Neler Yeni

Avize neden düşük elektrik verir

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Turgay hatipoglu
Merhaba arkadaşlar. Salonda iki adet avize var. Bu avizelerden altılı olan ne yaparsam yapayım ampulleri sönük yakıyor. Avizeler yerlerini değiştirdim, ampulleri değiştirdim olmadı. Sebebi ne olabilir sizce?

Ekler

• 20231004_191439.jpg
    20231004_191439.jpg
    3.8 MB · Hit: 94

ASELS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Tekin Ayber
Avizelerin elektrik kaynak trafosu voltaj ve akım değerleri düşük olmalı. Led avize mi onlar?

Eğer trafonun akımından aşırı yüksek akım çektirirsen aşırı ısınma olur trafoda...!

godanan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Burak
Nötr tam gelmiyor olabilir hattı kontrol edin
Faz nötr arası 220 den düşükse bi elektrikçi çağırıp hattı yeniletin düzelir

Mesaj otomatik birleştirildi:

Avizelerin elektrik kaynak trafosu voltaj ve akım değerleri düşük olmalı. Led avize mi onlar?

Eğer trafonun akımından aşırı yüksek akım çektirirsen aşırı ısınma olur trafoda...!

8 yıldır aktif olarak çalışan elektrik mühendisiyim böyle bir saçmalığı meslek hayatımda ilk defa duydum.

ASELS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Tekin Ayber
Evlerin salonlarında loş ışık için led avizeleri hiç duymadınız mı? Onlar için trafo kullanılmıyor mu? @godanan

godanan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Burak
Yani loş ışık sağlayan led avize yok diyorsunuz, doğru mu?

Loş ışık sağlayan avizeler yoktur, ledler vardır, led'in içerisine kontrol edebileceğiniz bir devre koyup loşluk sağlayabilirsiniz..

Ayrıca elektrik kaynak trafosu diye bi tabir nedir onu da bi açıklarmısınız mesela, trafonun akımından aşırı yüksek akım çektirmek nedir mesela

Avize led avize farklı şeylerden bahsediyorsunuz, görsele göre yorum yapın

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Turgay hatipoglu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum ama problemimi çözemiyorum. Avizeyi her yerde denedim sorun avizede yani. Resimde göründüğü gibi diğer avize normal yanıyor. Sağlam olan farklı yerlerde de aynı şekilde kısık yanıyor. Avizede nasıl bir sorun olabilir sizce?

ASELS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Tekin Ayber
led avize loş ışık.jpg

Avizeye takılan led ampul tabii olarak ışık yayar ama o tür avizelere aynen önceki yazdığım gibi denir. Bunun lamı cimi yok. Daha başka nasıl ifade edelim...

İkincisi yazdığım mesajda soru sormuşum dikkat ederseniz, led avize mi diye?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,080
İsim
göksel yurtcan
Merhaba arkadaşlar. Salonda iki adet avize var. Bu avizelerden altılı olan ne yaparsam yapayım ampulleri sönük yakıyor. Avizeler yerlerini değiştirdim, ampulleri değiştirdim olmadı. Sebebi ne olabilir sizce?
tesisattan gelen amper düşüktür hocam ondan kaynaklı muhtemelen yada avizenin içindeki bağlantı hatalı sadece 1 ampül bağlı ikendemi aynı seviyede yanıyor

ASELS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Tekin Ayber
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum ama problemimi çözemiyorum. Avizeyi her yerde denedim sorun avizede yani. Resimde göründüğü gibi diğer avize normal yanıyor. Sağlam olan farklı yerlerde de aynı şekilde kısık yanıyor. Avizede nasıl bir sorun olabilir sizce?
Avizeniz loş ışık avizesi olabilir, içinde bir düzenek olmalı, devre yani...

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Turgay hatipoglu
Alıntıyı görüntüle

Avizeye takılan led ampul tabii olarak ışık yayar ama o tür avizelere aynen önceki yazdığım gibi denir. Bunun lamı cimi yok. Daha başka nasıl ifade edelim...

Led avize değil. Ampulleri değiştirdim. Led taktım, halojen taktım. Aynı ampulleri diğer avizeye taktım. Hep sönük yandi

Avizeniz loş ışık avizesi olabilir, içinde bir düzenek olmalı, devre yani...
İçinde öyle bir mekanizma yok ama. Aynı avizenin bir farklisinida kullaniyorum

godanan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Burak
Avizeye giren 2 kablo var, faz ve nötr.. nötr kablosunda sıkıntı var o halde, aldığın yere götür değiştir..

Alıntıyı görüntüle

Buradaki sağlanan loşluk led in içerisinde kullılan direncin büyük olmasından dolayı sağlanıyor üretim bu şekilde ayarlanabilir bir şey değil trafo yok burada

tesisattan gelen amper düşüktür hocam ondan kaynaklı muhtemelen yada avizenin içindeki bağlantı hatalı sadece 1 ampül bağlı ikendemi aynı seviyede yanıyor

Tesisattan geliyor olsa bütün evdekiler loş yanae alakası yok.

Top Bottom