Neler Yeni

Rehber AULA F75 South (Güney) Facing ve North (Kuzey) Facing Farkı

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,901
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere yerli ve milli klavyemiz haline gelen Aula F75'in herkesin merak ettiği south-north facing farkını göstermeye çalışacağım.

Öncelikle ilk rehber, bilgilendirme, inceleme tarzı konum olduğu için hatalar olabilir, şimdiden affola. Ayrıca kamera ve çekim konusundaki acemiliğim için de kusura bakmayın :)

İlk olarak nedir bu south, north facing ona bakalım.
1732984142102.png

Resimdeki bilgileri özetleyecek olursak, güney olan genel olarak piyasadaki switch ve keycapsler ile daha uyumlu, daha premium bir hissiyat sunuyor ve klavye meraklılarının daha çok tercih ettiği ışıklandırma şekli. Benim deneyimlerime göre ikisinin de hissiyatı ve sesi aynı sayılır, gözümü kapatıp sesi dinletseniz falan ayırt edemem. Işıklandırma farkına ise aşağıdaki resimlerde bakacağız.

Işıklandırma Farkları

İlk olarak klavyenin normal halinin karanlıkta ve aydınlıktaki haline bakalım.

-----------------------------Aşağı taraf Güney, yukarı taraf ise Kuzey Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
18.jpg
19.jpg
20.jpg

15.jpg
16.jpg
17.jpg

Gördüğünüz gibi klavyenin normal halinde açıkçası çok bir şey fark etmiyor. Güneyin ışıkları biraz daha belirgin olsa da bu keycapsler ile ışık doğru düzgün gözükmediği için şahsen arada lafı edilecek bir fark göremiyorum.

Şimdi gelelim asıl farkı gösterecek kıyasa.

Not: Elimde tek keycaps seti olduğu için ve aynı şekilde aynı şartlarda fotoğraf çekebilmek için puding keycaps olan resimlerde yarı yarıya takıp deneme yaptım. Öbür türlü çekim açısı, ışığı falan değişir net olmaz diye düşündüm. Anlayışınız için teşekkürler.

-----------------------------Sol taraf Kuzey, sağ taraf ise Güney Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
13.jpg
14.jpg

6.jpg
5.jpg

--------------------
10.jpg
9.jpg

7.jpg
8.jpg

--------------------
11.jpg
12.jpg

1.jpg
2.jpg

Genel Değerlendirme

Dostlar genel olarak ışıklandırma ve farkları bu şekilde. Benim fikrim ses ve hissiyat olarak hiçbir farkları yok denebilir. Işıklandırma olarak ise south biraz daha yatay(çapraz) bakışta, north ise daha dikey(yukarıdan) bakışta diğerine göre güzel gözüküyor. Sebebi ise basit zaten, çarprazdan bakınca yandaki şeffaf yerleri south daha iyi aydınlatıyor, yukardan ise north harfleri daha iyi ve okunaklı yansıtıyor.

Eğer halihazırda elinizde bu klavye var ise ve farklı keycaps falan alacaksanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Keycaps almaya gerek duymuyorsanız south veya north geldiği için kafaya takmalık bir durum yok bence. Dediğim gibi ses ve hissiyat bence aynı, ışık konusunda da pek bir farkları yok stok halinde.

Benim temel olarak diyeceklerim bu kadar, sorunuz veya isteğiniz olursa konuda belirtebilirsiniz, birkaç saat daha klavyeleri bu şekilde tutup elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Kullandığım keycaps:

Son düzenleme:

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Abdullah Sami Coruk
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere yerli ve milli klavyemiz haline gelen Aula F75'in herkesin merak ettiği south-north facing farkını göstermeye çalışacağım.

Öncelikle ilk rehber, bilgilendirme, inceleme tarzı konum olduğu için hatalar olabilir, şimdiden affola. Ayrıca kamera ve çekim konusundaki acemiliğim için de kusura bakmayın :)

Alıntıyı görüntüle

Resimdeki bilgileri özetleyecek olursak, güney olan genel olarak piyasadaki switch ve keycapsler ile daha uyumlu, daha premium bir hissiyat sunuyor ve klavye meraklılarının daha çok tercih ettiği ışıklandırma şekli. Benim deneyimlerime göre ikisinin de hissiyatı ve sesi aynı sayılır, gözümü kapatıp sesi dinletseniz falan ayırt edemem. Işıklandırma farkına ise aşağıdaki resimlerde bakacağız.

Işıklandırma Farkları

-----------------------------Aşağı taraf Güney, yukarı taraf ise Kuzey Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Gördüğünüz gibi klavyenin normal halinde açıkçası çok bir şey fark etmiyor. Güneyin ışıkları biraz daha belirgin olsa da bu keycapsler ile ışık doğru düzgün gözükmediği için şahsen arada lafı edilecek bir fark göremiyorum.

Not: Elimde tek keycaps seti olduğu için ve aynı şekilde aynı şartlarda fotoğraf çekebilmek için puding keycaps olan resimlerde yarı yarıya takıp deneme yaptım. Öbür türlü çekim açısı, ışığı falan değişir net olmaz diye düşündüm. Anlayışınız için teşekkürler.

-----------------------------Sol taraf Kuzey, sağ taraf ise Kuzey Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

--------------------

--------------------
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Genel Değerlendirme

Dostlar genel olarak ışıklandırma ve farkları bu şekilde. Benim fikrim ses ve hissiyat olarak hiçbir farkları yok denebilir. Işıklandırma olarak ise south biraz daha yatay(çapraz) bakışta, north ise daha dikey(yukarıdan) bakışta diğerine göre güzel gözüküyor. Sebebi ise basit zaten, çarprazdan bakınca yandaki şeffaf yerleri south daha iyi aydınlatıyor, yukardan ise north harfleri daha iyi ve okunaklı yansıtıyor.

Eğer halihazırda elinizde bu klavye var ise ve farklı keycaps falan alacaksanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Keycaps almaya gerek duymuyorsanız south veya north geldiği için kafaya takmalık bir durum yok bence. Dediğim gibi ses ve hissiyat bence aynı, ışık konusunda da pek bir farkları yok stok halinde.

Benim temel olarak diyeceklerim bu kadar, sorunuz veya isteğiniz olursa konuda belirtebilirsiniz, birkaç saat daha klavyeleri bu şekilde tutup elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.
USTA SİYAH İÇİN PUDDİNG KEYCAP Alınır mı? SENCE ?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,364
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Alıntıyı görüntüle

Işıklandırma Farkları

-----------------------------Sol taraf Kuzey, sağ taraf ise Kuzey Işıklandırmaya sahip klavye-----------------------------

--------------------

--------------------
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Genel Değerlendirme

North bir babadır bizim için .d

şahin doğan

80+ Platinum
Klavyeye üstten bakanların sayısı %0.1 falan diye düşünürsek Pudding tuşlar için South çok daha iyi gibi. İnceleme için tşk.

Eline emeğine sağlık sağ tarafta ki hangi taraf oluyor hocam

Ekler

• 1732987508021.png
    1732987508021.png
    336 KB · Hit: 52

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,901
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
USTA SİYAH İÇİN PUDDİNG KEYCAP Alınır mı? SENCE ?
Bence alınabilir, çok bir para değil, stok halde ışık konusu sıkıntı gibi.

Resimleri ayarlamıştım yan yana olacak şekilde ama kaymış kusura bakmayın.

2 tarafa da kuzey yazılmış'da
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güney sanırım

Ekler

• 1732987532182.png
    1732987532182.png
    4.9 KB · Hit: 38

şahin doğan

80+ Platinum

thexlone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Batuhan
Siyah rengini aldım. Klavye efsane
1k ya bu kalitede klavyeyi tr de kimse vermezdi

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,901
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Düzelttim teşekkürler, sağ güney. Işık aşağıda olduğu için daha çok vuruyor bize doğru.
Rica ederim hocam tekrardan eline emeğine sağlık daha güzel geldi gözüme güney daha parlak duruyor üstten bakınca da

• Beğen
Reaksiyonlar: B1L0

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,901
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Rica ederim hocam tekrardan eline emeğine sağlık daha güzel geldi gözüme güney daha parlak duruyor üstten bakınca da
Hocam fotoğraftan dolayı öyle olabilir, üstten çok bi farkları yok ama kuzey biraz daha iyi gibi. Kuzeyin iyi olduğu açıdan da kaç kişi bakar zaten muamma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,754
Üyeler
161,746
Son üye
Metekral123
Top Bottom