B450m a pro max anakart yeni işlemci görüntü vermiyor

omarrt

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba Bilgisayarımda işlemci değişikliği yaptım. Eski işlemcim Ryzen 3 3100, yeni taktığım işlemci ise Ryzen 5 5600X. İşlemciyi değiştirdikten sonra ekran görüntüsü alamıyorum. BIOS güncellemesini yaptım ancak sorun devam ediyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

bios update gerekebilir, pardon yaptım demişsin, o zaman sorunun bi çok sebebi olabilir bilmiyorum

Merhaba Bilgisayarımda işlemci değişikliği yaptım. Eski işlemcim Ryzen 3 3100, yeni taktığım işlemci ise Ryzen 5 5600X. İşlemciyi değiştirdikten sonra ekran görüntüsü alamıyorum. BIOS güncellemesini yaptım ancak sorun devam ediyor. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
bios update gerekebilir, pardon yaptım demişsin, o zaman sorunun bi çok sebebi olabilir bilmiyorum
Evet bios update atmalısınız böyle güncelleyemiyorsanız eski islemcinizi takıp öyle deneyin.

Az önce aynı konuyu hatta sanırım aynı işlemcilerle 2021 yılına ait gördüm bi ve 2021 den beri cevap yoktu bir an aynı adam acaba aynı sorundan kaynaklı geri mi döndü sanıp şaşırıdm 4 yıl sonra :D

şuan sistem

sıfır aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

imkanı yok şuan zaten eski işlemci ile çalışıyor sistem
Her ne kadar "BIOS son sürüm" desek de, bazı anakartlarda 5000 serisi desteği için doğru BIOS sürümü + "AGESA" güncellemesi gerekir.

Eğer anakartın B450, A320, B350, X370 gibi eski bir yonga setiyse, 5600X desteği için:

BIOS'un sadece "en son" değil, AMD AGESA ComboAM4 v2 1.2.0.x tabanlı sürüm olması gerekiyor.

• Yanlış ara sürüm yüklenmişse, 5000 serisi POST etmeyebilir.

Geri