Betaplus İade Hakkında

2021 yılında aldığım pcde sıkıntı çıkınca "belki siz kasıtlı şekilde zarar vermiş olabilirsiniz, sorun olduğundan emin olmak için bizim incelememiz lazım" diyen bir 'firma' gaming gen. sanki hayrına dağıtıyorlarmış gibi.
Hocam beni de şu şaşırtıyor, benzer problemleri yaşayan birçok müşteri olduğunu biraz araştırınca görüyoruz. Ancak gaming gen çok güvenilir gibi bir algı var. Bundan sonra büyük pazaryerleri doğrudan satıcı olmadığı sürece alışveriş yapmayacağım.

Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim. Bakalım yasal süreç bizi nerelere götürecek :).

Şikayetvar.com a kayıt açabilirsin twitter üzerinden de tüketici deneyimleri gibi sayfalar var buralara konuları yazıp paylaştırabilirsin. Eğer yüksek görüntülenme alırsa firmalar sorun yaşamamak için yardımcı olabilirler

Merhabalar, Trendyol üzerinden Betaplus satıcısından Asus ROG Strix XG27AQWMG model bir monitör satın aldım. Ürün bana geldi, kargoda bir sıkıntı yoktu. Kutusunu açıp monitörü çıkardığımda monitörün boydan boydan çizik ve ufak da bir noktasının kırık olduğunu gördüm. Ürünü fişe bile takmadan geri kutuya koydum ve satıcıya yazdım. Satıcı benden iade/değişim raporu almam gerektiğini söyledi. Asus ile iletişime geçtim ancak Asus üründe hasar olduğunu bu sebeple bu belgeyi veremeyeceklerini söyledi ve 25 bin TL civarında tahmini tamir ücreti söyledi. Sonrasında satıcıya bu belgeyi alamayacağımı ilettiğimde kargo hasar tespit tutanağı almam gerektiğini ilettiler. Trendyol ve Trendyol Express ile yaklaşık 6 kere görüştüm ve hepsinde kimi aradıysam diğerine yönlendirdi ve kutuda hasar yoksa bu tutanağı veremeyeceklerini ilettiler. Bunu satıcıya ilettiğimde benden tekrar iade/değişim raporu almamı istedi, kısaca başa döndük.

Bu durumda ne yol izlemeliyim? Resmen sıfır aldığım monitör için üzerine 25 bin TL masraf çıkartıldı. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Betaplus kadar işinin arkasinda olmayan bir firma daha yok malesef bu süreci çoğu kişi ürünü aldıktan sonra deneyimleyebiliyor. Zamanında bende galax 5070 model ekran kartı almıştım sorunundan dolayı garantiyle uğraşmak zorunda kaldım ne bir bilgi, ne bir geri dönüş, ne aradığında cevap alabilecegin birileri, ne mail yoluyla doğru düzgün ilgilenen birisi hiç bir şey yok firmada. Gönderdiğim gibi kartı bana geri yollamışlar hatta kutu içeriğinden de birşeyleri yürütmüşler. İnsan bi geri dönüş yapar, yapamıyorsanda içine bir not bırak demi yok adamlar sadece kutudan birşeyler çalıp geri yollamışlar gerçekten rezilden de öte bir firma.

Hocam beni de şu şaşırtıyor, benzer problemleri yaşayan birçok müşteri olduğunu biraz araştırınca görüyoruz. Ancak gaming gen çok güvenilir gibi bir algı var. Bundan sonra büyük pazaryerleri doğrudan satıcı olmadığı sürece alışveriş yapmayacağım.

Herkese değerli görüşleri için teşekkür ederim. Bakalım yasal süreç bizi nerelere götürecek :).
geçmiş olsun. bundan sonra değeri yüksek her ürün aldığınızda video çekmeye özen gösterin sorun olursa uğraşmamak için. ben kapıdan kuryeden alırken dahil paketi açıp ürünü kurup test edip sorun olmadığına emin olana kadar kesintisiz video çekiyorum. son 1-2 aydır yemek söyleyince bile yapmaya başladım eksik göndermelerine rağmen iade talebini reddeden ahırdan bozma restoranlardan dolayı.

Betaplus kadar işinin arkasinda olmayan bir firma daha yok malesef bu süreci çoğu kişi ürünü aldıktan sonra deneyimleyebiliyor. Zamanında bende galax 5070 model ekran kartı almıştım sorunundan dolayı garantiyle uğraşmak zorunda kaldım ne bir bilgi, ne bir geri dönüş, ne aradığında cevap alabilecegin birileri, ne mail yoluyla doğru düzgün ilgilenen birisi hiç bir şey yok firmada. Gönderdiğim gibi kartı bana geri yollamışlar hatta kutu içeriğinden de birşeyleri yürütmüşler. İnsan bi geri dönüş yapar, yapamıyorsanda içine bir not bırak demi yok adamlar sadece kutudan birşeyler çalıp geri yollamışlar gerçekten rezilden de öte bir firma.
Hocam size de geçmiş olsun. Bir şirketin bu kadar kendi sattığı ürünün arkasında durmaması beni gerçekten şok etti. Bunu birçok farklı kişiye yaşatmış olmalarına rağmen hala güvenilir algısının olması da çok saçma. Normal şartlar altında yerden yere vuruluyor olması lazımdı.

geçmiş olsun. bundan sonra değeri yüksek her ürün aldığınızda video çekmeye özen gösterin sorun olursa uğraşmamak için. ben kapıdan kuryeden alırken dahil paketi açıp ürünü kurup test edip sorun olmadığına emin olana kadar kesintisiz video çekiyorum. son 1-2 aydır yemek söyleyince bile yapmaya başladım eksik göndermelerine rağmen iade talebini reddeden ahırdan bozma restoranlardan dolayı.
Bundan sonra her şeyi kesin kanıtlı bir şekilde videoya çekerek açacağım. Bu bana büyük ders oldu. Parayla rezil olmak kadar tatsız bir şey yokmuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,565
Üyeler
198,345
Son üye
emir9
Geri