Neler Yeni

Bilgisayar msconfig ayarlarından sonra açılmamaya başladı

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Merhaba arkadaşlar burda yeniyim. Konuya gelirsek. Benim bilgisayarım daha yeni 1 ay olmadı. Bilgisayarım 20 saniyede açılıyordu. Bende daha hızlı olur mu diye sordum kendime. Bir site msconfig ayarlarından gösteriyordu. Neyse girdim sonra ön yükleme sekmesine girdim. Bunları site gösteriyordu. Ve bir kaç ayar yaptıktan sonra orda '' işlemci sayısı'' diye bir yer vardı. Site '' burada en yükseğe alın benim işlemci 4 çekirdekli o yüzden en sonda olan 4 de alıcam'' diyordu benim işlemcimde 4 çekirdekli ama bende 8 de vardı. İlk orayla oynamadım sonra bir kaç ayardan sonra ( gecikme süresini 30 dan 3 aldım site diyordu buna benzer şeyler yaptım) yeniden başlat dedi sistem başlattım ve 30 saniyede açıldı sistem. Sonra tekrar girdim ayarları eskiye getirdim. Ama işlemci sayısı yerini 8 e aldım. Hadi bu sefer bunu deneyim dedim. Keşke yapmasaymışım :( Yaptıktan sonra sistem yeniden başlattım ve sistem çöktü. '' : ( '' bu işaret çıktı mavi ekranda. Hata ayıklıyor dedi %100 oldu. Onar dedim onarılmadı. Tekrar dedim yeniden başlattım ama olmadı. En son kapattım. Lütfen yardım edin sistem yeni çok korkuyorum. Sistemim;
Ryzen 3 3100 işlemci
A320M-F anakart
GTX 1650 Super
8GB RAM
240GB SSD ( Windows SSD'ye kurulu)
1TB HDD
Şimdiden teşekkür ederim.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Merhaba @Ali_1061 ,

Bilgisayarınızın açılmamasına sebep olan şey, işlemci sayısı ayarı değil, önyükleme ayarıdır. Windows'un gelişmiş seçeneklerine geliniz. Ve sistem geri yükleme yapınız.

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Merhaba @Ali_1061 ,

Bilgisayarınızın açılmamasına sebep olan şey, işlemci sayısı ayarı değil, önyükleme ayarıdır. Windows'un gelişmiş seçeneklerine geliniz. Ve sistem geri yükleme yapınız.
Hocam pc açılmıyor. Mavi ekran oluyor. Gelişmiş seçenekler çıkıyor ama dediğiniz şekilde bir yer çıkmıyor fotosunu attım zaten. Ve geri yükleme nasıl yapılıyor ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fazla merak, **** *****.
Sizde haklısınız.

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Güvenli mod girmeden önce, Windows kurtarma ortamı 'nı (winRE) girmeniz gerekir. Bunun için cihazınızı defalarca kapatıp açacaksınız:

1. Cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  2. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  3. Windows'un başlatıldığına ilişkin ilk işareti gördüğünüzde (örneğin, bazı cihazlarda cihaz yeniden başlatılırken üreticinin logosu görüntülenir) cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  4. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  5. Windows yeniden başlatıldığında cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  6. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  7. Cihazınızın tamamen yeniden başlatılmasını bekleyin. winRE moduna gireceksiniz.
Bu şekilde kurtarma menüsüne gel ve buradan bilgisayarı sıfırla.

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Beyler o attığım resimde en altta olan seçeneği işaretliyim mi yani sıfırlama olan. Nasıl olur demeyim mi şansımı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güvenli mod girmeden önce, Windows kurtarma ortamı 'nı (winRE) girmeniz gerekir. Bunun için cihazınızı defalarca kapatıp açacaksınız:

1. Cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  2. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  3. Windows'un başlatıldığına ilişkin ilk işareti gördüğünüzde (örneğin, bazı cihazlarda cihaz yeniden başlatılırken üreticinin logosu görüntülenir) cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  4. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  5. Windows yeniden başlatıldığında cihazınızı kapatmak için güç düğmesini 10 saniye boyunca basılı tutun.
  6. Cihazınızı açmak için güç düğmesine tekrar basın.
  7. Cihazınızın tamamen yeniden başlatılmasını bekleyin. winRE moduna gireceksiniz.
Bu şekilde kurtarma menüsüne gel ve buradan bilgisayarı sıfırla.
Hocam çok sağolun ama benim mesajlarda attığım fotolarda son seçenek olan sıfırla varya ordan yapayım mı? Aynı şey sonuçta şansımı deneyim mi?

Son düzenleme:

Ali_1061

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali Öz
Beyler Allah sizden razı olsun. Oldu hepinize çok teşekkür ederim :) Oyunlarım falan silinmiş ama mühim değil :) Bide Windows kısayol oluşturmuş silinen uygulamalarımız diye. Ayarların yarısını yaptım zaten uygulamaların hesapları duruyor setup dosyalarıda duruyor. Steam falan yüklendi yani. Yarın tüm ayarları yaparım. Hepinize çok teşekkür ederim kralsınız. İyi günler sağlıcakla kalın...

Top Bottom