İkihocam doğru diyorsunda marangozların fiyatından haberin yok sanırım
bu tarz bi masayı en az 8 10 k dan aşağı yapmazlar(istanbul için söylüyorum)
kendisi yapacaksa bişey diyemem ama hem elinin yatkın olması hem yeterli ekipmanın olması lazım hemde uğraşı fazlasıyla olur.
benim tavsiyem adore markasının kaliteli masaları var ya da ikea dan bakabilirsin eğer beklentin fazla yüksek değilse. gayet iyi ürünler bence
Hocam zaten yazdığımı okusanız görürdünüz kazıklamayacak samimi olduğum marangoz varsa dedim mesela benim az uzaktan dayım diyebileceğim biri var he çok samimi değilim ama orta fiytlara yaptırabiliyorum veya fabrikalarda ucuz mesela ranzalı yatak alacaktık bir ara Mağzada ce internette falan 10-15K falandı tam hatırlamıyorum ama burada yapım yeri vardı onların 5K'ya aldık (dandik falan değil MDF yani kaliteli)
-Hocam en kötü bence dediğim gibi YT'den video izleyip yapabilir kendi yapabilir sonuçta masa o kadar zor bir şey değil hocam ben İstanbul'da Anadolu yakasında yaşıyorum ve çok rahatlıkla etraftan istediğim tahtayı ucuza bulabilirim yani buralar marangoz falan dolu bir tanesinden alırım en kötü yarı fiyatına alırım 4 tanede demir ayak yaptırırım kaynakçıya veya internetten ucuza alırım(kaynakçı daha ucuz ve kaliteli ama iyi yapan biri olmaliki temiz fabrikadan çıkmışgibi olsun) matkapla çakarım ayakları masaya bitti
Ortalama düz bir masa yapmaya kalksam
1 Adet Tahta 1M olsun diyelim 500-700TL'ye hallederim en kötü 1K tutar
4 Adet'te kalındemir ayak kaynakçı ya yaptırırım zımparalar falan 400-700TL(en son noldu fiyat emin değilim ama en fazla 700TL tutar)
1 Adet boya demiri boyarım 100-300TL(kaliteye bağlı 300TL en kalitelisi)
1 Adet'de şu masanın üzerine serilen kocaman yumuşak kumaş adı her neyse (şu Secret labs Masalarda olan)
Yani Ortalama= 1.5-2K'ya çözebiliyorum işi en fazla taş çatlasın 3K