Valla anlamadım hocam ne dediğini.Düşüncen çok yanlış dostum, 15 temmuz milli değer taşıdığı için önemlidir, şahsen ben 15 temmuz paralarının basılmasını hala isterim ama sakın yanlış anlama paraların yüzünde Atatürk var diye rahatsız olmuyorum, aksine gururlanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Oldu o zaman aga, artık paraları Atatürk ün yüzüne doğru alalım mesela 100 TL 50 TL 1 TL falan kalksın işte Atatürk ün şu yüzü 50 Kr eder gibi saçma bir durum gelsin
Düşüncenize katılmıyorum
Gereksiz bir yükseliş ve çok yanlış bir düşünce.Üzerinde Kemal Atatürk ün bulunmadığı paraya ben Türk lirası demem !!!!
benim düşüncem budur. Tabi sizi bilmemGereksiz bir yükseliş ve çok yanlış bir düşünce.
tabii ki haklısınız admin ama herhangi bi tarihi değerimiz yada şehir simgelerimiz koyulablr paraların üstüne ancak birinin adına para bastırmak türk devletlerinde çok eski bir gelenektir ve " tırnak içinde hükümdarlık sembolü olarak " değerlendirilir herhangi bi değer simge vs koyulablr para üstüne ama para üstünde bir kişinin resmi olacaksa onu hak eden tek kişi Mustafa Kemal Atatürk tür bunun pek değiştirilebilir bi fikir oldugunu sanmıyorum zira orda yüzünün para üstünde olup anılmayı hakedecek başka bir türk gelip geçmemiştir Türkiye Cumhuriyeti tarihindeGereksiz bir yükseliş ve çok yanlış bir düşünce.
1952 yılındaki kanuna kadar basılan 3. ve 4. emisyon banknotlar kimin lirasıydı?benim düşüncem budur. Tabi sizi bilmem
Hocam demek istediğim, her paranın arkasında Atatürk olmasından memnun oluyorum ancak milli değerler de çok önemlidir.Valla anlamadım hocam ne dediğini.
tmÜzerinde Kemal Atatürk ün bulunmadığı paraya ben Türk lirası demem !!!!
Ülkeye dolar girdisi Türk Lirasının değerini artırır ama dolar 4'ün altında düşürmez bu durum. @Kazım Soy daha iyi açıklar.
ismet inönü paralarını diyorsanız kimse savunmuyor zaten onları bugünki bu sert tavırda o yüzden zaten ATATÜRK ten baska kimsenin resmi bulunmamamlı paraların üstünde1952 yılındaki kanuna kadar basılan 3. ve 4. emisyon banknotlar kimin lirasıydı?
Kesin bir çözüm değil doğru. Yukarıda açıklamıştım. Yıllık kişi başına düşen geliri arttırmamız lazım. Bu daha kalıcı bir çözüm.@terebayt
Üretim ve döviz akışını hızlandırmak kesin bir çözüm değildir zira burada ülkende bulunan fonun da bu güçte olması gerek. 90'lı yıllarda döviz artışını engellemek içinde benzer bir yöntem uygulandı ancak daha büyük dertlere yol açtı. Piyasada dolanan paranın borsa'ya yöneleceği düşünülüyordu ancak hesap edilemeyen şey bankaların yüksek devalüasyon alımlarına devam etmesi. Borsa'nın gücü de çok önemli bir etken. Borsanın işlem hacminin düşük olması büyük bir sorun. Ülkenin cari açığı borcu harcı her şey etkili. 2018 yılında hükumet de bu politikayı uyguladı ve 90'lı yıllarda olduğu gibi ters tepti.
Kesinlikle, kısa vadeli çözümler değil uzun vadeli çözümler lazım bize.Kesin bir çözüm değil doğru. Yukarıda açıklamıştım. Yıllık kişi başına düşen geliri arttırmamız lazım. Bu daha kalıcı bir çözüm.