8 GB'lık bellekler var.
Eğer Laptop DDR3 ram kullanımı destekliyorsa takılabilir. Sadece DDR3L kullanılmasına gerek yok bir çok laptop kağıt üzerinde desteklemesede ddr3 ram kullanabiliyor. Ek olarak zaten sitede bellek kanalı 2 olarak gözüküyor 1 tane yok çift kanal 8 kullanılabilir.

Örnek: Kullandığım Packerdbell TV44HC

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Eğer Laptop DDR3 ram kullanımı destekliyorsa takılabilir. Sadece DDR3L kullanılmasına gerek yok bir çok laptop kağıt üzerinde desteklemesede ddr3 ram kullanabiliyor.

Örnek: Kullandığım Packerdbell TV44HC
DDR3 desteklese bile takamaz. Piyasada DDR3 olup 16 GB belleğe sahip bir RAM yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada laptopun anakartı FCBGA1168 sokete sahip olduğu için işlemciyi değiştiremezsiniz.

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
DDR3 desteklese bile takamaz. Piyasada DDR3 olup 16 GB belleğe sahip bir RAM yok.

Bu arada laptopun anakartı FCBGA1168 sokete sahip olduğu için işlemciyi değiştiremezsiniz.
Agacım tamam çift kanal 8 takar niye bu kadar tek kanala taktın sen kafayı ?

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Ek olarak zaten sitede bellek kanalı 2 olarak gözüküyor 1 tane yok çift kanal 8 kullanılabilir.
Arkadaş tek slot var diye öyle dedim. Çift slot varsa 8+8=16 GB yapılabilir.

MyperQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan

laptop cpu.PNG

CPU Upgrade de baktığım zaman BGA1168 sokete sahip uyumlu işlemcileri gösteriyor ben şimdi aynı sokete sahip daha yüksek bir işlemciyi eski yerinden işlemcimi havya ile ısıtıp yenisini aynı soketli ve chipsetli işlemci ile değiştiremez miyim ?

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Alıntıyı görüntüle
CPU Upgrade de baktığım zaman BGA1168 sokete sahip uyumlu işlemcileri gösteriyor ben şimdi aynı sokete sahip daha yüksek bir işlemciyi eski yerinden işlemcimi havya ile ısıtıp yenisini aynı soketli ve chipsetli işlemci ile değiştiremez miyim ?
Değiştiremezsiniz. BGA soketli işlemciler mikroskobik özel ekipmanlarla anakarta lehimleniyor.

Top Bottom