Ne demek aldığın kalori karar veriyor.Senin zaten halihazırda büyük kalçan var.Sen gidip al vücut çalışıcaksın daha da büyütüceksin.Alt çalışmazsa zaten kalori yakınca küçülmüş olucak.
Aslında basit.Diyet yapıp az kalori alıcaksın.Alt vücut çalışmıyıcaksın sadece üst vücut çalışıcaksın.Aynı anda hem diyet yaptığın hem de spor yaptığın için alt vücut eriyecek üst vücudun ise gelişecek.
Çok çok yanlış bir düşünce ,
öyle istediğim yerden yağ yakiyim diye bişey olamaz kasların yağla bir alakası yoktur karın kası çalışırsan göbeğin erimez bu kısa ve net şekilde böyledir.
Yeni başladıysan ve yağ oranın yüksekse full body en mantıklısıdır
Haraket olarakta 2 farklı metotda yapabilirsin
Her ikisinde de izole haraketlere yönelmen daha iyi olacaktır
1. Full body şeklinde tüm kas grupları için sevdiğin(sevdiğin haraketler seni sıkmadan sporun devamlılığını sağlar) haraketleri seç her kas için Max 2 3 tane bu haraketlere hem ustalaşırsın ve her hafta az az kilo artırıp bir süre böyle dewam etmek.
2.bu metotda full body her hafta ve ya her antrenmanda haraketleri değiştirerek (dambıl,halter, dirençbandı, vücut ağırlığın vb) ne kadar çok çeşit alet kullanırsan vücutun o kadar farklı şey deneyimlecek kısaca şok etkisi yaratarak daha hızlı yağ yakacaksın.
Ama en iyisi spor hocanı dinlemek çünkü o seni yakından görüp en iyisini söyler