9000 serisine kadar eğri oturup doğru konuşalım AMD gerçekten rezaletti, RX6800 kullandım hiç bir sorun da yaşamadım gayet performanslı karttı ama sanki bir şeyler eksikti. Hani çok güzel bir yemek yaparsın ama tuz atmayı unutursun ya aynı onun gibi.
9000 serisi ise gerçekten farklı bir seviye olmuş, AMD yi değerlendirirken 9000 öncesi ve 9000 sonrası diye bakmak lazım.
Yıllardır eleştirdiğim ''donanımsal upscaling'' olayını çözdüler hatta sadece çözmeyle kalmadılar beklentimin çok ötesine geçtiler, ben DLSS 3 kadar olsa yeter diyordum ama DLSS 4 e çok yakın seviyeye getirdiler.
Bir diğer konu da Ray tracing de çağ atladılar resmen, evet rakibi kadar halen iyi değil ama çok çok yakın diyebilirim. 9070 XT nin ray tracing performansı ortalama 4070 Ti Super ayarında, rakibi 5070 Ti dan da sadece %15 geride. Bunlar dışında son driverlarla performansı da ciddi anlamda artırdılar.
Sonuç olarak bugün aynı paraya 5070 Ti satılsa gider kesinlikle 5070 Ti alırım orası ayrı fakat güncel olarak birinin 40K diğerinin de 31.5K ya bulunduğunu ve neredeyse aynı performansta kartlar olduklarını düşünürsek AMD gerçekten F/P anlamında nirvana diyebilirim.