Neler Yeni

Ayasofya İçin Basılan Özel Para!

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
Üzerinde Kemal Atatürk ün bulunmadığı paraya ben Türk lirası demem !!!!

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Düşüncen çok yanlış dostum, 15 temmuz milli değer taşıdığı için önemlidir, şahsen ben 15 temmuz paralarının basılmasını hala isterim ama sakın yanlış anlama paraların yüzünde Atatürk var diye rahatsız olmuyorum, aksine gururlanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oldu o zaman aga, artık paraları Atatürk ün yüzüne doğru alalım mesela 100 TL 50 TL 1 TL falan kalksın işte Atatürk ün şu yüzü 50 Kr eder gibi saçma bir durum gelsin
Düşüncenize katılmıyorum
Valla anlamadım hocam ne dediğini.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Gereksiz bir yükseliş ve çok yanlış bir düşünce.
tabii ki haklısınız admin ama herhangi bi tarihi değerimiz yada şehir simgelerimiz koyulablr paraların üstüne ancak birinin adına para bastırmak türk devletlerinde çok eski bir gelenektir ve " tırnak içinde hükümdarlık sembolü olarak " değerlendirilir herhangi bi değer simge vs koyulablr para üstüne ama para üstünde bir kişinin resmi olacaksa onu hak eden tek kişi Mustafa Kemal Atatürk tür bunun pek değiştirilebilir bi fikir oldugunu sanmıyorum zira orda yüzünün para üstünde olup anılmayı hakedecek başka bir türk gelip geçmemiştir Türkiye Cumhuriyeti tarihinde

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Oha artık 2023'ü beklememize gerek kalmadı(!)

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Valla anlamadım hocam ne dediğini.
Hocam demek istediğim, her paranın arkasında Atatürk olmasından memnun oluyorum ancak milli değerler de çok önemlidir.
Örnek olarak 15 temmuz.
1 TL nin arkasında 15 temmuz olması Atatürk ü unutturuyor demek çok mantıksız.
Ayasofya için de geçerli bu, paraların önünde ya da arkasında Atatürk hep olacaktır elbet çünkü paralardaki Atatürk resmi çıkarılsa buna herkes karşı gelir.
Yani Atatürk kadar milli değerler de önemlidir, kesinlikle Atatürk'ü unutturmak için yapılıyor bunlar demek çok saçma olur ve siyasete girer

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ülkeye dolar girdisi Türk Lirasının değerini artırır ama dolar 4'ün altında düşürmez bu durum. @Kazım Soy daha iyi açıklar.

@terebayt
Üretim ve döviz akışını hızlandırmak kesin bir çözüm değildir zira burada ülkende bulunan fonun da bu güçte olması gerek. 90'lı yıllarda döviz artışını engellemek içinde benzer bir yöntem uygulandı ancak daha büyük dertlere yol açtı. Piyasada dolanan paranın borsa'ya yöneleceği düşünülüyordu ancak hesap edilemeyen şey bankaların yüksek devalüasyon alımlarına devam etmesi. Borsa'nın gücü de çok önemli bir etken. Borsanın işlem hacminin düşük olması büyük bir sorun. Ülkenin cari açığı borcu harcı her şey etkili. 2018 yılında hükumet de bu politikayı uyguladı ve 90'lı yıllarda olduğu gibi ters tepti.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
1952 yılındaki kanuna kadar basılan 3. ve 4. emisyon banknotlar kimin lirasıydı?
ismet inönü paralarını diyorsanız kimse savunmuyor zaten onları bugünki bu sert tavırda o yüzden zaten ATATÜRK ten baska kimsenin resmi bulunmamamlı paraların üstünde

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
@terebayt
Üretim ve döviz akışını hızlandırmak kesin bir çözüm değildir zira burada ülkende bulunan fonun da bu güçte olması gerek. 90'lı yıllarda döviz artışını engellemek içinde benzer bir yöntem uygulandı ancak daha büyük dertlere yol açtı. Piyasada dolanan paranın borsa'ya yöneleceği düşünülüyordu ancak hesap edilemeyen şey bankaların yüksek devalüasyon alımlarına devam etmesi. Borsa'nın gücü de çok önemli bir etken. Borsanın işlem hacminin düşük olması büyük bir sorun. Ülkenin cari açığı borcu harcı her şey etkili. 2018 yılında hükumet de bu politikayı uyguladı ve 90'lı yıllarda olduğu gibi ters tepti.
Kesin bir çözüm değil doğru. Yukarıda açıklamıştım. Yıllık kişi başına düşen geliri arttırmamız lazım. Bu daha kalıcı bir çözüm.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kesin bir çözüm değil doğru. Yukarıda açıklamıştım. Yıllık kişi başına düşen geliri arttırmamız lazım. Bu daha kalıcı bir çözüm.
Kesinlikle, kısa vadeli çözümler değil uzun vadeli çözümler lazım bize.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,599
Üyeler
161,097
Son üye
rahmi159
Top Bottom