Neler Yeni

Ateizm de bir inanç değil midir?

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Ama olmadığı da kesin değil ki? Ya varsa ihtimali hep var olacak. E bu ihtimali saymamak da olmadığına inanmaktır.
hocam şöyle düşünün odada biri ölmüş siz diyosunuzki içerde katil yok. siz katilin içerde olduğunu mu reddediyorsunuz yoksa içerde olmadığına mı inanıyorsunuz. ateizmde bu şekil. tanrının olduğunu reddetmek ve olmadığına inanmak aynı şey değil bence.
inanma ihtiyacıyla doğar insan. tanrı inancıyla olmasa bile
hocam felsefeci değilim o kadarını bilmiyorum ben

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
ateizm de inançtır tabi inanmadığına inanıyor sonuçta

Microsoft

80+ Bronze
Ateizm tüm tanrı ve inançları reddediyor. Lakin bunun kesinliği yoktur ki? Tanrının varlığı da, yokluğu da %100 olarak kanıtlanamaz. E bu durumda Ateizm de "olmadığına inanmak, olmadığını düşünmek" olmuyor mu?
Bu durumda ateizme inanç denebilir mi?
Benim bildiğim ateizm tanrı yok demek değildi dünyadaki dinlere inanmıyor diye biliyorum.

baronn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Barış kaplan
Ateizm tüm tanrı ve inançları reddediyor. Lakin bunun kesinliği yoktur ki? Tanrının varlığı da, yokluğu da %100 olarak kanıtlanamaz. E bu durumda Ateizm de "olmadığına inanmak, olmadığını düşünmek" olmuyor mu?
Bu durumda ateizme inanç denebilir mi?
Ateistler genel de her şeyi bilime ve bilgiye yorar. Onların isteği genelde kesin bilgidir. Hani derler ya inanmak değil bilmek istiyorum. Ama felsefede bilginin tanımı "gerekçelendirilmiş doğru inanç" şeklindedir. Yani bilgiye bilgi diyebilmemiz için 3 şartı sağlaması gerekir. Gerekçelendirilmiş olacak, doğru olacak, ve inanç olacak. Mesela şöyle bir şey söylesek saçma olur: 2+2'nin 4 olduğunu biliyorum ama inanmıyorum. Ateistler bilim ve bilgi temelli gittiği için, bilim ve bilginin kökeni de inanç olduğu için ateistler de inançlıdır.

Microsoft

80+ Bronze
Yane kanıtlanana kadar açıkta kalmak falan diyordu Efe aydalın bir videosunda.

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Enes kaplan
1666622403954.png

Microsoft

80+ Bronze

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,212
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İnançtır, NET.

mifun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
emirhan erçin
olay aynı kelimenin farklı anlamlara gelmesinden kaynaklanıyor dediğin şekilde ateizm bir inançtır fakat bunu şöyle açıklayabilirim halk arasında inancın 2 anlamı var
1.dini olan
2.fikir düşünce
ateizmi inançsızlık olarak görenlerin kast ettiği şey herhangi bir dine inanmamak
fakat temel olarak düşünürsek her insan inanca sahiptir çünkü düşünceler inançlardan ortaya çıkar örneğin newton yer çekiminin olduğunu düşünüyordu ve bunun üstüne araştırma yaparak kanıtladı yani inançsızlık kavramı mümkün değil 2. anlamda kullanılırsa

Top Bottom