Neler Yeni

Beyaz kasa toplamak riskli mi sizce ?

Alsancak1

80+
Yeni bir kasa toplayacam arkadaşlar ve beyaz toplamayı çok istiyorum lakin her niyetlendiğimde bazı düşünceler beni soğutuyor. Mesela sistemi topladıktan sonra örnek veriyorum ram'ler bozuldu diyelim. Bozulduğu zaman o parçayı atıp yenisini alayim desem tekrardan beyaz ram bulmakta zorluk çekecem gibi. Veya beyaz ram bulacam belki fakat istediğim gibi bir ram olmayacak gibime geliyor. Yani kısacası bilgisayar parçalarında siyah renk standart olduğu için seçenek çok fazla. Fakat beyaz istediğimiz zaman her modelin beyazı olmuyor. Sizce beyaz kasa toplamak bu açıdan bir risk mi ? Değer mi beyaz toplamaya yoksa usülüne göre siyah toplayıp geçeyim mi ?

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sam
Hocam sadece tozlanma gerekçesi için bile ben biraz soğuk bakıyorum. Ancak şu parça bozulur mu diye de plan değiştirilmez bence; ki bozulursa farklı renk parça alsanız da kötü durmaz, kontrast oluşturur.

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Koray Yıldız
Yeni bir kasa toplayacam arkadaşlar ve beyaz toplamayı çok istiyorum lakin her niyetlendiğimde bazı düşünceler beni soğutuyor. Mesela sistemi topladıktan sonra örnek veriyorum ram'ler bozuldu diyelim. Bozulduğu zaman o parçayı atıp yenisini alayim desem tekrardan beyaz ram bulmakta zorluk çekecem gibi. Veya beyaz ram bulacam belki fakat istediğim gibi bir ram olmayacak gibime geliyor. Yani kısacası bilgisayar parçalarında siyah renk standart olduğu için seçenek çok fazla. Fakat beyaz istediğimiz zaman her modelin beyazı olmuyor. Sizce beyaz kasa toplamak bu açıdan bir risk mi ? Değer mi beyaz toplamaya yoksa usülüne göre siyah toplayıp geçeyim mi ?
Beyaz PC bundan 20-25 sene önce modaydı daha doğrusu siyah PC yoktu asdfadf siyah al geç kardeşim boşver beyaz vs

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,520
İsim
Oğuz Oğuz
Beyaz ürünler artık çok. Sorun olmaz

YazılımKafa

80+ Gold
beyaz kasa kullanıyorum ramlerim siyah rgb. bence her şey beyaz olmasada olur. ama beyaz kasa işi hakkaten zor. beyaz olan her ürün ekstra pahalı.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sam
Ben de fiyata bir ekleme yapayım. Mesela 5-6 beyaz parça için fazladan yatıracağın paraya başka bir donanımı yükseltmek mantıklı. Mobilya değil bu, iş yapacak.

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
furkan
beyaz kasa kullanıyorum ramlerim siyah rgb. bence her şey beyaz olmasada olur. ama beyaz kasa işi hakkaten zor. beyaz olan her ürün ekstra pahalı.
BEYAZ SİSTEMDE SARARMA PARÇALARDA VEYA AŞIRI TOZ BELLİ ETME GİBİ BİRŞEY VAR MI HOCAM? siyahta toz çok belli oluyor mesela

Alsancak1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam pahalı olması inanın önemli değil benim için. Estetiğe çok önem veren birisiyim. Siyah kasa gözüme çok çirkin geliyor. Beyaz toplarım toplamasına bütçe var lakin sonradan sonraya beyaz konsept bozulur diye endişe ediyorum. Hani parça bulamam belki diye.

novain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sam
Kolaylıkla bulacağını düşünüyorum. Beyaz kasalar moda olmaya başladı, bu trend de bir süre devam eder.

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
furkan
Hocam pahalı olması inanın önemli değil benim için. Estetiğe çok önem veren birisiyim. Siyah kasa gözüme çok çirkin geliyor. Beyaz toplarım toplamasına bütçe var lakin sonradan sonraya beyaz konsept bozulur diye endişe ediyorum. Hani parça bulamam belki diye.
hocam bulamayacağın parça olacağını sanmıyorum. artık her parçanın beyazı oluyor bazen belki istediğin marka bulaman ama kaliteli başka marka bulursun

YazılımKafa

80+ Gold
BEYAZ SİSTEMDE SARARMA PARÇALARDA VEYA AŞIRI TOZ BELLİ ETME GİBİ BİRŞEY VAR MI HOCAM? siyahta toz çok belli oluyor mesela
yeni kullanmaya başladım henüz öyle bir sorunum olmadı. daha uzun süreli kullanan arkadaşlara sormak daha doğru olacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu dert etme. parça bulunuyor

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
furkan
yeni kullanmaya başladım henüz öyle bir sorunum olmadı. daha uzun süreli kullanan arkadaşlara sormak daha doğru olacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu dert etme. parça bulunuyor
ne kadar yeni hocam? kaç ay filan yani

ruaF1912

80+ Bronze
hocam bulamayacağın parça olacağını sanmıyorum. artık her parçanın beyazı oluyor bazen belki istediğin marka bulaman ama kaliteli başka marka bulursun
Bende beyaz sisteme sahibim, şuan olsa yine beyaz sistem toplardım, sararma mevzusu tamamen şehir efsanesi bence, eğer odada nargile, sigara vb kullanılmıyorsa sıkıntı yaratmayacaktır, siyah ram, pek sırıtmıyor, bende de siyah ram var, anakart da siyah şuan için, ilerleyen süreçte ne olur bilemem:)

Top Bottom