Bilgisayar Aşırı Derecede Kasıyor Lütfen Yardım!!!

Murathann

80+
Reaksiyon skoru
82
Bilgisayarımı Açtığımda masaüstünde bile mouse yi sağ sola çevirdiğimde küçük droplar giriyor pubg açtığımda oyunda 48fps falan alıyordum ilk defa böyle bir şey oluyor lütfen yardımcı olun.
Ekran kartım Güncel Bios Güncel Windows 10 pro güncel
Sistemim
RX 5700 ekran kartı
16GB RAM
R5 3600 işlemci
teamgroup GX1 480GB SSD (ssd boş alan 190gb)
gigabyte b450m s2h ana kart
fsp hydro 700W PSU

Bilgisayarımı Açtığımda masaüstünde bile mouse yi sağ sola çevirdiğimde küçük droplar giriyor PUBG açtığımda oyunda 48fps falan alıyordum ilk defa böyle bir şey oluyor lütfen yardımcı olun.
Sistemim
RX 5700 ekran kartı
16GB RAM
R5 3600 işlemci
fsp hydro 700W PSU
Eskiden demi 48 fps alıyordun bu sistem de sorunu tam anlayamadım

Bilgisayarımı Açtığımda masaüstünde bile mouse yi sağ sola çevirdiğimde küçük droplar giriyor PUBG açtığımda oyunda 48fps falan alıyordum ilk defa böyle bir şey oluyor lütfen yardımcı olun.
Sistemim
RX 5700 ekran kartı
16GB RAM
R5 3600 işlemci
fsp hydro 700W PSU
SSD sağlık testi yapar mısın?

Eskiden demi 48 fps alıyordun bu sistem de sorunu tam anlayamadım
hayır ekran kartım fazlasıyla yeterli eskiden 150fps aşağısı düşmüyordu bilgisayarı bir açtım her şey kasmaya başladı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her şey dediğiniz gibi güncel ise sorun olmaması lazım.
keşke öyle olsa

SSD sağlık testi yapar mısın?
tabi fotoğraf atıcam

hayır ekran kartım fazlasıyla yeterli eskiden 150fps aşağısı düşmüyordu bilgisayarı bir açtım her şey kasmaya başladı

keşke öyle olsa

tabi fotoğraf atıcam
Aklıma gelebilecek problemleri özetliyeyim:
Sağlık testi okey çıkarsa, işlemci sıcaklıklarını test edebilirsin, Core Temp-Hwinfo-AfterBurner gibi programlar ile işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edebilirsin, özellikle oyundayken. Bir sıkıntı yoksa, Ram Slotlarını yer değiştirebilirsin. İşe yaramazsa önce birini tak test et sonra diğerini. Eğer hiç biri işe yaramazsa Mem Test ile Ram sağlığınıza bakabilirsiniz sıkıntı var mı diye. Ne yazık ki aklıma dahası gelmiyor şu an.

Aklıma gelebilecek problemleri özetliyeyim:
Sağlık testi okey çıkarsa, işlemci sıcaklıklarını test edebilirsin, Core Temp-Hwinfo-AfterBurner gibi programlar ile işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edebilirsin, özellikle oyundayken. Bir sıkıntı yoksa, Ram Slotlarını yer değiştirebilirsin. İşe yaramazsa önce birini tak test et sonra diğerini. Eğer hiç biri işe yaramazsa Mem Test ile Ram sağlığınıza bakabilirsiniz sıkıntı var mı diye. Ne yazık ki aklıma dahası gelmiyor şu an.
crystaldisk programından baktım oyun içi bilgisayarda 1 arka 2 üst 1 ekran kartının altında 3 önde olmak üzere 7 tane kasa fanı var ekstra taktım.
oyunda cpu ve gpu ikiside 75 derece üstü görmüyor msi ve ssd fotoğraflarını aşağıya koydum

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    531.8 KB · Hit: 70
  • msi bilgi,.png
    msi bilgi,.png
    716.9 KB · Hit: 61
bende bi kere yanlış bir tuşamı ne tıklamıştım ekran kartı birden 30hz görüntü vermeye başlamıştı öyle bir şey olabilir belki

crystaldisk programından baktım oyun içi bilgisayarda 1 arka 2 üst 1 ekran kartının altında 3 önde olmak üzere 7 tane kasa fanı var ekstra taktım.
oyunda cpu ve gpu ikiside 75 derece üstü görmüyor msi ve ssd fotoğraflarını aşağıya koydum
Alttaki arkadaşınki gibi bir sorun olabilir ama senin FPS’de düşüyordu olması saçma olur. İşiniz yoksa Ram’le ilgili söylediklerimi deneyin.

msi afterburner oyunda açıkken kullanımı atar mısın ?

Alttaki arkadaşınki gibi bir sorun olabilir ama senin FPS’de düşüyordu olması saçma olur. İşiniz yoksa Ram’le ilgili söylediklerimi deneyin.
ram testi de sağlam herhangi bir sorun gözükmüyor 8k pc topluyorsun ve pubg de bir anda 50 fps alıyorsun şaka gibi, cidden ne olabilir ki

ram testi de sağlam herhangi bir sorun gözükmüyor 8k PC topluyorsun ve PUBG de bir anda 50 fps alıyorsun şaka gibi, cidden ne olabilir ki
Ani düşüşler oluyor olabilir oyundayken kullanımlarınızı gösteren bir ss atar mısın?

@Murathann bunları yaşamadan önce herhangi bir şey yaptınız mı?

Şuan boştayken görev yöneticisinden performans kısmını atar mısın?

Önemli bu.

Geri