Öneri B550 Vision D ile X570 Unify

Sdom

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar dostlar.

3D Modelleme ile uğraşmaktayım.Anakart seçimi olarak aklımda b550 vision d var fakat fiyatı 3000 tl civarı.X570 Unify aynı fiyat bandında diye karşılaştırma amaçlı yazdım.B550 vision d yerine alabileceğim daha iyi bir kart var mı yoksa seçimim iyi mi.

X570 kartlar ile ilgili bilgim çok kısıtlı b550 yerine neden x570 tercih etmeliyim?

X570 kartlar ile ilgili bilgim çok kısıtlı b550 yerine neden x570 tercih etmeliyim?
Baktığın zaman X570 chipset'i zaten B550 chipset'inden daha üstündür.
İçerik üretisi veya üst düzey overclock işlerine gireceğin zaman daha üstün olan chipsette modeller fazlalaşıyor, kartlar daha premium hale geliyor.
Gerçi her ne kadar B550 chipsetiyle de içerik üreticiler ve üst düzey overclock işlerine girecek kişiler için de modeller yapılmaya başlandı, ben hayatımda ilk defa orta sınıf chipsetin bu kadar güçlü olduğunu gördüm B550 ile.
Olduğu platformdaki işlemci 16 çekirdek 32 thread bile sunabiliyor, o çekirdeklere güçleri kim verecek? :D

Neyse, bunlar muhabbet tarzı şeyler, sen bütçeni söyle ve ne amaçla kullandığını söyle, sana en iyisini önerelim.
570 Unify yer ya onu :D
Bu kadar emin konuşma bence, kağıt üstündeki özelliklerine baktığımızda B550 AORUS MASTER, VRM olarak çok daha önde bir model.
B550 AORUS MASTER zaten aşırı overkill, kimse o kadar fazla kaslı VRM'e gerek duymaz 🤣.

• Beğen
Reaksiyonlar: Sdom
Dediğim gibi 3D modelleme ile uğraşacağım.Anakarta ayırdığım bütçe 3000 liraya kadar çıkabilir işlemci olarak 3800x kullanıcam ama kesinlikle değişeceğim bir işlemci olacak 5000 serisinin am4 sokete çıkmasıyla birlikte.O yüzden alabileceğim en iyi kartı almak istiyorum ki upgrade ihtiyacı duymayayım.

Baktığın zaman X570 chipset'i zaten B550 chipset'inden daha üstündür.
İçerik üretisi veya üst düzey overclock işlerine gireceğin zaman daha üstün olan chipsette modeller fazlalaşıyor, kartlar daha premium hale geliyor.
Gerçi her ne kadar B550 chipsetiyle de içerik üreticiler ve üst düzey overclock işlerine girecek kişiler için de modeller yapılmaya başlandı, ben hayatımda ilk defa orta sınıf chipsetin bu kadar güçlü olduğunu gördüm B550 ile.
Olduğu platformdaki işlemci 16 çekirdek 32 thread bile sunabiliyor, o çekirdeklere güçleri kim verecek? :D

Neyse, bunlar muhabbet tarzı şeyler, sen bütçeni söyle ve ne amaçla kullandığını söyle, sana en iyisini önerelim.

Bu kadar emin konuşma bence, kağıt üstündeki özelliklerine baktığımızda B550 AORUS MASTER, VRM olarak çok daha önde bir model.
B550 AORUS MASTER zaten aşırı overkill, kimse o kadar fazla kaslı VRM'e gerek duymaz 🤣.
Xtreme olmasın senin dediğin? Master o kadar iyi değil. Yani SÜPER MÜPER de xtreme varken değil. B550' de bir şeyler mi değişti?

Son düzenleme:
Dediğim gibi 3D modelleme ile uğraşacağım.Anakarta ayırdığım bütçe 3000 liraya kadar çıkabilir işlemci olarak 3800x kullanıcam ama kesinlikle değişeceğim bir işlemci olacak 5000 serisinin am4 sokete çıkmasıyla birlikte.O yüzden alabileceğim en iyi kartı almak istiyorum ki upgrade ihtiyacı duymayayım.
"Ne için kullanacaksın" derken tam onu demek istememiştim, mesela PCIe 4.0 M.2 SSD kullanacak mısın? Kaç tane M.2 slotu, kaç tane SATA portu, kaç tane USB portu vb. lazım?
Sana en çok ne lazım? :D
X570 Gaming Edge bunu beğenmedi.
O gitsin kına yaksın 🤣.
Xtreme olmasın senin dediğin? Master o kadar iyi değil. Yani SÜPER MÜPER de xtreme varken değil.
"B550 AORUS XTREME" diye model yok, B550 AORUS MASTER en üst model.
MASTER o kadar iyi değil deme, Allah günah yazar, benden söylemesi.
B550' de bir şeyler mi değişti?
B550'de çok şey değişti, değişmedi mi?
MSI'ın en düşük B550 chipsetli anakartı bile (B550M PRO-VDH WIFI/B550M PRO-DASH) B450 TOMAHAWK (MAX) ile aşağı yukarı yakın* VRM'e sahip, değişmez olur mu? :D

Son düzenleme:
"Ne için kullanacaksın" derken tam onu demek istememiştim, mesela PCIe 4.0 M.2 SSD kullanacak mısın? Kaç tane M.2 slotu, kaç tane SATA portu, kaç tane USB portu vb. lazım?
Sana en çok ne lazım? :D

O gitsin kına yaksın 🤣.

"B550 AORUS XTREME" diye model yok, B550 AORUS MASTER en üst model.
MASTER o kadar iyi değil deme, Allah günah yazar, benden söylemesi.

B550'de çok şey değişti, değişmedi mi?
MSI'ın en düşük B550 chipsetli anakartı bile (B550M PRO-VDH WIFI/B550M PRO-DASH) B450 TOMAHAWK (MAX) ile aynı VRM'e sahip, değişmez olur mu? :D
Allah cezamı versin.

evo 970 plus 1tb nvme kullanacağım 1 tane slot.Onun dışında 1tb hdd dosyalarım için kullanmayı düşünüyorum.Yalan söylemek olmasın donanım bilgim kötü değildir ama çok detaylı da bilmiyorum o yüzden pek bir şey yazamıyorum😂

Geri