Neler Yeni

Bilgisayar msconfig ayarlarından sonra açılmamaya başladı

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Merhaba arkadaşlar burda yeniyim. Konuya gelirsek. Benim bilgisayarım daha yeni 1 ay olmadı. Bilgisayarım 20 saniyede açılıyordu. Bende daha hızlı olur mu diye sordum kendime. Bir site msconfig ayarlarından gösteriyordu. Neyse girdim sonra ön yükleme sekmesine girdim. Bunları site gösteriyordu. Ve bir kaç ayar yaptıktan sonra orda '' işlemci sayısı'' diye bir yer vardı. Site '' burada en yükseğe alın benim işlemci 4 çekirdekli o yüzden en sonda olan 4 de alıcam'' diyordu benim işlemcimde 4 çekirdekli ama bende 8 de vardı. İlk orayla oynamadım sonra bir kaç ayardan sonra ( gecikme süresini 30 dan 3 aldım site diyordu buna benzer şeyler yaptım) yeniden başlat dedi sistem başlattım ve 30 saniyede açıldı sistem. Sonra tekrar girdim ayarları eskiye getirdim. Ama işlemci sayısı yerini 8 e aldım. Hadi bu sefer bunu deneyim dedim. Keşke yapmasaymışım :( Yaptıktan sonra sistem yeniden başlattım ve sistem çöktü. '' : ( '' bu işaret çıktı mavi ekranda. Hata ayıklıyor dedi %100 oldu. Onar dedim onarılmadı. Tekrar dedim yeniden başlattım ama olmadı. En son kapattım. Lütfen yardım edin sistem yeni çok korkuyorum. Sistemim;
Ryzen 3 3100 işlemci
A320M-F anakart
GTX 1650 Super
8GB RAM
240GB SSD ( Windows SSD'ye kurulu)
1TB HDD
Şimdiden teşekkür ederim.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
O 8 yazan thread demek ki sorun başka bir şey. Çünkü 8 çıkması normal.

FuNN07

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
423
İsim
FuNN07
Merhaba arkadaşlar burda yeniyim. Konuya gelirsek. Benim bilgisayarım daha yeni 1 ay olmadı. Bilgisayarım 20 saniyede açılıyordu. Bende daha hızlı olur mu diye sordum kendime. Bir site msconfig ayarlarından gösteriyordu. Neyse girdim sonra ön yükleme sekmesine girdim. Bunları site gösteriyordu. Ve bir kaç ayar yaptıktan sonra orda '' işlemci sayısı'' diye bir yer vardı. Site '' burada en yükseğe alın benim işlemci 4 çekirdekli o yüzden en sonda olan 4 de alıcam'' diyordu benim işlemcimde 4 çekirdekli ama bende 8 de vardı. İlk orayla oynamadım sonra bir kaç ayardan sonra ( gecikme süresini 30 dan 3 aldım site diyordu buna benzer şeyler yaptım) yeniden başlat dedi sistem başlattım ve 30 saniyede açıldı sistem. Sonra tekrar girdim ayarları eskiye getirdim. Ama işlemci sayısı yerini 8 e aldım. Hadi bu sefer bunu deneyim dedim. Keşke yapmasaymışım :( Yaptıktan sonra sistem yeniden başlattım ve sistem çöktü. '' : ( '' bu işaret çıktı mavi ekranda. Hata ayıklıyor dedi %100 oldu. Onar dedim onarılmadı. Tekrar dedim yeniden başlattım ama olmadı. En son kapattım. Lütfen yardım edin sistem yeni çok korkuyorum. Sistemim;
Ryzen 3 3100 işlemci
A320M-F anakart
GTX 1650 Super
8GB RAM
240GB SSD ( Windows SSD'ye kurulu)
1TB HDD
Şimdiden teşekkür ederim.
Minidump dosyanı paylaş yardımcı olurlar. @Trieetz

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Hocam PC açılmadığı için geçmişten bakamıyorum ve hatırlamıyorum. Windows 10 açılış hızlandırma diye aratın çıkar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam PC açılmıyor. Her açıldığında mavi ekran yiyor onar diyorum olmuyor. Zaten açılsa iş bitmiş demektir.

Başlangıç onarımı kısmı çıkıyor mu?

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Başlangıç onarımı kısmı çıkıyor mu?
Hocam aynen o site. Başlangıç onarımı derken? Resimle falan gösterebilir misiniz? Hocam olay şu mavi ekran yiyorum. '' : ( '' bu işaret çıkıyor. Hata ayıklanıyor diyor. %100 olduktan sonra. Onarılamadı diyor. Gelişmiş seçenekler ve yeniden başlat yerleri çıkıyor. Yeniden başlattım ama bir şey olmadı. Yine aynı hata. Gelişmiş seçeneklere tıklayınca 4 tane falan şey çıkıyor. 1. Windows 10 ile devam et diyor tıkladım bir şey olmadı. 2. Tam hatırlamıyorum. 3. Onar var 4 de sanırsam bilgisayarı kapat vardı. Ve en altta bilgisayarı sıfırla vardı. Ama tamamen oyunlar falan silinir bir şey olur diye tıklamadım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Hocam aynen o site. Başlangıç onarımı derken? Resimle falan gösterebilir misiniz? Hocam olay şu mavi ekran yiyorum. '' : ( '' bu işaret çıkıyor. Hata ayıklanıyor diyor. %100 olduktan sonra. Onarılamadı diyor. Gelişmiş seçenekler ve yeniden başlat yerleri çıkıyor. Yeniden başlattım ama bir şey olmadı. Yine aynı hata. Gelişmiş seçeneklere tıklayınca 4 tane falan şey çıkıyor. 1. Windows 10 ile devam et diyor tıkladım bir şey olmadı. 2. Tam hatırlamıyorum. 3. Onar var 4 de sanırsam bilgisayarı kapat vardı. Ve en altta bilgisayarı sıfırla vardı. Ama tamamen oyunlar falan silinir bir şey olur diye tıklamadım.
Gelişmiş seçeneklerde gelişmiş başlangıç seçenekleri var mı?

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
He birde hocam gelişmiş seçeneklerden bilgisayarımı sıfırla dersem herşeyim oyunlarım falan gider mi?
Gelişmiş seçeneklerde gelişmiş başlangıç seçenekleri var mı?
Hocam gidip baktım yok gelişmiş seçeneklere basınca bunlar çıkıyor. IMG_20201204_183500.jpg
Mesaj otomatik birleştirildi:

He birde hocam gelişmiş seçeneklerden bilgisayarımı sıfırla dersem herşeyim oyunlarım falan gider mi?

Hocam gidip baktım yok gelişmiş seçeneklere basınca bunlar çıkıyor. IMG_20201204_183500.jpg
Hocam birde tekrar Windows yükleyemem eğer lazımsa bilgisayarı kapat dersem kapanıyor yani bir çözüm değil. Windows 10 ile devam diyince yine hata veriyor. Tek seçenek sıfırlamak kalıyor ( en alttaki seçenek) ama oyunlar bilgiler gidermi bilemiyorum.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

Hocam gidip baktım yok gelişmiş seçeneklere basınca bunlar çıkıyor. Alıntıyı görüntüle
Hmm ilginç. Bir kurtarma USB'si hazırlaman gerekebilir. Sıfırlaya basarsan hepsi gider ama dosyaları ve uygulamarı koru diye bir seçenek sunarsa onda gitmez.

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Hmm ilginç. Bir kurtarma USB'si hazırlaman gerekebilir. Sıfırlaya basarsan hepsi gider ama dosyaları ve uygulamarı koru diye bir seçenek sunarsa onda gitmez.
USB'im var ama evde başka bilgisayar yok tabi lazımsa. USB hazırlamayı gösterir misiniz ya da gidip sıfırla mı desem. Çok önemli bilgiler yok. Daha 1 ay olmadı. Büyük oyunda yok. Tek valorant var o da çok büyük değil.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
USB'im var ama evde başka bilgisayar yok tabi lazımsa. USB hazırlamayı gösterir misiniz ya da gidip sıfırla mı desem. Çok önemli bilgiler yok. Daha 1 ay olmadı. Büyük oyunda yok. Tek valorant var o da çok büyük değil.
Sıfırla deyin o zaman uğraşmaya gerek yok. Çünkü dediğim metot ikinci bir PC olmasını gerektirir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,908
Üyeler
166,105
Son üye
Erzenli
Top Bottom