Neler Yeni

Ateistim soruları alayım

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Sabaha kadar bunu konuşacak değilim ya :) insan kendi oturup düşündüğünde mantığına oturtamıyorsa çokta zorlamaya gerek yok herkes kendinden sorumlu.
Şaka maka 13 sayfayı buldu bir gün içerisinde bir konu

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

uğurx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Uğur
Evrenin nasıl yoktan var olduğunu düşünüyorsun ?
Formülüze edilebilmiş hassas kanunların nasıl oluştuğunu düşünüyorsun ?
Yüzbinlerce satır nükleotit içeren DNA nın nasıl evrende tesadüfen oluşabildiğini açıklar mısın ?
Birde Kuran da ki onlarca mucizeden sadece birini açıklamanı istiyorum, ayeti açıklar mısın ?
"O inkar edenler görmüyorlar mı ki başlangıçta göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?" (Enbiya, 21/30)

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
Yüzbinlerce satır nükleotit içeren DNA nın nasıl evrende tesadüfen oluşabildiğini açıklar mısın ?
Birde Kuran da ki onlarca mucizeden sadece birini açıklamanı istiyorum, ayeti açıklar mısın ?
"O inkar edenler görmüyorlar mı ki başlangıçta göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?" (Enbiya, 21/30)
Evrenin nasıl oluştuğunu şu an bilmiyor olmamız hiç bilmeyecek olmamız anlamına gelmez. Belki yüzyıllar sonra öğreneceğiz nereden biliyorsun? Anlam veremediğin her şeye "Allah yarattı" deyip sıyrılmamalısın.

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Ailen (eğer varsa), arkadaşların ateist olman hakkında ne düşünüyor? Seni dışlıyorlar mı?

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Mehmet Topal
1-Kuantum dalgalanması. Fizikçiler yavaş yavaş maddelerin yoktan var olabileceğini bulmaya başladı, kuantum dalgalanması ile big bang, sonra kelebek etkisiyle devam etti.
2-Biraz daha açar mısın?
3-Kimyasal ve sonrasında biyokimyasal evrim sonucu oluşmuş bir yapı hakkında konuşuyoruz. Bu süreçler zaten tasarımcıyı ortadan kaldırmaz. Ama, tasarımcıyı kabul eden kişilerin de reddetmesi anlamsız. Mantıklı değil. Bir konu hakkında " bunu tasarımcı yapmıştır" demek, konuyu açıklamaya yetmez. Bilmiyoruz de geç.
4- Kuranda mucize falan yok, mucize diye gösterilen ayetler çarpıtma.
5-Şimdi zaten yer ile göğü birbirinden ayrılabilir, birbirleri ile kıyaslanabilir büyüklükte olarak lanse etmek başlı başına bir falso. Öyle bir şey yok. Göğü yükselttik ve tavan yaptık ifadelerine de bakarsak Kuran'da yer ile gök kıyaslanabilir büyüklüklerde iki cisim zannediliyor. Gerçeğin bununla alakası bile yok. Yine üzerinize düşmesin diye göğü yukarıda tutan Allahtır ayeti de bilim ile çelişen bir ayet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İzmir'de ne var lan herkes izmirdeyim bir şey olmaz falan diyor anlamadım
Daha rahat bir şehir, baskı yok yani ramazanda çıkıp sokakta içki içsen kimse bir şey demez.

Top Bottom