Neler Yeni

Ayasofya İçin Basılan Özel Para!

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Siyasete girmeden ilerleyin, konu kilitlenmesin.

helpyardımplz

80+ Silver
Arkadaşlar kimse yok dolar 1 tl olacak diye bir şey dememiş hemen dolar 1 tl olacak yok bilmem ne diye kendi çapınızda ironi yapıyorsunuz kötü bence yaptığınız yani hatıra bir para basılıyor iyi bir şey bu yanılıyor muyum ?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Ben hatıra parası olsa da Atatürk'ün olmadığı bir parayı doğru bulmuyorum. Yavaş yavaş unutturmaya çalışıyorlar. Bunu bir anda yapsalar zaten olay çıkardı yapamazlar. Sindire sindire hafızalardan siliyorlar. Ben buna karşıyım.
Yalnızca bozuk paranın tura kısmından çıkartıldı ki bu kalıcı değil bir süre darphaneler böyle basacak ardından eskisi gibi olacak. Unutturmaya çalışmak isteyen hem kağıt paradan hem de bozuk paradan kalıcı olarak kaldırırdı zaten hocam.

O paranın millet için bir önemi var ama bunun önemi yok. Umrum da değil ayasofya falan. Benim milli değerlerimi sileceklerse hiç basmasınlar.
Bence 15 temmuz paraları durdurulmalıydı, hem Atatürk hem de 15 temmuz paraları basılsa çok daha güzel olur

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yalnızca bozuk paranın tura kısmından çıkartıldı ki bu kalıcı değil bir süre darphaneler böyle basacak ardından eskisi gibi olacak. Unutturmaya çalışmak isteyen hem kağıt paradan hem de bozuk paradan kalıcı olarak kaldırırdı zaten hocam.
Sen de haklısın hocam. Neyse konu kilitlenmesin.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
1 gün basmışlardır. 100.000 adet falan o da yada herkes için 1 tane düşecek şekilde 85 milyon adet basacaklardır.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
türkçe olimpiyatları paraları da hatıra kaldı iyi mi kötü mü bilemiyorm :)

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,461
İsim
Sarp Yılmaz
Boş işler ile uğraşıyorlar her zaman ki gibi gerçekten ülke sorunları ile uğraşsalar keşke :(

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
olması dileğiyle...

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    117.7 KB · Hit: 54
15 temmuz parasında da Atatürk yoktu.
Düşüncen çok yanlış dostum, 15 temmuz milli değer taşıdığı için önemlidir, şahsen ben 15 temmuz paralarının basılmasını hala isterim ama sakın yanlış anlama paraların yüzünde Atatürk var diye rahatsız olmuyorum, aksine gururlanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bence bu var. Sadece bu değil çoğu alanda unutturulmaya çalışılıyor. Bu da bir parçası. Ben öyle düşünüyorum.
Oldu o zaman aga, artık paraları Atatürk ün yüzüne doğru alalım mesela 100 TL 50 TL 1 TL falan kalksın işte Atatürk ün şu yüzü 50 Kr eder gibi saçma bir durum gelsin
Düşüncenize katılmıyorum

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Artık Amariga Dusunsun Diyelim

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Basılmalı mı, basılmamalı mı vs. oralar farklı konular.
Ben başka bir konudan bahsedeyim, böylece bozuk para olayına çok basit bir şekilde nokta koyalım.
Bu paraların ön ve arka olmak üzere 2 yüzü var.
Ön yüzünde para miktarı, arka yüzünde de Atatürk bulunuyor.
Sizin dediğiniz gibi bir paranın olması için 3 farklı yüzü olan para icat edilmesi gerekiyor.
Ki hem Atatürk, hem para miktarı, hem de hatırasını temsil edeceği görsel bulunsun.
Veya bunların sığabilmesi için paraların boyutlarını büyütmek gerekiyor, bu çok daha mantıksız ve kullanışsız.
Bu yüzden "hatıra" paralarının ön yüzünde miktar, arkada da temsil ettiği görsel bulunur.
Başka bir anlam çıkartacaksak "hatıra parası" olayına gelene kadar, ohoooo yani ...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,602
Üyeler
161,099
Son üye
beratsezgin7234
Top Bottom