Babamın para yok demesi

Evet öyle. Son iki senedir kendi evimi kendim çalışıp para kazanıp geçindiriyorum. Kendime bir şey alabiliyor muyum hayır.
Aynen öyle. Babam ve annem çalışıyor ve eve faturaya ona buna veriyorlar parayı ama hayatta kendilerine bir şey almıyolar. Bu böyle ve gerçekten büyük fedakarlıkları var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Babamin ter döküp kazandığı bu parayi nasil kendi zevkime harcayabilirim diye
18 yaş altı yasak gelmeden önce babamın yanında bende çalışıyordum. Ve yasak geldikten sonra mecbur eve geçtim ve 1 ay aileme yük müyüm diye düşünmüşümdür. Geri kalanında kendime aldığımla alacağımı da kendi paramla alıyordum ciddiyim bu konu uzun uzadıya gider fakat baban yatırım yapmak istiyor hor görme onu senin için uğraşıyor

para biriktiriyor olabilir. yeni ev için olabilir mesela yada araba falan

Benimde gönlüm isterki bi nike jordan falan almak ama geçen sene babamın 600 e aldığı skechers'ı giyiyorum . Ha şikayetçi değilim , güzel ayakkabı ama aklımda nike jordan falan var çok güzeller.

Arkadaslar cidden anlamıyorum neden böyle yaptığını aramiz çok iyi aslında, bisey alacagim zaman soyluyorum genelde hemen gonderiyor parayi ama kıyafet alacağım diyelim pahalı seyler gosterdigimde mesela maasi alinca aliriz veya daha ucuz seyler baksana olum cok diyor ama parasi da yok değil biliyorum oldugunu 3 kartinda da yükü para var nasıl hallederim bunu bilmiyorum
Hocam Amerika'da bile bir kişinin rahat bir emeklilik için 1 milyon dolar biriktirmesi gerekiyor bir de Türkiye'yi düşünürseniz anlarsınız
Ayrıca iş kurcaksa birazcık kısın

babanın çalışıp kazandığı parayı gereksiz harcamayabilirsin

Bize de aynısını yapıyor babam, kaç aydır doğru dürüst param var dediğini duymadım. Gerek pandemi, gerek doğru dürüst maaş alamaması, gerek de kendi kişiliği ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Eğer bir baba para yok diyorsa yoktur. Bunu ben de eskiden çok sorgulardım. Babamdan ne zaman bir şey istesem param yok oğlum derdi sonra alırız derdi. Ama parası vardı biliyordum. Şimdi kendi kendimi geçindirmeye başlayınca fark ettim ki benim de param var ama aslında yokmuş. Babamı şu an çok iyi anlıyorum. Maaşı alıyoruz kira fatura borçlar vs. derken elde kalıyor maaşın yarısı. Bununla da kendini geçindiriyorsun. Param var ama aslında param yok. Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
Doğru.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,110
Üyeler
189,557
Son üye
shadow7213
Geri