Neler Yeni

Atatürk gerçekten iyi biri mi?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Arda doğan
Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?
Arkadaşını arkadaşlıktan sil Atatürk kötü birisi olsa şuan askeri rejim altında baskıcı bir politika ile dinsiz birisi olarak yaşamaya zorlanırdın bak baştakiler 20 senedir Çökertemedi Atatürk Ve Silah Arkadaşlarıbın Sistemini

Thadox

80+ Bronze
Atatürk müslüman doğup ateist ölmüştür. Bizzat bunu ifade ettiği bir kaynak yok ama son yıllarında ki söylemleri bunu gösteriyor. Atamın dini inanışı hiç ama hiç kimseyi alakadar etmez. Gidip inancımızı yaşamamızı engelleyecek şeyler yapsaydı (ki tam aksine onun sayesinde özgürce dini yaşantımızı sürdürebiliyoruz) o zaman kötü biri olurdu ancak Atatürk hem milletimiz hem de cihan için iyi bir insan olarak anılıyor ve öyle de devam edecek.

Atatürk'ün dini görüşü hakkın da ki kaynakları uzun zaman önce açtığım konudan okuyabilirsiniz. Konuyu sadece tarihsel merak açısından açmıştım ve ateist olduğunu öğrenmem ona duyduğum saygı ve bağlılıkta hiç bir eksiltme yaratmadı. (Konuda bahsi geçen kaynaklara dayanarak ateist diyorum yoksa benim haddime değil.)

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Arda doğan
Aşırı solda adamın heykeline secde ediyor onlara da bakacak olarsak çok mu inandırıcılar? Ne sağ ne sol tarafsız bakmak gerek yukarda arkadaşın dediği gibi.
O yüzden Be Sağdan Ne Soldan Atatürk'ün Yolundan

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Eren
Adamın dini ne sizi alakadar eder ne beni siz bozuk arabanızı sanayiye götürdüğünüz de bu usta müslüman mı diye sormuyor fakat usta işinde iyi mi? bunu soruyorsanız bu konuda da sormayacaksınız dönemin şartlarına bakarsan zaten Atatürk olmasaydı şu an üstünde olduğun toprak ve altındaki tüm madenler yabancılar tarafından çalınmıştı. Doğuda büyük ermenistan kuruluydu şu haritaya bakarsan Atatürkün iyi bir insan olduğunu anlarsın ha dini yöne o işe biz karışamayız Allah onun arasında olan bi durum. Dine düşman olduğunuda düşünmüyorum çünkü amacı dini yok etmek olsaydı çok daha kolay yöntemler vardı ve kötü bir insan olsaydı kendini padişah ilan edebilecek güce sahipti.
1727895474439.png

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Atakan AKTAŞ
Bir kaç kaynakta okuduğum ve çok dindar bir arkadaşımın söylediğine göre Atatürk okulda anlatılan gibi biri değil de aşırı kötü bir insan olduğunu anlattılar. Söylediğine göre Atatürk Allah a küfür edip sürekli Allahı alçaltmaya çalışıyormuş. Sizce bu bir iftiramı yoksa gerçek mi?
Dostum bana özelden yaz aklındaki bütün soru işaretlerini yanıtlayacak kadar hatta daha fazla malumata sahibim tarihle ilgileniyorum yaz bana her şeyi kendin gör kimseden bişeyi dinleyip he bu böyleymiş deme yoksa birisi kaynağını sorunca kalakalırsın sonra ben sana gerekli vesikları Atıcsm hepsini kendin olu gör sorunun yanıtını

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Arda doğan
Tarih kitaplarında anlatıldığı gibi biri de değil, kötü biri de değil. 7 cihana karşı savaşıp ülkeyi kurtarmadı, ama bitmek bilmeyen bir çalışma azmine sahipti. Çevresindekilere kişilik olarak üstünlük kurmayı bilen ve bu yolla insanları kendine biat ettiren bir adam.

Şüphesiz sen ben gibi sıradan biri değil. Bugün milyonlarca kişinin "Atam" olarak andığı büyük bir şahsiyet.
Kurtardı Atatürk Ve Silah Arkadaşları Olmasa Baskıcı Bir Politika İle Yönetimin İçerisindeki Bir Topluluk Olurduk Sözü Geçmeyen

aakif

80+ Bronze
Böyle şeylere takılıp kalan bi ülke olduğumuz sürece din atatürk muhabbetinden ayrıştırıcı olduğumuz sürece bok gibi yaşamaya devam ederiz duygu ve hassasiyetlerinizi sömürenler de hayatını yaşar.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1 ülkeye karşı, eskiden Osmanlı vilayeti olan Yunanistan'a karşı savaştı.

Bir ülkeye karşı savaştıysak Lozan'da neden dört ülkeyle masaya oturdun hacı?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,482
İsim
Arda doğan
Bu ülkenin solu Atatürkçü değil ki zaten. Orak çekiç görsün, far tutulmuş tavşana dönüyor.
Ben And İçtim Türklük Türkçülük Ve Atatürkçülük Yolunda İlerlemeye Hayatımı Umursamadan Askeriyeye Geçmeyi Kafaya Koydum Sabah 5:30 Akşam 6+2 Saat Yol Çalışıyorum 8 de eve geliyorum direk apar topar duşumu falan alıyorum Spora Gidiyorum Spordan Geliyorum Gerekli Beslenmemi Yapıp Uyuyorum Her Günüm Böyle Sabah Yaptığım İşlerde Ağır Hafta Sonlarıda Sabahları direk Kitap Okuyorum Araştırıyorum Bir Disiplin Oturtuyorum Karakterime Atatürk'ün Askeri Ve Bu Ülke İçin Gerekirse Kurtarıcı Bir Ferdi Olabilmek İçin

Top Bottom