Neler Yeni

Atatürk gerçekten iyi biri mi?

LostNoc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Caner Karadağ
atatürk belkide ateist veya deistti bilmiyorum ama her zaman milliyetçiliği dincilikten önde tuttu

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
355
İsim
uğur demirel
Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?
sözde tarihciler kadir patlamıs mısır rıza nur ingiliz ajanları sahte kitap okuyup rehirlenen beyni ölen çok insani varlık var :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Kadir Çelik
kendisi ile anlatılan iyi kötü birçok şey hikaye aslında. twitterda orda burda iki paragraf yazı okuyup kendisini tanıyamazsınız. katıldığım katılmadığım birçok görüşüyle birlikte bu topraklara bu millete hizmet etmiş, uğruna bedeller ödemeye her zaman hazır olmuş birini kişisel hiçbir görüşü için suçlamam.

Claw's

80+ Silver
Bir ülkeye karşı savaştıysan Lozan'da neden dört ülkeyle masaya oturdun hacı?
Dostum bildiğin üzere 1. Dünya savaşı'nda ittihat ve terakki hükümeti çatısı altında milyonlarca metrekare toprak kaybettik. İngilizler, ki o zaman dünyanın en güçlü ordularından birine sahip, sina yarımadasından adana çukurovaya kadar osmanlı'dan devasa miktarda toprak aldı.

Bu işin 1. Dünya savaşı kısmı var, garantör ülkeler, gözlemci ülkeler kısmı var.
Senin mantığına göre Atatürk 7 cihan ile savaştığı için 7 ülkeyle masaya oturmalıydık. Neden sadece 4?

Sence o dönem türkiye'nin ingiltere'yi yenme gibi bir ihtimali var mı?
Adamlar tüm Suriye'yi sadece 1 ayda alıyor bizden.

docc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
mehmet
ateist olsa bile şimdiki müslümanlardan daha müslüman olduğuna eminim

GirayHan

80+ Platinum
Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?

Atatürk'ün Filistin ve islam hakkında ki düşüncelerini merak edenlere arşivden resmi belge bırakayım.

1727896183416.png

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sen askeri dehan ile ulu önder ol cumhuriyet kur kadınları omuzlar üzerinde göklere yükselt vs ve çıkan soru: meyler Atatürk allaha sövüymuş doru mu??

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum bildiğin üzere 1. Dünya savaşı'nda ittihat ve terakki hükümeti çatısı altında milyonlarca metrekare toprak kaybettik. İngilizler, ki o zaman dünyanın en güçlü ordularından birine sahip, sina yarımadasından adana çukurovaya kadar osmanlı'dan devasa miktarda toprak aldı.

Bu işin 1. Dünya savaşı kısmı var, garantör ülkeler, gözlemci ülkeler kısmı var.
Senin mantığına göre Atatürk 7 cihan ile savaştığı için 7 ülkeyle masaya oturmalıydık. Neden sadece 4?

Sence o dönem türkiye'nin ingiltere'yi yenme gibi bir ihtimali var mı?
Adamlar tüm Suriye'yi sadece 1 ayda alıyor bizden.

Var. Çünkü İngiltere I. Dünya Savaşı'nı kazanmasına rağmen 750 bin kayıp vermiş, halk savaş istememekte, Sevr Antlaşması'nı dikte ettirecek bir orduya sahip değiller, bu yüzden Yunanistan'ı taşeron olarak kullandılar. Sadece Yunanistan değil tabii. Ülkedeki mecuplar ve ayrılıkçı hareketler de bu işin içinde. Ayrıca Sevr haritasına bakmanı tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Berat
Ben şu anda ülkenin içinden geçen ve Atatürk düşmanı olduğu bariz belli olan fikirler topluluğuna saygı falan duymuyorum. Saçmaladıkları takdirde gerekli cevabı veririm her zaman.
Kardeş adam sesini çıkartmadığı sürece sen niye takıyorsun? Atatürk düşmanı olmasıyla yanlış kararlar vermesinin hiçbir alakası yok. Kafanı sürekli bu yönde çalıştırdığın için hiç düzgün düşünemiyorsun zaten.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
snop02

GirayHan

80+ Platinum
herkes arkadaşın böyle bir soru sormasını içerlemiş ama bir çoğu da bu soruya Atatürk'ü anlatan net cevaplar verememiş. soruyu soranın art niyetli olduğunu düşünmemekle birlikte bu soruya gerekli cevabı veremeyen gençlerin de Atatürk'ü anlayamadığını düşünüyorum. Zaten temel mesele de bu. Atatürk'ü anlayamamak.

konusu açılmışken konu sahibine önerimdir

1727896736726.png

Shourd

80+ Gold
atatürk iyi biri olsa ne olur kötü biri olsa ne olur Sağolsun atam kendisinden Allah razı olsun önderliği sayesinde kurtulmuşuz bu bana yeter gerisini şahsen araştırmaya eriniyorum araştırsamda elime pek bişi geçmez atam benim için yine atamdır ülkemin kurtarıcılarından gazilerimizdendir (kötü biri derken aşağılama manasında demedim konu sahibinin arkadaşları gibi kişilere atıfen dedim)

Top Bottom