Neler Yeni

Bileşenlerim Hakkında Düşünceleriniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
eray ateş
eger fazla param yok diyorsan yapacagınız en iyi senaryo ilk önce işlemciyi elinizdeki ürün 1700 tl tek işlemci olarak satarsınız sıfır ryzen 5600 alırsınız 3500 tl 1700 tl satıştan gelince size bu işlemci 1800 tl ye gelicektir iyi bir alışveriş gibi duruyor

sonra ekran kartı olarak eger takıntınız yoksa amd 6700xt alabilirsiniz hem vram avantajı ve güçlü yapısı fsr 4 destekleyecek olması ile çok cazip ürün onuda 7000 tl bandına 2.el temiz ürün bulabilrisiniz elinizde bulunan 1660s de ortalama 3000 bandına satsanız 4000 e gelicek yani toplam 5800 e güzel bir update yapmış olucaksın buda seni en az 1.5 yıl kurtarır zaten
hocam şu sistemi almalıyım sence bakar mısın
  • 12GB GDDR6 AMD 6700XT, 3X FANLI, EFSANE GAMING YENI NESIL EKRAN KARTI (1YIL GARANTI - SIFIRDAN FARKSIZ - GUVENLIK ETIKETI UZERINDE )
  • .. RYZEN 5600 12 CEKIRDEK EFSANE GAMING ISLEMCI (

SIFIR )

• .. 32 GB KINGSTON FURY 3200mhz RAM ( SIFIR)
  • .. 1TB Crucial yüksek hizli ( 5000mb/s ) yeni nesil m2 nvme SSD (sifir )
  • .. 360mm, 3 ARGB FAN VE ARGB PUMPLI, EFSANE SOGUTAN Gaming SIVI @islemci sogutucu

... MSI PRO SERIES, A520M-A PRO, 64GB RAM DESTEKLI Yeni Chipset Gaming Anakart ( SIFIR )

• .• ELMAS TASARIM 10 ARGB FANLI, AKVARYUM TASARIM, FULL TAMPER CAMLI MODEL, Ozel gaming oyuncu kasasi
  • . Rampage 650watt 80Plus Sertifikall PSU

.. . STRIMMER 16PIN VE 24PIN ARGB GORSEL GUC KABLOSU SETI (SIFIR )

asko56

80+ Silver
hocam şu sistemi almalıyım sence bakar mısın
  • 12GB GDDR6 AMD 6700XT, 3X FANLI, EFSANE GAMING YENI NESIL EKRAN KARTI (1YIL GARANTI - SIFIRDAN FARKSIZ - GUVENLIK ETIKETI UZERINDE )
  • .. RYZEN 5600 12 CEKIRDEK EFSANE GAMING ISLEMCI (

SIFIR )

• .. 32 GB KINGSTON FURY 3200mhz RAM ( SIFIR)
  • .. 1TB Crucial yüksek hizli ( 5000mb/s ) yeni nesil m2 nvme SSD (sifir )
  • .. 360mm, 3 ARGB FAN VE ARGB PUMPLI, EFSANE SOGUTAN Gaming SIVI @islemci sogutucu

... MSI PRO SERIES, A520M-A PRO, 64GB RAM DESTEKLI Yeni Chipset Gaming Anakart ( SIFIR )

• .• ELMAS TASARIM 10 ARGB FANLI, AKVARYUM TASARIM, FULL TAMPER CAMLI MODEL, Ozel gaming oyuncu kasasi
  • . Rampage 650watt 80Plus Sertifikall PSU

.. . STRIMMER 16PIN VE 24PIN ARGB GORSEL GUC KABLOSU SETI (SIFIR )
amd de a serisi anakart alınmaz b serisi şart fiyat nedir hazır sistemmi

Epik41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mustafa Ergön
dedigim fiyatlara illaki alıcısı olur işlemciyi kolay satarsın ama ekran kartını şansını deneyeceksin iilaki bir taliplisi olur mantıklı fiyata bütçeniz çok yoksa bu şekilde yapabilriniz
Dediğiniz gibi yapıcam bu arada ekran kartının garantisi yeni bitti ve kutusu var saklıyorum her zaman :) Kutuları atamıyorum yaw:)

Bu arada işlemcimi de beğeniyorum Undervolt yaparak 1.115V ile 4.2Ghz kullanıyorum Miss :)

SavageWarrior

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Ali Dogan
Merhaba,

Aşağıdaki sitemim sizce kaçyıl daha götürür. Değişmesi gereken ilave parçalar var mı?

DDR5 ' e geçmenin zamanı geldi mi? Bileşenler hala iş görür düzeyde midir?

İlgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim!

Sistem Bileşenlerim;

Ryzen 5 3600

MSI Mortar Max B450M

CORSAİR Vengeance RGB PRO (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16

GAİNWARD GTX 1660S 6GB

PNY XLR CS3030 500GB NVMe M.2 SSD

PATRİOT P320 2TB

XPG Core Reactor 650W 80+ GOLD Full Modüler (650G-BKCEU)

ZOKO AMİRAL WHİTE DK431

Thermalright Phantom Spirit 120 SE (Kule Tipi)
Bekle hocam. DDR5 otursun, 1-2 nesil daha çıksın. Fiyatlar dengelensin. Çok pahalı şu an sistem toplamak.
Yapabileceğin tek şey ekran kartını satıp ikinci el 6700xt falan almak olabilir. Pulse ya da mech 2 fanlı modelerinden. 3 fan 6700xt ye gerekmez.
İşlemciyi de satıp 5700x3d ye geçebilirsin, ya da 5900x e.

asko56

80+ Silver
25k hazır sistem evet neden alınmaz peki ben bu sistemi almayı düşünüyorum ama
amd de a serisi anakartlarda problem var amd hatalı çıkarttı gibi bir şey global olaylar oldu toparladı ama revizyonlu modeller tr de yok o yüzden hazır sistemlerde direk itekliyorlar google a a620 65w problem yazarsanız zaten görüceksiniz amd de b650 minimum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz gibi yapıcam bu arada ekran kartının garantisi yeni bitti ve kutusu var saklıyorum her zaman :) Kutuları atamıyorum yaw:)

Bu arada işlemcimi de beğeniyorum Undervolt yaparak 1.115V ile 4.2Ghz kullanıyorum Miss :)
ilk önce ekran kartını degiştin o zaman sonra baktın istediginiz performansı alamadınız işlemciyide ryzen 5600 e çıkarırsınız

Epik41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mustafa Ergön
Bekle hocam. DDR5 otursun, 1-2 nesil daha çıksın. Fiyatlar dengelensin. Çok pahalı şu an sistem toplamak.
Yapabileceğin tek şey ekran kartını satıp ikinci el 6700xt falan almak olabilir. Pulse ya da mech 2 fanlı modelerinden. 3 fan 6700xt ye gerekmez.
İşlemciyi de satıp 5700x3d ye geçebilirsin, ya da 5900x e.
Eyw hocam öylede yapabilirim. Anakart modelim bu dediğiniz işlemcileri destekler mi? MSI bu anakartı hakkında düşünceleriniz nedir? Bu arada Son BİOS güncellemesi ile birlikte kullanıyorum.

amd de a serisi anakartlarda problem var amd hatalı çıkarttı gibi bir şey global olaylar oldu toparladı ama revizyonlu modeller tr de yok o yüzden hazır sistemlerde direk itekliyorlar google a a620 65w problem yazarsanız zaten görüceksiniz amd de b650 minimum

ilk önce ekran kartını degiştin o zaman sonra baktın istediginiz performansı alamadınız işlemciyide ryzen 5600 e çıkarırsınız
Bilgi için teşekkürler. Şu aralar RTX 4060 çok fazla cazip gelse de çoğu kişi öner miyor! Bu arada önerdiğiniz işlemci için herhangi bir Undervolt işlemi yapmak gerekiyor mu?

Undervolt yapmamın sebebi İşlemcim çok fazla Voltaj çekip okadar ısı yaması ile alkakalıydı Ryzen 5 3600 için konuşuyorum işlem ciyi bu şekilde kullanmamın sebebi o. Dediğiniz işlemci 5600 aynı şekilde midir?

SavageWarrior

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Ali Dogan
Eyw hocam öylede yapabilirim. Anakart modelim bu dediğiniz işlemcileri destekler mi? MSI bu anakartı hakkında düşünceleriniz nedir? Bu arada Son BİOS güncellemesi ile birlikte kullanıyorum.

Bilgi için teşekkürler. Şu aralar RTX 4060 çok fazla cazip gelse de çoğu kişi öner miyor! Bu arada önerdiğiniz işlemci için herhangi bir Undervolt işlemi yapmak gerekiyor mu?

Undervolt yapmamın sebebi İşlemcim çok fazla Voltaj çekip okadar ısı yaması ile alkakalıydı Ryzen 5 3600 için konuşuyorum işlem ciyi bu şekilde kullanmamın sebebi o. Dediğiniz işlemci 5600 aynı şekilde midir?
Hocam 5950x ve 5800x3d dahil hepsini destekliyor anakartınız. 7B89v2K versiyon bios ile.

Epik41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mustafa Ergön
Top Bottom