Neler Yeni

Bilgisayar açılmıyor

omer.ylgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ömer
Yaklaşık olarak 3 yıldır kullandığım bilgisayarım 1 hafta öncesine kadar sorun çıkartmamıştı fakat 1 hafta önce kasadan garip bir fan sesi gelmeye başladı. Sesin kaynağının PSU fanı olduğunu fark ettim. Fanı durdurduğumda herhangi bir ses yok iken çalışmaya başlayınca çok rahatsız edici düzeyde ses çıkartıyordu. PSU'yu açtım tozunu falan aldım fan yapraklarının herhangi bir şeye temas etmediğinden emin olduktan sonra kapattım ama ses kesilmedi. Fanı değiştiririm diye düşünerek bu şekilde kullanmaya devam ettim 3 gün geçti PC'yi kapattım ve uyudum. Sabah uyandığımda PC güç tuşuna basınca bilgisayar açılmıyordu anakart üzerindeki ışıklar vs yanıyor ama açma düğmesine basınca hiçbir tepki yok. Sebebi nedir acaba?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
umut şahin
Yaklaşık olarak 3 yıldır kullandığım bilgisayarım 1 hafta öncesine kadar sorun çıkartmamıştı fakat 1 hafta önce kasadan garip bir fan sesi gelmeye başladı. Sesin kaynağının PSU fanı olduğunu fark ettim. Fanı durdurduğumda herhangi bir ses yok iken çalışmaya başlayınca çok rahatsız edici düzeyde ses çıkartıyordu. PSU'yu açtım tozunu falan aldım fan yapraklarının herhangi bir şeye temas etmediğinden emin olduktan sonra kapattım ama ses kesilmedi. Fanı değiştiririm diye düşünerek bu şekilde kullanmaya devam ettim 3 gün geçti PC'yi kapattım ve uyudum. Sabah uyandığımda PC güç tuşuna basınca bilgisayar açılmıyordu anakart üzerindeki ışıklar vs yanıyor ama açma düğmesine basınca hiçbir tepki yok. Sebebi nedir acaba?
anakart üzerindeki hangi ışıklar yanıyor acaba

omer.ylgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çünkü ışıklar nerede sorun olduğunu gösteiyor mesela sırasıyla cpu ram vga boot gibi
Anladım fakat pc aldığımdan beri güç bağlantısı olduğu sürece yanan bir ışıktı o yüzden çok önemsememiştim. Ekran kartı slotunun hemen yanında yanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım fakat pc aldığımdan beri güç bağlantısı olduğu sürece yanan bir ışıktı o yüzden çok önemsememiştim. Ekran kartı slotunun hemen yanında yanıyor
Kamerada çok parlak çıkmış ama bu kadar yüksek bir ışık değil

Işığı gösterebilmek için ekran kartını çıkarttım bu şekilde çalıştı. 1- 2 deneme yaptım ekran kartını takınca çalışmıyor

Ekler

• 20241101_205206.jpg
    20241101_205206.jpg
    2.8 MB · Hit: 14
  • 17304839846978536675074380445958.jpg
    17304839846978536675074380445958.jpg
    1.3 MB · Hit: 16
Son düzenleme:

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
umut şahin

Kamerada çok parlak çıkmış ama bu kadar yüksek bir ışık değil

Işığı gösterebilmek için ekran kartını çıkarttım bu şekilde çalıştı. 1- 2 deneme yaptım ekran kartını takınca çalışmıyor
bu ışık bildiğim kadarıyla arıza ışığı değil ve acaba anakartınız ve işlemciniz nedir acaba ve ekran kartınız var mı

omer.ylgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart: asus prime b450m-k
İşlemci: ryzen5 3600
Ekran kartı: xfx 5600xt

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç