Neler Yeni

İslam ve evrim hakkında

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Anladığım kadarıyla sen "tüm canlılar ortak bir atadan gelir" görüşüne katılmıyorsun hocam.
Peki evrimi savunanların kanıt olarak sundukları şeylere nasıl yanıt buluyorsunuz?
Şu anda aklıma çok bir şey gelmemekle birlikte körelmiş organları ve maymunlarla insanların genetiğinin çok büyük oranda benzemesini, örnek verebilirim mesela.
Bunlar yüzeysel olarak açıklanacak basit hap bilgiler değil, mesai isteyen işler. Ne direkt bunu kastettim ne de kastetmedim diyebilirim. Evrimi anlamak entelektüel bir çaba. Türkçe olarak objektif pek kaynak yok gönül rahatlığıyla önerebileceğim. Yabancı diliniz olmalı, en azından İngilizce. Hem akademik yazıları hem de popüler yazıları okuyup fikir edinmeniz gerek. Her cenahı okuyun, birine saplanıp kalmayın. Çapraz okuma olmazsa olmazlardan. Basit bir süreç değil, hemen anlama gibi bir beklentiniz olmasın. Size tavsiyem, mümkün mertebe net konuşmaktan kaçınmanız. Zira okudukça ne kadar az şey bildiğinizi fark edeceksiniz. Sonradan pişman olmayın. :D

Yukarıdaki videonun bir geçerliliği yok, kara sakallı şalvarlı insanlardan bilim dinlenilmez, Evrim Ağacı'nı takip etmeni öneririm. En iyi anlatımı ve kaynak sunumu doğru yapan o.
Bilim yaparken yobazlık gömleğini çıkart. Kafandaki dünyana bu kadar körü körüne bağlanma. İnsanlara saygı ve hoşgörü göstermiyorsun, burası kesin. En azından bilime saygın olsun. İnsanları giyim kuşamlarına göre değil, bilgi birikimlerine ve konuyu anlatış şekillerine göre yargıla. Farklı fikirlerden bu kadar korkma, ısırmazlar.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,116
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Zechion

80+ Silver
Şimdi kabul edelim 1859'da biri evrim diye bi şey çıkarmasa bu konu açılmazdı. Evrim ile İslam çelişemez. Maymun olmak isteyenler varsa buyursunlar
Cahiliyet...

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Che_

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Üsluba bak gram aile eğitimi yok yine şu şekil cevap vermişin kero

İlkokul çocuğu gibi tepkiler vermesen keşke. Yani, şu durumunun vahametini fark etmemen beni benden alıyor. Bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun kimsenin vücut bulmuş hâlisin. Sakalı var diye adam dinlenmez diyorsun, gelip bir de üste çıkıyorsun. Sana laf anlatmak için uğraşmayacağım. Buradan da duyurayım, bundan sonra herhangi bir konuda sana mesaj yazmayacağım yahut alıntılamayacağım. Zira herhangi bir anlama gayen yok, selametle.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Yukarıdaki videonun bir geçerliliği yok, kara sakallı şalvarlı insanlardan bilim dinlenilmez, Evrim Ağacı'nı takip etmeni öneririm. En iyi anlatımı ve kaynak sunumu doğru yapan o.
Yobazsın tam bir yobaz. Herhalde değişti de geldi dedim ama yok. Tık yok.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,116
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Yobazsın tam bir yobaz. Herhalde değişti de geldi dedim ama yok. Tık yok.
Ben niye değişiyim ablam gerici olan sensin, saygısız olan sensin, aile eğitimi almayan sensin. Yobaz olan sensin. Babay 😘

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ben niye değişiyim ablam gerici olan sensin, saygısız olan sensin, aile eğitimi almayan sensin. Yobaz olan sensin. Babay 😘
Bir konu üzerine içerik üreten iki farklı kaynak olup sen sadece bir tanesini öbürüne bakmadan bile mutlak doğru kabul ediyorsun. Biz buna bağnazlık diyoruz.
Ayrıca hak ettiğin saygıdan fazlasını görüyorsun. Daha fazlasını beklemek Uganda'nın Amerika'dan F35 talep etmesi gibi bir şey olur.
Aile eğitimimi kişisel kalıplaşmış yargılarına göre test edip almadığımı ifade ediyorsun. Bu tamamen manipülatif bir yerme girişimidir.
Siz yeni-ateistler harbi çok komiksiniz. Yani fikirlerinizi kahkaha ile izliyorum. Dediğiniz hiçbir şey akıl ve mantık ilmine uygun değil.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Türkçe olarak objektif pek kaynak yok gönül rahatlığıyla önerebileceğim.
Ne demek yok? Bi' dolu kaynak var Türkçe olarak evrimle ilgili:

Hepsinin anlatımın ne derece bir kalitede olduğunu bilmesem de birçoğu evrimi öğrenmek için ideal kaynaklar. Özellikle Haluk Ertan ve Çağrı Mert Bakırcı'nın kitapları bu işi en iyi yapabilenlerden gördüğüm kadarıyla. Ancak tabi ki işin daha fazla detayına inmek istediğimizde yabancı kaynak şart. Yabancı kaynaklarda ders kitabı niteliğinde işler var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Bu nasıl bir yorum 😀 Primatlarla ortak atadan geliriz, maymun değiliz. Maymundan gelmedik. Lütfen böyle yorumlar yapmayın, bilgiliyseniz yorum yapın. Şu yoruma benzer düzeyde yorum yazan kişiler açıp iki sayfa evrim kuramını okumamış. Lütfen, lütfen, lütfen.

Dini ayrı tutun bilimi ayrı tutun. Bilim, deney ve gözlem ile kanıtlanmış olay ve olguları açıklar. Bu inkar edilemez. Evrim de bir doğa yasasıdır. Kanundur, Evrim teorisi de bu yasayı açıklayan kuramdır.

Lütfen dinlerle bir tutup da birbirleriyle çelişiyormuş gibi yorum yapmayın sonu gelmez. Dini isteyen istediği gibi yorumlasın.

Asıl konu şu olmalı. Evrim bir yaratıcı tarafından düzen içerisinde, planlı şekilde mi meydana geldi yoksa rastgelelik üzerinden mi meydana geldi. Bunu tartışmaliyiz artık. Bilim camiasında kesinlik kazanmış, binlerce argüman ve kanıtla desteklenmis evrim kuramı var mıdır yok mudur diye tartışmak gereksizdir. Dininizi sevin, bilimi de sevin.
Halley abim gittiğinde Müslümanlara evrim anlatıyodu geldi yine Müslümanlara evrim anlatıyor Evrim Ağacı gibi adam.
Son kısma benim şahsi düşüncem biz evrende küçücük bir yere sahip organizmalar olan insanlar bile kontrollü bir deneyle evrimi,adaptasyonu gözlemleyebilirken Doğanın milyonlarca yılda evrimi tetiklemesi için bir yaratıcıya ihtiyaç duymayacağıdır.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
iki farklı kaynak

İki farklı kaynak falan yok. Sadece ve sadece bilimsel yayın yapan makaleler ve bilim insanları var. Dini oluşumlar veya ideolojik olgular yüzünden evrim farklı görüşlere, farklı kaynaklara yönlendirilmez. Hele dini yorumlamalar ile asla bir evrim kaynağı ortaya çıkmaz. Evrimin tek kaynağı akademik kaynaklardır, gerisi fasa fiso. Zira bilimsel camiada evrimi kabul oranlarına bakarsan bunu anlaman gayet kolaydır.

Tamam sizi de anlıyorum bir neticede. Evrim gibi bir gerçeği ideoloji düzlemine indirip o şekilde üzerinden yorum yapmaya kalkıyorsunuz ancak bu herkes için bu şekilde geçerli olduğu anlamına gelmez. Evrimin kendisi ayrı düzlemde incelenir (sadece akademik kaynaklar), din-bilim ilişkisi ayrı düzlemde incelenir.

Ayrıca geçen gün sırf kurucusu agnostik olduğu için Evrim Ağacı'na güvenebilir miyiz diye konu açtın. Bu konuda belki de sen de yeterince tutarlı olamıyorsundur.

Top Bottom